Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek ve 4. kole ČFL doma s Benešovem vybojoval první tříbodový zisk

 
sobota, 31. srpna 2019, 20:32

Podruhé v rozmezí třech dnů se písecký tým představil na domácím hřišti. Po porážce 1:3 od ligových Teplic ve 2. kole MOL Cupu přivítali Jihočeši souseda ze spodní části tabulky, středočeský Benešov. Zápas 4. kola ČFL byl pro oba soupeře de facto bojem o šest bodů. Šťastnější byli nakonec domácí, kteří si vypracovali řadu slibných šancí, ale proměnili jedinou. Štěstí měli také před vlastní brankou, neboť i hosté byli nebezpeční z brejkových situací. Nejlepšími hráči utkání se stali po zásluze oba brankáři.

Zpočátku byli u břehu Otavy aktivnější hosté. Když v 8. minutě po kombinaci vypálil Petr Srb a brankář Jan Satrapa stihl jen vyrazit míč, nastala nepříjemná série rohových kopů. Domácí se zhruba po čtvrthodině vymanili ze soupeřova tlaku a začali přebírat iniciativu. Exbudějovického gólmana v benešovských službách Nicolase Rotbauera nejprve vyzkoušel Tom Ulbrich a stejný hráč nádherně připravil balon pro Jakuba Helda, jehož bombu vyrazil Nicolas Rotbauer na roh. V 18. minutě spálil tutovku Martin Held, jenž před malým vápnem levačkou mířil daleko mimo tyče.

Ve 26. minutě nastala velká chvíle Toma Ulbricha, který si proklestil cestu pokutovým územím a pohodlně skóroval do odkrytého prostoru. Písecký tým měl znatelně navrch, Středočeši sázeli víceméně na brejky. Jeden z nich ve 33. minutě se jim málem povedl. Proti dobře umístěné střele kapitána Zdeňka Vrňáka ale v posledním okamžiku vymrštil Jan Satrapa pravou nohu a zabránil nejhoršímu. Před přestávkou ještě zahrozili domácí. Tom Ulbrich krásně našel Romana Vávru, jenže ten ve výhodné pozici přestřelil. Nepřesně zakončil po rychlé akci rovněž Tom Ulbrich.

Mohli si udělat zápas jednodušší

Písečtí viditelně ovládali hřiště i po změně stran, zatímco soupeř zůstal u ojedinělých výpadů. V 63. minutě se protáhl vápnem Roman Vávra, jeho přesně mířenou střelu však bravurně zneškodnil Nicolas Rotbauer. O šest minut později předvedli Středočeši pěkný signál po rohovém kopu a tentokrát byl na místě Jan Satrapa. Prohrávající tým v závěru vložil zbytek svých sil do útoku. V poslední desetiminutovce se i brankář posunoval až k půlící čáře. „Do pětasedmdesáté minuty byl Písek na balonu a režíroval zápas. My jsme to ještě zdramatizovali. Věděli jsme, že máme typy hráčů, z nichž někdo uteče a dá gól. Bohužel, nevyšlo to,“ litoval benešovský trenér Josef Laštovka.

Riskantní ofenziva hostí vykázala trhliny, kterých mohli využít žlutomodří. Po trestném kopu Jakuba Helda pálil střídající Václav Hrachovec do tyče, příležitost dalšího střídajícího hráče Antonína Presla odvrátil brankář na roh. Do poslední velké šance v sobotním předpoledni se dostal benešovský Igor Krasnyanyk (v létě přišel z Čížové), který se v sólu možná trochu zalekl vybíhajícího Jana Satrapy a poslal míč kolem levé tyče ven z hřiště. „Mrzí nás, že jsme neproměnili šance. Mohli jsme si udělat zápas jednodušší. Nemusel být tak náročný pro nervy diváků, natož pro moje. Ale hrál se solidní fotbal nahoru dolů, jaký nevidíme v soutěži moc často,“ uvedl písecký kouč Milan Nousek ml.     

FC Písek – SK Benešov 1:0 (1:0)

Góly:  26. Ulbrich. Rozhodčí: Mudra - Pastyřík, Paták. Delegát: Ploch. ŽK: 2:3 (72. Kulík, 88. Hrachovec – 45. Engelmann, 71. Urban, 78. Pedro). Diváků: 268.

FC Písek: Satrapa – Sajtl (46. Kubiš), Vacovský, Běloušek, Holý -  M. Held, J. Held, Kulík (77. Hajdo), Petřík (54. Hrachovec) – Vávra (71. Presl) – Ulbrich (89. Mařík). Trenér Milan Nousek ml.

Nejlepší hráči: Satrapa – Rotbauer.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama