Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká přemohla Chýnov. Dvakrát se prosadil Novák

 
středa, 4. září 2019, 09:33

Chýnovští fotbalisté nestačili na výborně připraveného soupeře z Hluboké nad Vltavou, který ukázal především v první půli svou kombinační a útočnou sílu a zaslouženě si odvezl všechny tři body.

Domácí zahrozili hned ve 2.min., na střílený centr Vl. Hrušky nedosáhl nabíhající Král ani Čihák, výpomoc z B-týmu. Bohužel na delší dobu to bylo z chýnovské strany vše, neboť hosté první polovinu poločasu naprosto ovládli a zaslouženě šli do dvoubrankového náskoku. V 9.min. skóroval po domácí hrubé chybě ve středu pole nepokrytý Kadlec, který se ocitnul zcela sám před brankářem Průšou (0:1) a v 18.min. zvýšil po centru Hájka hlavou Novák (bývalý hráč Oseka), když jej domácí obrana nechala opět trestuhodně na malém vápně volného a ten do protipohybu domácího gólmana zvýšil na 0:2.

Domácím se nedařila souhra a hosté byli nadále velmi nebezpeční. Ve 30.min. střílel po krásné kombinační akci Hlubockých na zadní tyč Maňhal, ale jeho střela se do branky těsně nevešla. Domácí zahrozili ve 41.min., kdy se z dvaceti metrů opřel do míče tvrdě Ursacher, ale pozorný brankář Šiller jeho jedovatou střelu vyrazil na rohový kop.

Vychýlenou mušku domácích ztrestal Novák

Do druhé půle však domácí hráči nastoupili daleko lépe a hned ve 48.min. měl po centru D. Havlíka gól na hlavě Václ. Hruška, ale trefil jen břevno za již překonaným Šillerem. Domácí si vytvořili několik velmi dobrých šancí, ale hlubocká obrana, někdy i se štěstím, všem pokusům odolala. V 53.min. J. Hruška, v 56.min. kapitán Mládek a v 62.min. Král měli na svých kopačkách korigující branku, ale buď výborně zasáhl Šiller a nebo se jejich střely mezi tři tyče nevešly. Hosté všechny šance přežili a v 68.min. zahrozili Novákem, který trefil levou tyč Průšovy branky. V 77.min. pak měl další gólovou šanci opět domácí Mládek, když se po krásné kombinaci ocitnul zcela sám v pokutovém území hostů, ale svou střelu nasměroval jen nad hostující branku.

V závěru z rychlého brejku do otevřené obrany domácích střelecky disponovaný Novák upravil na konečných 0:3. V 89. min. ještě zahrávali chýnovští Králem rohový kop a brankář Šiller sebral na poslední chvíli míč z hlavy nabíhajícímu volnému Doubravovi. Po té se již ozval závěrečný hvizd sudího Kříže a hlubočtí se tak mohli radovat ze zaslouženého tříbodového zisku. V Chýnově svým výkonem potvrdili, že by měli být zřejmě nejvážnějším kandidátem na rychlý návrat zpět do KP.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Věděli jsme dopředu, že nás čeká velice kvalitní soupeř. Hlubočtí mají hodně technické, silové a dobře kombinující hráče. My jsme začali hrát až ve druhé polovině 1. poločasu, ale to již hosté vedli dvoubrankovým rozdílem. Do druhé půle jsme ale vstoupili naopak velmi dobře, dvacet minut jsme byli nastěhováni na hlubocké polovině, ale snižující branku se nám bohužel i přes několik velmi dobrých příležitostí vsítit nepodařilo. V závěru naopak hosté z brejku své zasloužení vítězství ještě zvýraznili. Zápas měl náboj a soupeři musím pogratulovat ke třem bodům.“

Hodnocení zápasu asistentem trenéra Hluboké Milanem Dudkem: „V prvním poločase jsme svým výkonem vyčnívali nad domácím celkem a po zásluze jsme brzy vedli 2:0. Poté jsme se však přizpůsobili jejich hře a ve druhém poločase jsme se naopak nechali hodně zatlačit, ale naštěstí se Chýnovským z několika gólových šancí skórovat nepodařilo. Z rychlého protiútoku jsme ke konci utkání svou výhru Novákem ještě navýšili. Za zmínku stojí upřímná slova trenéra domácích, který po zápase prohlásil, že jsme dali domácím v první půlhodině utkání pořádnou lekci…“

FC Chýnov – TJ Hluboká nad Vltavou 0:3 (0:2)

Branky: 18. a 81. Jan Novák, 9.  Kadlec.  Rozhodčí: K. Kříž st. - M. Vican, J. Svoboda. ŽK: 2:2 (Mládek, Ursacher - Kadlec, Stráský). Rohy: 9:7. Diváků: 110.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, F. Zadražil, Ursacher (83. Slezáček) – D. Havlík (69. T. Kučera), Mládek, Václ. Hruška, Vl. Hruška – Král, Čihák (37. J. Hladík). Trenér Petr Holota.

Hluboká: Šiler – Čermín, Stráský, Kössl, Rottenborn – Maňhal (88. Krátký), Kadlec (74. Adam), Blažek, Říha – Novák (86. Rubick), Hájek (79. Křiváček). Trenér Miloslav Borový.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer