Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice našly prvního přemožitele v Jankově

 
úterý, 3. září 2019, 23:49

Utkání Jankova s Dražicemi mělo slavnostní předehru. Sedmdesáté narozeniny, což je o deset více, než samotný klub, slavil Jan Jílek starší. Bývalý hráč a trenér Jankova, který byl celou svou kariéru věrný jankovským zelenobílým barvám. Nejprve obdržel dary od vedení klubu, následně potom od hráčů, kteří ho potěšili vítězstvím s doposud neporaženými Dražicemi. Po dvou gólech z první půle zvítězil Jankov 2:0.

Výhra se ale nerodila vůbec lehce. Domácí kouč Petr Kadlec musel se svými pomocníky vymyslet rébus, kým na hrotu nahradí zraněného Smékala. Volba padla na Šebelku, který se odměnil důležitou druhou trefou utkání. Dražice ve druhém poločase zle kousaly, ale domácí obranu nakonec nepřekonaly ani jednou a z Precis arény tak odjížděly s prázdnou.

Zápas otevřel již ve 2.minutě individuální akcí L. Stuchlík. Přes Rytíře si došel do střelecké pozice a otestoval připravenost gólmana Komárka. Ten připraven byl. Na druhé straně to zkoušel z třiadvaceti metrů Rytíř, leč branku Dražic přestřelil. Po úvodní desetiminutovce začali otěže zápasu přebírat domácí fotbalisté. V 15.minutě se krásně na vápně uvolnil Kollár a technickou střelou pořádně natáhl Baku, který míč vyrazil na rohový kop. V 18. minutě přesným pasem Kroneisl vybídl na levé straně Lovičku, ten nasadil "housky" J. Štecherovi, následně přihrál pod sebe na nabíhajícího Šebelku, jenž svoji střelu nasměroval do Baky.

Jenže o minutu později přišla další akce Jankova na levé straně a tentokrát již s gólovým koncem. Kroneisl u lajny obešel Hořejšího a přihrál před branku, kde už měl Petr Klíma jednoduchou pozici - 1:0. Hostující fotbalisté reklamovali při souboji Kroneisla s Hořejším faul domácího hráče, ale u sudího nepochodili, a tak Jankov vedl. Ještě než utichly oslavy domácích fandů, mohlo být srovnáno. L. Stuchlík si vyměnil míč s J. Štecherem a pěknou střelou orazítkoval tyč Komárkovy branky.

Více aktivity bylo ve zbytku prvního poločasu na kopačkách jankovských hráčů a ti nakonec v posledních vteřinách dokázali zasadit hostům druhou ránu. Kombinace Fajtla, Šebelky a Klímy skončila Klímovou přihrávkou a nekompromisním zakončením Jana Šebelky - 2:0.

Kontaktní gól Dražic nepřišel

Ve druhém dějství se role na trávníku otočily. Dražice ve snaze s výsledkem něco udělat hrály na plný plyn, kdežto na hráčích Jankova jako by bylo vidět, že dvougólové vedení budou jen hlídat. Přesto si první dvě střely připsali právě domácí. I když v prvním případě o Kollárově pokusu z dvaceti metrů je poněkud troufalé mluvit vyloženě o střele, kdežto ten druhý Popelkův už náznak nebezpečnosti nesl. V obou případech však mířili hráči v zeleném nad Bakovu branku.

Jinak se musel mnohem více činit Komárek. V 52.minutě po nákopu Veselého z poloviny hřiště podstoupil gólman Jankova souboj s Kromkou, po kterém J.Štecher dopravil míč do branky. Rozhodčí ale Kromkovo počínání správně uznal jako nedovolené, a tak branka platit nemohla. Největší tlak hostů přišel kolem pětasedmdesáté minuty. Nejprve díky laxnosti domácích pálil tvrdě uvnitř pokutového území J. Štecher, Komárek ve spolupráci s Bürgerem odvrátili na roh. Po něm se ke střele z hranice šestnáctky dostal M. Stuchlík, ale levačkou branku přestřelil.

Obrovskou šanci na snížení měly Dražice v 79. minutě. Veselý načechral balón do hodně nebezpečného prostoru, naštěstí pro Jankov hlavičkující Dvořák zamířil těsně vedle. Uklidňující třetí gól domácích měl o tři minuty později na kopačce Beránek, ovšem po skvostném sólu Popelky přes celé hřiště v tutovce selhal. Nicméně ani Beránka, ani všechny ostatní domácí hráče a fanoušky to mrzet nemuselo, jelikož skóre zůstalo až do závěrečného hvizdu sudího neměnné.

SK Jankov - TJ Dražice 2:0 (2:0)

Branky: 19. Klíma, 45. Šebelka. Rozhodčí: Lovětínský - Herzog, Žurek. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (L. Stuchlík, Kromka). Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:7. Diváci: 178.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Klíma (90. Honner), Rytíř (62. Beránek), Kroneisl, Kollár, Lovička (82. Jirkovský) – Šebelka.

TJ Dražice: Baka - Novotný, Horka, D. Štecher (46. Vlašin) – J. Štecher, Veselý, L. Stuchlík, Hořejší, M. Stuchlík - Kromka (70. Dvořák), Mareš (46. Bareš).

Nejlepší hráči: Komárek, Popelka, Lošek - Veselý, J. Štecher, L. Stuchlík

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová