Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice byla nad síly Semic. Spartakovci zabrali i doma

 
úterý, 3. září 2019, 09:42

Kapličtí povzbuzeni výhrou v Nové Vsi hostili před vlastními fanoušky Semice. Jednalo se zřejmě o vůbec první měření sil těchto týmů.

A domácí se lepší začátek snad ani nemohli přát. Už na začátku druhé minuty první gólovou příležitost přetavili ve vedoucí gól. Divoký poslal pas za obranu na rozběhnutého Daniela, ten se zprava dostal do vápna, poslal přihrávku po zemi před bránu a Marek Urazil skluzem usměrnil míč do sítě – 1:0.

Domácí byli v úvodu aktivní a v páté minutě měli výhodu rohového kopu. Po centru od rohového praporku viděl rozhodčí faul bránícího Velemana na Štrbačku a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil kapitán Josef Gondek a i když gólman Dvořáček vystihl směr střely, změně stavu zabránit nedokázal – 2:0. Po šesti minutách hry měli hosté dvoubrankové manko. Po čtvrthodině hry po Divokého přihrávce pálil nebezpečně Gondek, křížná přízemní rána prolétla těsně vedle pravé tyče.

Postupem času se začali osmělovat i Semičtí. V sedmnácté minutě zahrával trestný kop Šourek, míč skončil v Říhových rukavicích. V 21. minutě pak po centru Mendela přehlavičkoval vysoký Pavel Keclík vybíhajícího brankáře Říhu, naštěstí pro domácí skončil míč nad bránou. Pěkný fotbalový moment viděli diváci o čtyři minut později. Z dálky se do míče opřel semický Buchtele, Říha míč vytáhl zpod břevna na rohový kop. V těchto chvílích byli hosté nebezpečnějším týmem, ale vzápětí potřetí inkasovali po rychlém kaplickém výpadu. Z levé strany utekl bránícím soupeřům Urazil přesnou přihrávkou našel volného Roberta Daniela, jenž zblízka poslal balón pod břevno – 3:0.

Vzápětí se podařilo skórovat i hostům. Jako nedovolený byl posouzen atak Štrbačky na Šourka a zrodil se pokutový kop i pro hosty. Radek Veleman nezaváhal a snížil na rozdíl dvou branek – 3:1. Zanedlouho měli gólovou příležitost Kapličtí. Po pěkné akci Pál posunul míč doprava Danielovi, ten pronikl do šestnáctky, hledal na přední tyči Urazila, ten míč minul, skórovat mohl z úhlu Marek, střelu po zemi Dvořáček dokázal zachytit. V dobré palebné pozici se pak na druhé straně ocitl Císařovský, zprava zvolil razanci, byl však poněkud nepřesný. Do kabin šli tedy o dva góly spokojenější Kapličtí.

Poločasový náskok jistil Urazil

Do druhého dějství vstoupili Spartakovci obezřetně. Očekával se nápor dobře hrajících hostů. Po deseti minutách hry se z gólu radovali příznivci kaplického Spartaku. Divoký poslal centr na Pála, ten jej hlavou poslal do běhu Marku Urazilovi, který pronikl do vápna přízemní střelou prostřelil gólmana Dvořáčka – 4:1.

Semičtí se do vážnějšího zakončení ve druhé půli dostali v 64. minutě po rohovém kopu. Po centru z pravé strany zakončoval z první na zadní tyči Zborník, Říha si střelu po zemi pohlídal. V dalším průběhu mohli skórovat zase domácí. Po rohovém kopu míč doputoval až k Urazilovi, z úhlu však pálil jen nad svatyni soupeře. Nedlouho poté Divoký s Markem připravili gólovku střídajícímu Vanišovi, přízemní rána se mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně si Říha pohlídal ránu Pavla Keclíka. Hráči obou týmů se snažili o kombinační hru, rozhodně se snažili hrát fotbal a divácky bylo utkání určitě atraktivní.

V 77. minutě po průniku Gondeka v závaru před brankou nedostali míč do sítě Vaniš s Pálem. Vzápětí nepřímý volný kop pro domácí. Divoký přiťukl míč Markovi, tvrdá rána minula levou tyč. V 83. minutě roh spartakovců. Po centru Vaniše neuspěl v koncovce střídající Zifčák. Diváci vyvolávali pověstného „bůra“. Přání jim mohl splnit po Divokého kolmici Urazil, ale proti jeho zakončení zakročil Dvořáček reflexivně nohou. Korigovat poté mohl po rohovém kopu semický Pavel Keclík, hlavičkoval však jen nad svatyni Spartaku. Kapličtí dokázali navázat na výhru z minulého kola a to jak herně, tak i výsledkově.

FK Spartak Kaplice – FC AL-KO Semice 4:1 (3:1)

Branky: 2. a 55. Urazil, 6. (pen.) Gondek, 27. Daniel – 29. (pen.) Veleman. Rozhodčí: M. Pečenka – Jarolím, Hošek. DFA: Kučera. ŽK: 2:2 (Štrbačka, Divoký – Veleman, Dvořáček). Diváků: 130.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, M. Hami, Čutka, Gondek – Daniel (61. Vaniš), Divoký, Micák, F. Marek – Pál (81. Zifčák), Urazil.

Semice: Dvořáček – Buchtele (58. Řezáč), Hronek, M. Zoch, Mendel – Císařovský, J. Keclík, Zborník, Šourek – Veleman (79. Nousek), P. Keclík.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec