Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

ČFL: Táborsko hostí první béčko – příbramské. Písek o první výhru s Benešovem

 
pátek, 30. srpna 2019, 21:37

Po středečním smolném vypadnutí z poháru čeká na A tým FC MAS Táborsko domácí mistrovský zápas proti 1. FK Příbram B. Hraje se v neděli 1. září od 17 hodin na Kvapilce.

Trenér Jihočechů Miloslav Brožek je názoru, že áčko Příbrami v první lize překvapuje, v týmu panuje dobrá atmosféra. Pokud přijedou do Tábora tzv. pendlové, mohou tuto pohodu přenést i do kabiny rezervy.

„O to těžší zápas nás pak čeká, ale i my máme slušné výkony a výsledky. Jsme první v tabulce, hrajeme doma a domácí prostředí nám velí zvítězit. Chceme získat další tři body a potěšit diváky,“ uvedl trenér, který dodal, že přípravný zápas se stejným soupeřem, který Táborsko vyhrálo 4:1, musí být zapomenut. „Toto bude jiný zápas,“ míní Miloslav Brožek. Za béčko Příbrami hrají zkušení hráči: Slepička, Voltr, Jablonský, nebo rychlý Antwi. „Je vlastně jedno, s jakou sestavou Příbram přijede, my musíme podat kvalitní výkon,“ ví trenér FCT.

Tomu už je trochu žinantní mluvit o náročném cyklu středa - neděle, který jeho tým absolvuje podruhé. Nechce, aby to vyznělo jako výmluva, ale zejména mladíci na něco podobného nejsou zvyklí. „Neříkám to proto, že bych si chtěl dělat nějaké alibi. Pokud v neděli neuspějeme, nikoho nebude zajímat, že jsme ve středu ve vedru hráli sto dvacet minut,“ přemýšlí Miloslav Brožek.

Ten celou pozvánku na neděli uzavřel tím, že cílem klubu je bavit publikum, hrát o špičku tabulky a vracet do Tábora pozitivní fotbalovou náladu. Platí to i pro nadcházející utkání s Příbramí B. Odřídí ho trio rozhodčích: Zadinová - Vyhnanovský, Lafek.

Písek cílí na tři body

Nesmírně důležitý duel s Benešovem sehrají v sobotu dopoledne (10,15) Nouskovi svěřenci. Oba celky se krčí s jedním bodem na konci tabulky. Předváděná hra sice bodovému kontu neodpovídá, což potvrdil i výkon v poháru, ale fotbal se hodnotí na body a ne na krásu.

Fatální chyba v závěru předchozího zápasu s Královým Dvorem stála minimálně remízu. „Bohužel, situace víceméně jednoduchá na řešení, ale nastala chyba, kterou soupeř nemilosrdně potrestal. Ve fotbale se to stává, škoda, že nám teď častěji,“ popsal inkriminovaný okamžik trenér Nousek.

Středeční pohár s Teplicemi vynechali marodi a nejzkušenější hráči Presl, Voráček a Valenta. „Museli jsme to odehrát bez nich. I kdyby mohli naskočit, šetřili bychom je na sobotu. Ostatní kluky musím za předvedený výkon pochválit. Především první půli zahráli výborně. Teď je potřeba na to navázat a konečně zvítězit, abychom se dostali do klidu a pohody. Víme, že to nebude jednoduché, Benešov je v podobné pozici jako my, ale musíme ten zápas zvládnout,“ věří písecký kouč v první výhru.

V loňských zápasech mezi Pískem a Benešovem se konaly střelecké žně. Padlo v nich úctyhodných 13 gólů! U Otavy skončilo remízou 3:3, plusový bod po penaltách si odvezli Středočeši. Na umělce v Benešově vyhráli v úvodu jara domácí 4:3 zásluhou gólu Hampla v 89. minutě.

Napsal(a) Luboš Dvořák, Michal Průcha | Foto Karolína Kabíčková