Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Bez klopýtnutí jede už jen Týn. Několik žlutých a dvě červené karty pro Ševětín a Planou

 
neděle, 1. září 2019, 18:49

Na úspěšný vstup do soutěže navázal Týn (skupina B) třetím vítězstvím v řadě s nováčkem v Kovářově. Naopak ve Vimperku poprvé zaváhal nováček Sousedovice a Roudné získalo v T. Svinech jen bod za remízu 1:1. Trio Olešnice, Dačice a Ševětín se zatím marně snaží o bodový zisk v novém ročníku.

Ve skupině A prohrály Čtyři Dvory se soupeřem z Velešína, který schytal v minulém kole od exkrajského Roudného na domácím trávníku sedmigólový debakl. Hosté se z této porážky poučili, rychle oklepali a dokázali na soupeřově hřišti vyhrát. Poločas o gól vyhráli. Do kolen je nesrazilo ani vyloučení svého kapitána Tomáše Pomeje dvacet minut před koncem hry. Ve zbývajícím čase již nedostali gól a naopak v páté minutě nastaveného času pojistili výhru Jakubem Grznárikem. Vimperk vyhrál s nováčkem ze Sousedovice, ten dobře rozehrál vyšší soutěž, ale tentokrát na Šumavan nestačil. Roudné v Trhových Svinech vedlo po první půli gólem svého mladičkého kanonýra Martina Bendy, domácí po přestávce srovnali skóre střídajícím Markem Chromčákem a zrodila se dělba bodů.

Vodňany si vyšláply na svého soupeře v Plané na jeho trávníku. Po poločasovém vedení hostujícího mužstva o dva góly se hra ze strany domácích poněkud přiostřila o odnesli to vyloučením jejich dva hráči v rozmezí tří minut (53. - 56.). Hosté toho využili až ke konci utkání a přidali ještě další dva góly. Střelcem utkání byl Jan Moravec se dvěma trefami. Prachatický Tatran zvítězil nad Lhenicemi, kterým se na počátku soutěže příliš nedaří. Na dvoubrankové vedení Prachatických po prvním poločasu sice ihned na počátku toho druhého odpověděl kontaktním gólem Roman Iliev, to však bylo na obou stranách co se dalších tref do soupeřových sítí vše.

Nová Ves přehrála nováčka z Olešnice, kterou trénuje její bývalý kouč Miroslav Pekárek. Po poločasovém dvougólovém vedení, které zařídil Zbyněk Holý, ve druhém poločasu přidal třetí úspěch Adam Trejbal. Domácí již pouze korigovali výsledek Stanislavem Drtinou proměněním pokutového kopu. Kaplice ukázala, že z jejich hřiště se vozit body nebudou. Bezpečně zdolala Semice, když po poločasovém vedení o dva góly ve druhé půli přidal svou druhou trefu Marek Urazil a zakončil vítězný gólový účet domácích.

Na dně se krčí Dačice a Ševětín

Ve skupině B mužstvo Kovářova hostilo posílenou a dobře hrající Olympii Týn nad Vltavou. Hosté byli celé utkání lepším mužstvem a dvěma góly Pavla Vařila (z toho jedním z penalty) v prvním poločasu si odvezli zaslouženou výhru. Jsou jediným týmem skupiny, který po třech úvodních kolech soutěže neztratil ještě ani bod. Nová Včelnice na svém trávníku porazila o gól Lišov, po vyrovnané první půli odskočili domácí do dvougólového vedení, hosté sice okamžitě kontrovali. Avšak do konce zápasu se jim již nepodařilo skórovat a vytouženou plichtu si z vyrovnaného zápasu neodvezli. Veselské Lokomotivě se domácí zápasy zatím nedaří. Po prohře v úvodním kole s Bernarticemi podlehla stejným poměrem i českobudějovické Slavii. Utkání bylo tentokrát rozhodnuto již v první půli, kdy gólové trefy zaznamenali hlavou exolešnický Jiří Dráb a Martin Slípka z penalty za faul.

Nemanice potvrzují v úvodu sezony dobrou formu a odnesl to pěti góly Ševětín. Po dvou za zaznamenali Václav Čapek a poprvé novic Milan Horák, který skončil po 16 letech v Rakousku. Na konci první gólem do šatny korigoval výsledek Petr Novotný z pokutového kopu, i když hosté dohrávali tuto část hry bez dvou vyloučených hráčů brankáře Lukáše Novotného a Lukáše Kupce. V poněkud vyhecovaném utkání bylo zaznamenáno kromě dvou červených i dvanáct žlutých karet (v poměru 4:8). Ševětín díky této vysoké porážce klesl na poslední místo tabulky. Dačický Centropen také přenechal všechny body na domácím trávníku Lokomotivě Č. Budějovice. Ta vedla po prvním poločase dvoubrankovým náskokem, za domácí po deseti minutách druhé půle korigoval skóre zápasu Marek Šimánek proměněním pokutového kopu. Konečnou podobu výsledku dal minutu před koncem hrací doby Jakub Růžička.

Bernartice v domácím prostředí sice daly vedoucí gól v utkání stoperem Jakubem Novákem, které se hrálo nahoru dolů a muselo se divákům rozhodně líbit. Ve druhém po jediné chybě domácí obrany vyrovnal exželečský David Fiala. Do konce utkání již žádný gól nepadl, i když k němu měli rozhodně blíže domácí. Utkání tak nakonec skončilo v herně velmi kvalitním utkání plichtou. Hluboká nad Vltavou vyhrála v Chýnově přesvědčivým způsobem. Po dvoubrankovém vedení v první půli přidal devět minut před závěrečným hvizdem rozhodčího třetí gól svou druhou trefou v zápase bývalý hráč Oseka Jan Novák a stanovil tím jasnou výhru hostů.

 

VÝSLEDKY 4. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Čtyři Dvory – FC Velešín 1:3 (1:2)
Branky:
24. Nečekal – 37. a 90+5. Grznárik, 10. Šálek.
Rozhodčí: Brych – R. Mráz, M. Mráz. ŽK: 1:5 (Hofmann – Pomije 2, Fišer, Ottenschläger, Karel Zatloukal). ČK: 0:1 (69. Pomije). Diváků: 80.

TJ Šumavan Vimperk – FC Westra Sousedovice 2:0 (1:0)
Branky:
17. Matěj Císař, 50. Pankratz.
Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Landík. DFA: Němeček. ŽK: 1:0 (Vondrášek). Diváků: 100.

TJ Spartak Trhové Sviny – TJ Malše Roudné 1:1 (0:1)
Branky
: 55. Chromčák – 34. Benda.
Rozhodčí: Jarolím – Nedvěd, Mir. Pečenka. ŽK: 1:3 (Chromčák – Cahyna, Kadlec, Hála). Diváků: 150.

SK Planá – FK Vodňany 1:5 (1:3)
Branky:
30. Samek – 1. a 83. Moravec, 20. Šťastný, 27. Šteier, 88. Bína.
Rozhodčí: Kollmann – Valeš, Juráň. DFA: Vrchota. ŽK: 7:3 (Carda 2, O. Hotový, Falc, Kořínek, T. Pintér, Nováček – L. Benedikt, M. Otepka, Šteier). ČK: 2:0 (53. Carda, 56. Samek). Diváků: 100.

FK Tatran Prachatice – SK Lhenice 2:1 (2:0)
Branky:
5. Sova, 20. Fischer – 46. Iliev.
Rozhodčí: Dimitrov – Leiš, Ryneš. ŽK: 2:4 (Lukeš, Juroš – Funda, Pořádek, Prenner, Kamil Ryšánek). Diváků: 150.

TJ Sokol Olešnice – TJ Nová Ves 1:3 (0:2)
Branky:
78. (pen.) Drtina – 26. a 45. Zb. Holý, 76. Trejbal.
Rozhodčí: Tůma – Talíř, Zabilka. ŽK: 4:3 (Faktor, Horelica, Lust, Lechner – Fr. Vávra, Žoček, Vrábek). Diváků: 320.

FK Spartak Kaplice – FC AL-KO Semice 4:1 (3:1)
Branky:
2. a 55. Urazil, 6. (pen.) Gondek, 27. Daniel – 29. (pen.) Veleman.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Jarolím, Hošek. DFA: Kučera. ŽK: 2:0 (Štrbačka, Divoký – Veleman, Dvořáček). Diváků: 130.


SKUPINA B

TJ ZD Kovářov – FK Olympie Týn nad Vltavou 0:2 (0:2)
Branky:
27. a 41. (pen.) Vařil.
Rozhodčí: Vítek – Písek, Klimeš. ŽK: 2:0 (Škoch, Mir. Suchan). Diváků: 100.

TJ Nová Včelnice – SK Lišov 3:2 (1:1)
Branky:
45. Jaroš, 65. Blažek, 77. Mareš – 34. Jan Mach, 79. Fiktus.
Rozhodčí: Kříž ml. – Votava, Ovčáček. ŽK: 2:2 (Jaroš, Blažek – Jiří Beneda, Bambule). Diváků: 70.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Slavia Č. Budějovice 0:2 (0:2)
Branky:
26. Dráb, 34. (pen.) Slípka.
Rozhodčí: Vican ml. – Cigáň, Boček. ŽK: 2:1 (Pat. Hájek, Ježek – Dan. Šťastný). Diváků: 80.

SK Nemanice – SK Ševětín 5:1 (2:0)
Branky:
11. a 60. Čapek, 20. a 52. Horák, 80. Lukáš – 45+2. (pen.) Petr Novotný.
Rozhodčí: Talíř – Průchová, Švec. DFA: Kučera. ŽK: 4:8 (Čapek, Jind. Lukáš, Záveský, Severa – Luk. Novotný 2, Kupec 2, Radim Novotný, Sváta, Jak. Suchan, Petr Novotný). ČK: 0:2 (22. Luk. Novotný, 26. Luk. Kupec). Diváků: 160.

TJ Centropen Dačice – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 1:3 (0:2)
Branky:
54. (pen.) Šimánek – 37. Ayeb, 39. Hladík, 89. Jak. Růžička.
Rozhodčí: Náprava – Kříž st., Devera. ŽK: 3:5 (Točík, Šimánek, Nováček – Ayeb, Jak. Růžička, Havrda, Smrž, Čapek). Diváků: 50.

TJ Sokol Bernartice – FK Meteor Tábor 1:1 (1:0)
Branky:
22. Jakub Novák – 56. David Fiala.
Rozhodčí: Tauber – Průchová, Nedvěd. ŽK: 2:1 (Tom. Češka, Jak. Novák – Fiala). Diváků: 90.

FC Chýnov – TJ Hluboká nad Vltavou 0:3 (0:2)
Branky:
18. a 81. Jan Novák, 9.  Kadlec.
Rozhodčí: Kříž st. – Vican ml., Svoboda. ŽK: 2:2 (Mládek, Ursacher – Kadlec, Stráský). Diváků: 110.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto FK Olympie Týn n. Vlt.