Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Strunkovice rozstřílely Střelské Hoštice, čtyři góly netolického Varyše

 
neděle, 1. září 2019, 10:45

Mimořádnou produktivitou se mohou pochlubit fotbalisté Netolic. V čele s kanonýrem Jakubem Varyšem uštědřili půltucet Boršovu a ve třech zápasech nastříleli úctyhodných 20 gólů. Na vítězné vlně pluje po derby ve Stachách Čkyně a stoprocentní bilanci zatím drží také českovelenická Lokomotiva.

Tucet Varyšových gólů

Ve skupině A Větřní doma remizovalo bez gólů s rezervou Roudného, na obou stranách rozhodčí udělil červenou kartu, když si účty vyřizovali domácí Miroslav Ješina a hostující Patrik Růžička v první půli. Loučovice prohrály se Zlatou Korunou výrazným rozdílem, po prvním poločasu hosté vedli o tři góly, Mikuláš Šíma sice v 72. minutě hry výsledek korigoval. Po další minutě pečetil výhru hostů Dominik Fuciman. Kamenný Újezd přenechal na domácím trávníku všechny body Hrdějovicím, dvougólovou výhru jistil minutu před koncem zápasu trefou Martin Miklík. Frymburk se rozešel se Sedlcem smírně. Na gól domácího Tomáše Kani v první části hry odpověděl dvě minuty po poločasové přestávce Petr Borovka. Dříteň porazila trhovosvinenské béčko. Po dvougólovém vedení domácích chtěl kontaktním gólem zdramatizovat další průběh Zdeněk Šafránek, avšak za Dříteňské pečetil výhru pět minut před koncem zápasu nestárnoucí 45letý Jaroslav Klimeš a všechny body zůstaly zaslouženě doma. Dolní Dvořiště si na svém hřišti bezpečně poradilo s nováčkem soutěže z Chvalšin. Za domácí se blýskl hattrickem Patrik Hošek. Jediný úspěch hostů zaznamenal 48letý trenér Zbyněk Ginzel. Netolice jako nejlépe střílející mužstvo krajských 1. tříd, které za tři odehraná kola nasázelo svým soupeřům již 20 gólů (největší měrou se na nich podílel s neskutečnými 12 góly Jakub Varyš), si snadno poradilo s Boršovem nad Vltavou. Kanonýr Varyš zaznamenal čtyři trefy, na druhé straně vsítil oba góly Jan Gruber.

Čkyně i potřetí vítězně

Ve skupině B prohrály Stachy na vlastním trávníku s Čkyní, která ještě ve třech odehraných zápasech neztratila ani bod. Dvěma góly se prezentoval navrátilec z jarního působení právě ve Stachách Adam Klose. Strunkovice nad Blanicí si bezpečně poradily se Střelskými Hošticemi, především díky gólům ve druhém poločasu. Hattrick zaznamenal Roman Žurek (z toho první trefa byla z pokutového kopu). Kestřanský nováček si jel do Dražejova pro bod a také se mu ho podařilo získat za bezbrankovou plichtu. Bělčice vyhrály na hřišti osecké rezervy a poslaly ji na poslední místo tabulky. Dva góly za vítěze zaznamenal jejich kapitán Martin Ráž. Nováček z Husince vyhrál o gól nad Volyní, zlatý rozhodující gól vsítil jedinou minutu před koncem hrací doby Martin Toman. Prachatická rezerva prohrála na svém trávníku s Vacovem, když ještě dvacet minut před koncem vedla o gól, skóre zápasu srovnával svou druhou trefou Lukáš Král a výsledek otočil deset minut před závěrečným hvizdem sudího Petr Vastl. Sedlice přenechala všechny body svému soupeři z Cehnic. Dvougólové vedení hostů v první půli korigoval ve 33. minutě proměněnou penaltou Vladimír Klíma. Vítězství Cehnických pak pečetil svou druhou brankou v poslední minutě hry Miroslav Nedvěd.

Řepeč inkasovala devětkrát

Boston Kluky se ve skupině C rozešel s nerozhodným bezgólovým výsledkem s Božeticemi. Mirovice zdolaly v domácím prostředí ve vyrovnaném utkání Želeč. Hosté vedli gólem Davida Pavlička, domácí do přestávky srovnali skóre utkání Tomášem Vondrákem a konečnou podobu výsledku dal čtvrt hodinku před koncem hrací doby Václav Jelínek. Sepekov zabojoval o své první body a k vítězství v Chotovinách neměl daleko. Po dvougólovém náskoku v první půli domácí pět minut před jejím koncem korigovali stav Jakubem Jordákem, pak skoro celý druhý poločas drželi hosté svůj jednogólový náskok a přišli o něj až pět minut před koncem utkání díky gólu z kopačky domácího kapitána mužstva Martina Kromky. Sepekovští dohrávali zápas bez Davida Kašpara, který z rukou rozhodčího po druhé žluté kartě v 75. minutě hry obdržel kartu červenou. Chyšky opět potvrdily svou kvalitu a především herní zkušenost vyššími soutěžemi otřískanými hráči. Po bezgólovém poločasu v utkání kola porazily na svém trávníku soupeře z Plané nad Lužnicí. Za všemi góly byli exmilevští hráči. Dva zaznamenal Václav Kosík (jeden z penalty) a třetí přidal Jan Málek. Za hosty snižoval skóre kapitán mužstva Martin Janovský. Chyšky se vyhoupnuly díky této výhře do čela tabulky skupiny. Dobře s nimi drží krok milevská rezerva, která dělá solidní výsledky pod novým trenérem Radkem Fialou. Ten mladíky ve svém týmu velice dobře zná a podílel se značnou měrou na jejich fotbalovém růstu. Oni mu to teď v zápasech splácejí kvalitními výkony. Průměrný věk základní sestavy v utkání byl 19,5 roku, ten jim kazí jeden 26 letý hráč. Na zcela jasném vítězství s Větrovy se podílel dvěma góly Josef Jakeš a skóre uzavíral devatenáctiletý Jaroslav Sedláček z pokutového kopu. Mužstvo ještě neztratilo v soutěži ani bod a je v tabulce druhé. Dobře hrající nováček z Březnice okusil hořkost první porážky na svém trávníku s Mladou Vožicí dost krutým způsobem. Po první půli vedl, druhý úspěch přidal Tomáš Kamarád na počátku druhé půle. Již se zdálo, že domácí budou plně bodovat, avšak v průběhu posledních pěti minut utkání přišla z kopaček Mladovožických smršť a otočili zápas nakonec ve svůj prospěch trefami Štěpána a Tomáše Kuklových a Tomáše Duška. To byla pro Březnické hodně ledová sprcha. Hradiště na svém hřišti doslova smetlo Řepeč-Opařany devíti kousky. Po pětigólovém vedení v první půli domácí přidali té druhé další čtyři. Po třech trefách zaznamenali Libor Pichlík a Marek Valach. Poražený uzavírá díky této vysoké prohře tabulku skupiny.

Přestřelka v Č. Velenicích

Ve skupině D Mladé prohrálo na hřišti ve Studené čtyřgólovým rozdílem. O jasném vítězství domácích se přičinil dvěma góly Josef Šimánek. Slavonice vyhrály s Dolním Bukovskem. V utkání byl vyloučen hostující Jiří Matoušek v 77. minutě. To pak nahrálo Petru Marhounovi, který těsné vedení domácích dvěma góly v přesilovce navýšil a byla z toho jasná výhra. Třebětice prohrály v domácím prostředí s nováčkem z Buku. Od počátku tahaly za kratší konec a korigovaly skóre utkání až v poslední minutě hry z kopačky Tomáše Chvátala. V dobré jarní formě hrající Nová Bystřice porazila ledenický Slavoj o tři góly. Dva z nich zaznamenal David Frühauf. Tatran Lomnice nad Lužnicí doma prohrál o gól se Suchdolem nad Lužnicí. Poločasově vedení hostů navýšil na dvougólové ve druhé půli svou druhou trefou do sítě Ondřej Černoch proměněním pokutového kopu. Za domácí pak pouze sedm minut před koncem hrací doby korigoval prohru Rostislav Trachta. Lomnice je spolu a Mladým a Dolním Bukovskem zatím bez bodového zisku. Těsnou výhrou nad třeboňskou rezervou vybojovala první místo v tabulce Lokomotiva z Českých Velenic. Ta málem promarnila poločasové tříbrankové vedení. Hosté dvěma trefami ve druhé půli korigovali výsledek. Pak se obě mužstva střídala v gólech, poslední zaznamenal v 80. minutě třeboňský 17letý Jakub Macho a stanovil výsledek utkání na divokých 5:4. V posledním jediném nedělním zápase vyhrál nováček z Neplachova nad Kardašovou Řečicí, na výrazném a zcela zaslouženém vítězství se podílel dvěma góly exševětínský Tomáš Hindy.

 

VÝSLEDKY 2. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Větřní – TJ Malše Roudné B 0:0
Rozhodčí: Bumba – Ernst, Schönkypl. ŽK: 1:1 (R. Weinhard – Zíka). ČK: 1:1 (38. Mir. Ješina – 38. Patrik Růžička). Diváků: 70.

Vltavan Loučovice – SK Zlatá Koruna 1:4 (0:3)
Branky: 72. Šíma – 14. (pen.) T. Weinhard, 20. Sláma, 29. Homer, 73. Fuciman.
Rozhodčí: Crkva – Bartůněk, Holub. ŽK: 5:1 (Jak. Matulík, Ardó, Voj. Matulík, Hüttner, Koutský – Fuciman). Diváků: 75.

TJ Sokol Kamenný Újezd – TJ Slavoj Hrdějovice 0:2 (0:1)
Branky: 7. Bohoněk, 89. Miklík.
Rozhodčí: Daňhel – Šíma, Skvašík. DFA: Mir. Novotný. ŽK: 0:1 (Nedorost). Diváků: 50.

FC Šumava Frymburk – SK Sedlec 1:1 (1:0)
Branky: 23. Kaňa – 47. Borovka.
Rozhodčí: Bartůněk – Crkva, Lach. ŽK: 3:2 (Petscher, Dušan Račák, Filip Mertl – Špán, Kučera). Diváků: 85.

TJ Dříteň – TJ Spartak Trhové Sviny B 3:1 (1:0)
Branky: 38. Strapáč, 53. Picka, 85. Klimeš – 69. Zd. Šafránek.
Rozhodčí: Novák – Handšuh, Hora. ŽK: 1:2 (Mir. Koudelka – Kápar, Tuscher). Diváků: 60.

FK Dolní Dvořiště – TJ Sokol Chvalšiny 5:1 (2:0)
Branky: 23., 47. a 57. Pat. Hošek, 29. Šrefl, 88. Pecha – Zb. Ginzel st.
Rozhodčí: Bezpalec – Janda, Večerník. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 3:3 (Mitroi, Kouba, Sulzer – Zb. Ginzel ml., Fučík, Zwifelhofer). Diváků: 100.

1.FC Netolice – FK Boršov nad Vltavou 6:2 (4:1)
Branky: 37., 38., 42. a 86. Jakub Varyš, 11. Šulc, 49. Skála – 4. a 76. Gruber.
Rozhodčí: P. Šťastný – Zloch, Trněný. ŽK: 1:0 (Rokůsek). Diváků: 60.


SKUPINA B

Sokol Stachy – SK Čkyně 0:5 (0:3)
Branky: 10. a 31. Klose, 18. Václav Turek, 62. Kuta, 75. Josef Král.
Rozhodčí: M. Mráz – Pánek, Heinzl. ŽK: 1:0 (Jan Dvořák). Diváků: 50.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – TJ Sokol Střelské Hoštice 7:1 (2:0)
Branky: 44. (pen.), 72. a 89. Roman Žurek ml., 20. Petr Beneš, 50. Páník, 66. Mart. Dvořák, 89. Šimčík – 67. Málek.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Sýkora. ŽK: 1:3 (Roman Žurek ml. – Šíp, Vlk, Kokrda). Diváků: 110.

TJ Dražejov – FK IPD service Kestřany 0:0
Rozhodčí: Vejčík – Tauber, Jeřábek. DFA: Pípal. ŽK: 3:3 (Drnek, Martínek, Janus – Voráček, Průcha, Drahoš). Diváků: 100.

TJ Osek B – TJ Sokol Bělčice 2:4 (1:2)
Branky: 24. Čapek, 87. Folberger (vlastní) – 14. a 40. Ráž, 67. Houda, 82. Hanzlík.
Rozhodčí: Syrovátka – Maroušek, Iral. ŽK: 3:4 (Jiří Hájek, Suchý, Maroušek – Lad. Mach, Páca, Hrkel, Václav Mach). Diváků: 80.

TJ Slavoj Husinec – SK Slavoj Volyně 2:1 (1:1)
Branky: 43. Stan. Kolář, 89. Toman – 32. Martin Malina.
Rozhodčí: Petr Krejník – Tomáš Kabele, Richard Háša. ŽK: 1:2 (Luk. Novotný – Procházka, Malina). Diváků: 53.

FK Tatran Prachatice B – SK Vacov 2:3 (1:1)
Branky: 28. (pen.) Šabršula, 54. Janošťák – 2. a 71. Luk. Král, 80. Vastl.
Rozhodčí: Pánek – Muzika, Trněný. ŽK: 3:4 (Mir. Kotrch 2, Šabršula – Jírovec, Jar. Červenka, Ant. Bujok, Moutelík). ŽK: 1:0 (73. Mir. Kotrch). Diváků: 50. Hráno v Záblatí.

TJ Sokol Sedlice – Sokol Cehnice 1:3 (1:2)
Branky: 33. (pen.) Klíma – 26. a 90. Mir. Nedvěd, 2. Krejsa.
Rozhodčí: Landík – Pravda, Heřman. DFA: Mir. Tupý. ŽK: 2:3 (Dumský, Klíma – Frčka, Krejsa, Prokeš). Diváků: 100.


SKUPINA C

1.FC Boston Kluky – TJ Božetice 0:0
Rozhodčí: Trkovský – Peklo, Záhorský. ŽK: 1:1 (Mart. Němec – Tollinger). Diváků: 50.

SK Mirovice – TJ Sokol Želeč 2:1 (1:1)
Branky: 32. Vondrák, 76. Jelínek – 19. Pavličko.
Rozhodčí: Klimeš – Písek, Vítek. ŽK: 3:0 (Mařík, Vondrák, Hlavín). Diváků: 80.

TJ Sokol Chotoviny – TJ Sokol Sepekov 2:2 (1:2)
Branky: 40. Jordák, 85. Mart. Kromka – 19. Čunát, 38. Alexa.
Rozhodčí: Kadlec – Studený, Stuchlík. DFA: Zedník. ŽK: 5:4 (Plecitý, Vácha, Logojda, Kromka, Kotrlík – Kašpar 2, Voj. Doubek, Mart. Novák). ČK: 0:1 (75. Kašpar). Diváků: 40.

FC Chyšky – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 3:1 (0:0)
Branky: 62. a 72. (pen.) Václav Kosík, 52. Jan Málek – 64. Janovský.
Rozhodčí: R. Šťastný – Černý, Doležal. ŽK: 1:0 (Václav Kosík). Diváků: 60.

TJ Březnice – TJ Sokol Mladá Vožice 2:3 (1:0)
Branky: 45+3. Spěvák, 51. Kamarád – 85. Štěpán Kukla, 88. Dušek, 90. Tomáš Kukla.
Rozhodčí: Kabele – Krejník, Mraček. DFA: Urban. ŽK: 3:3 (Kníže, Adam Novotný, Spěvák – Tomáš Kukla, Krch, Petr Kukla). Diváků: 50.

TJ Hradiště – FK Opařany-Řepeč 9:0 (5:0)
Branky: 1., 10. a 20. Libor Pichlík, 25., 40. a 47. Marek Valach, 70. Petr Valach, 75. Suk, 85. (pen.) Fanta.
Rozhodčí: Křížek – Svora, Dušek. ŽK: 1:1 (Kurčík – Kalkus). Diváků: 100.

FC ZVVZ Milevsko B – SK KAVAS Větrovy 5:1 (2:1)
Branky: 31. a 69. Jakeš, 26. Kutil, 73. Hrubec, 86. (pen.) Jar. Sedláček – 44. Michal Dvořák.
Rozhodčí: Ovčáček – Bezpalec, Jaroš. ŽK: 3:4 (Souček, David Milaberský, Reiniš – Purman, Jan Sedláček, Mir. Trnka, Dav. Vobr). Diváků: 70.


SKUPINA D

FK Studená – SK Mladé 4:0 (3:0)
Branky: 3. a 5. Josef Šimánek, 37. Lib. Dvořák, 73. Martin Šimánek.
Rozhodčí: Křížovský – Makovička st., Janák. ŽK: 1:3 (Péč – Šťastný, Vokáč, König). Diváků: 150.

TJ Sokol Slavonice – TJ Dolní Bukovsko 5:2 (2:1)
Branky: 83. a 85. Marhoun, 19. Peschel, 35. Bártů, 57. Voj. Balík – 13. Podhradský, 49. (pen.) Jiří Matoušek.
Rozhodčí: Picka – Rous, Zd. Havlík. ŽK: 4:6 (Milan Balík, Trávníček, Žampa, Bodlák – Jiří Matoušek 2, Zahradník, Frant. Cihla, Jos. Cihla, Kadlec). ČK: 0:1 (77. Jiří Matoušek). Diváků: 80.

FK Sokol Třebětice – AC Buk 2:3 (0:1)
Branky: 53. Šťastný, 90. Tom. Chvátal – 77. a 84. Petr Jaroš, 39. Jakub Jaroš.
Rozhodčí: Kovařík – Maňhal, Loula. ŽK: 2:2 (Černý, Tom. Chvátal – Moravec, Vondrák). Diváků: 100.

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Slavoj Ledenice 5:2 (4:1)
Branky: 16. a 78. Frühauf, 5. Benkovský, 31. Kapias, 40. Feytl – 37. Čermák, 86. Winkler.
Rozhodčí: Hučík – Ct. Novotný, Koudelka. DFA: Brož. ŽK: 1:1 (Brabec – Václav Babka). Diváků: 52.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – Sokol Suchdol nad Lužnicí 2:3 (1:2)
Branky: 19. (pen.) Božovský, 83. Trachta – 42. (pen.) a 48. Černoch, 37. Dan. Trmal.
Rozhodčí: Zabilka – Saidl, Ernst. ŽK: 1:2 (Rakušan – Aleš Arenberger, Heřman). Diváků: 80.

TJ Lokomotiva České Velenice – TJ Jiskra Třeboň B 5:4 (3:0)
Branky: 10. a 19. Samec, 32. a 68. Fiala, 73. Filip – 62. a 71. Bašta, 61. Bartl, 80. Macho.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Kořínek. ŽK: 1:1 (Filip – Mranica). Diváků: 100.

TJ Sokol Neplachov – FK Kardašova Řečice 1922 4:0 (2:0)
Branky: 28. a 51. Hindy, 21. Martin Dušák, 88. Jar. Hruška.
Rozhodčí: Pícha – Hladík, Hora. DFA: Petr Tupý. ŽK: 1:1 (Láník – Madar). Diváků: 100

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák