Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Odvolací komise FAČR potvrdila Jonášův trest za faul na Lafatu

 
čtvrtek, 29. srpna 2019, 10:17

Nedávno jsme vás informovali o trestu zákazu činnosti hráče Hluboké Karla Jonáše v délce osm měsíců za faul na Davida Lafatu, který vynesla ORK. Celou kausu definitivně uzavřelo odvolání k nejvyšší instanci.

Hráč Karel Jonáš podal prostřednictvím svého právního zástupce k Odvolací komisi FAČR návrh na přezkoumání rozhodnutí ORK. V návrhu bylo namítáno, že se ze strany hráče Jonáše nejednalo o surovou hru. Dále byla v návrhu namítána nepřiměřená délka trestu.

Jednání ve věci návrhu bylo nařízeno na úterý 20. 8. 2019 v sídle FAČR. Za ORK se jednání zúčastnil předseda Tomáš Hajdušek, hráč ani jeho právní zástupce se na jednání nedostavili.

Odvolací komise přijala toto rozhodnutí:

OK 19/2019: Věc přezkumu rozhodnutí Odvolací a revizní komise JčKFS č.j. ORKJč/2/2019 ze dne 27. 6. 2019 prováděný na základě návrhu hráče Karla Jonáše, ID 87040747, rozhodla OK FAČR tak, že návrh na přezkum v souladu s ust. § 116 odst. 4 Disciplinárního řádu FAČR zamítla jako nedůvodný.

Odvolací komise na základě odborného stanoviska Pravidlové komise FAČR dospěla k závěru, že se v případě faulu na Davida Lafatu jednalo ze strany hráče Karla Jonáše o surovou hru ve smyslu pravidel fotbalu. Udělený trest zákazu činnosti neshledala Odvolací komise jako nepřiměřeně přísný.

Tomáš Hajdušek, předseda ORK Jč. KFS: „V konečném důsledku jsem rád, že byla celá věc řešena potřetí, tentokrát na té nejvyšší úrovni fotbalových disciplinárních orgánů. Snad po tomto rozhodnutí je už všem jasné, že lámat nohy není v amatérském fotbale běžná a standardní věc, která by snad k fotbalu měla patřit. Pro nás a hlavně pro naší krajskou disciplinárku je takto nastaven určitý základ, od kterého bude možno odvozovat rozhodování v dalších případech, pokud k nim v budoucnu dojde, jakkoliv si to nikdo z nás nepřeje.“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle