Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov připravil domácímu Lomu první bodovou ztrátu

 
úterý, 27. srpna 2019, 13:57

Na Svépomoci v Táboře se odehrálo jedno z překvapení 3. kola krajského přeboru. Domácí favorit celé soutěže nenašel recept na pozornou obranu soupeře. Fotbalisté Lomu se potýkali s přesností nebo vše pochytal spolehlivý Komárek. Jankov své nadějné akce dlouho nedokázal dotáhnout do úspěšného konce, avšak v 55. minutě se to podařilo Smékalovi a jankovští mohli slavit první výhru v sezóně.

Jankov měl v úvodu nezáviděníhodný los. Po domácích zápasech s Olešníkem a Krumlovem měl na kontě jeden bod, byť v obou případech herně rozhodně nepropadl. Na dobrý výkon navázali svěřenci Petra Kadlece také v Táboře. Obětavým a srdnatým výkonem domácí borce zaskočili. Nakonec to přineslo ovoce v podobě tří bodů, které se po průběhu hry nedají označit za nezasloužené, byť remíza by byla zřejmě spravedlivější.

Dle předpokladů se od úvodu hrálo podle domácích not. Jenže i přes převahu v držení míče si Lom vypracoval zhruba dvě za zmínku stojící příležitosti. Hned ve 2.minutě nepřekvapil šikovnou patičkou Komárka Neužil, tentýž hráč dostal ve 13.minutě fantastickou kolmici od Šimáka, ale v první opravdu obrovské příležitosti hostující branku netrefil. Jankovští fotbalisté byli dobře připraveni a na hřišti pracovali téměř bez chyb. Tím čím dál více znervózňovali domácí borce, do jejichž hry se začala vkládat nepřesnost a hra se díky tomu vyrovnala.

A drápky začal vystrkovat také Jankov. V 19.minutě po Kroneislově přihrávce pálil z hranice šestnáctky z otočky Smékal nad Chylíkovu branku. O tři minuty později po akci Smékala s Kollárem druhý jmenovaný našel přihrávkou z pravé strany v pokutovém území Rytíře, jehož střelu z první Chylík zneškodnil. Opravdu velkou šanci měli hosté v 37.minutě, kdy po Loškově přihrávce Šebelka obešel Chotovinského, leč jeho následné střele z dobré pozice chybělo pár centimetrů. Velice nadějně vypadal útočný výpad Lovičky ve 40.minutě, ale do gólového zakončení ho jankovští nedotáhli.

Ofenzivní sílu připomněl Lom v posledních pěti minutách prvního poločasu. Pěkné a tvrdé střely Neužila, respektive Trantýra, však Komárek v hostující brance povyrážel a v poločase držel čisté konto, podobně jako na druhé straně Chylík.

Chylík poprvé kapituloval

Druhý poločas načal rohový kop Šimáka a velmi nebezpečná hlavička Chotovinského, která ale hostující zařízení o kousek minula. Na druhé straně v 52.minutě po ťukesu Smékala se Šebelkou dostal dost prostoru k zakončení Rytíř, avšak mezi tím, co domácí reklamovali ofsajd, hostující záložník svojí příležitost prohospodařil, když střelou doprostřed branky nechal vyniknout Chylíka.

Radost v hostujícím táboře vypukla v 55.minutě. Autové vhazování Bürgera poslal Kroneisl šikovným obloučkem přes beky na Lovičku, ten si míč srovnal na levačku a milimetrovým centrem našel na malém vápně Tomáše Smékala. Nechat takového snajpra, který před třemi lety vyhrál krále střelců KP ve vlastním vápně bez povšimnutí, se zle nevyplácí. Smékal svou hlavičku uklidil nechytatelně za Chylíkova záda a vsítil svůj první gól po návratu do Jankova - 0:1.

Nicméně do konce utkání byla ještě spousta času a hosté tušili, že je čeká ještě kus náročné práce. Domácí kouč Marek Císař poslal do hry třetího útočníka Bosnyaka a plánoval drtivý tlak. Jenže ten se jaksi nekonal. Lomští byli logicky sice více na balónu, ale proti bezchybně fungující defenzivě také v dostatečné vzdálenosti od Komárkovy svatyně. A tak to museli zkoušet střelami ze střední vzdálenosti. V 67.minutě Neužilovu střelu mimo hostující gólman kontroloval. V 70.minutě si s přesností nepotykal Šimák a bundesligou ošlehaný fotbalista to zkoušel o minutu později znovu, tentokrát mnohem přesněji, ale Komárek chytal skvěle a Šimákovu dělovku vyrazil. A tak největší příležitost na vyrovnání přišla v 74.minutě po rohovém kopu Rabiňáka a hlavičce Jelena, které v cestě do branky zabránil Kroneisl, jenž míč břichem vytěsnil mimo branku.

Závěrečný tlak Lomu byl víceméně platonický a šance na vyrovnání již nepřišla. Navíc v 87.minutě se tlačil do úniku Smékal, byl stažen Jelenem a domácí kapitán uviděl červenou kartu. Samotný závěr si hosté pohlídali a po srdnatém výkonu zvítězili.

TJ Sokol Lom – SK Jankov 0:1 (0:0)

Branka: 55. Smékal. Rozhodčí: Toucha - Lovětínský, Vican. Delegát: Hanzal. Bez ŽK. ČK: 1:0 (87. Jelen). Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:2. Diváci: 150.

Lom: Chylík - Chotovinský, Jelen, J. Rabiňák - M. Rabiňák (46. V. Císař), Kosobud (67. Bosnyak), Šimák, Vysušil, Janů (79. Do Trung, 84. Mařík) - Neužil, Trantýr. Trenér Marek Císař.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger - Rytíř (67. Klíma), Kroneisl, Kollár, Šebelka, Lovička (76. Beránek) - Smékal (90. Prediger). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Neužil - celý tým

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová