Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve středečním poháru vyzve Písek ligové Teplice

 
úterý, 27. srpna 2019, 22:23

Ve středu 28. srpna 2019 od 17 hodin se u Otavy rozehraje 2. kolo domácího poháru. Los poslal do Písku atraktivní soupeře z první ligy, což bude velký fotbalový svátek pro celý region. Vloni padla volba na Duklu Praha, letos na FK Teplice.

Los zřejmě uvítali i Tepličtí. Píseckou destinaci znají velmi dobře z pravidelných herních soustředění v zimě či létě. Vyznávají také žlutomodré barvy, ale jak informovali na klubovém webu, v Písku nastoupí ve speciální červené sadě dresů kvůli dvacetiletému výročí zápasu 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Borussie Dortmund. „Skláři“ tehdy vyběhli v červeném a prohráli v obou zápasech těsně 0:1. Následně si v domácím poháru uřízli ostudu prohrou s divizní Kadaní.

Teplice jsou v současné chvíli v první lize na posledním místě, avšak jde spíše o zásluhu úvodu sezóny. Čtyři ze šesti zápasů totiž odehrály venku, k dobru mají domácí dohrávku s Ml. Boleslaví. O víkendu Severočeši prohráli v Olomouci 0:2 po výpadcích na začátku obou poločasů. Trenér Stanislav Hejkal postavil na Hané sestavu Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš – Hora (71. Moulis), Kodeš, Kučera, Žitný – J. Mareš (59. Ljevaković), Vyhnal (80. Jindráček).

Ke spokojenosti mají oba daleko

Středeční pohároví soupeři nejsou zrovna v ideálním rozpoložení. Vstup do nové sezony jim nevyšel. Písek po remíze v Praze s Vltavínem (1:1) prohrál dvakrát smolně o gól doma s Domažlicemi (0:1) a posledně Královým Dvorem (2:3). „Bohužel, ani jeden si nemůžeme vyskakovat,“ pokrčil rameny písecký kouč Milan Nousek ml. „My jsme vloni ve stejné pozici zažili Duklu Praha, které také uzavírala prvoligovou tabulku. Doufám, že ligový soupeř přiláká lidi a přijdou v co největším počtu,“ věří v hojnou návštěvu. Na "vojáky" z Julisky přišlo vloni 1 580 diváků a po výhře 2:0 postoupili do další fáze.

Písek se v pátečním duelu s Královým Dvorem musel obejít bez klíčových opor a ani do pohárové bitvy nepůjde v kompletní sestavě. „Hráči, kteří nenastoupili v Králově Dvoře, nebudou k dispozici ani ve středečním poháru. I Kdyby mohli hrát, šetřili bychom je na sobotní důležitý mistrovský zápas s Benešovem,“ naráží Nousek na skutečnost, že Valenta, Voráček a Presl budou ve středu jen mezi diváky. „Je teď na ostatních hráčích, aby se proti ligovému soupeři vytáhli a předvedli výkon, za který se nebudeme muset stydět,“ přál si Nousek před úterním tréninkem.

Utkání budou řídit jihočeští rozhodčí profesionálních soutěží. Hlavní arbitrem bude Pavel Rejžek ze Strakonic, prvním asistentem Petr Kotalík z Milevska a českobudějovický Jiří Pečenka. Delegátem svazu je šéf Pravidlové komise FAČR Jiří Kureš z Č. Budějovic. Partnerem pohárového utkání druhého kola MOL Cupu je pánské kadeřnictví Under Barber z Českých Budějovic. O poločasové přestávce obdrží dva vylosováni fanoušci poukazy na služby.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle