Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nemanice uhrály v Bernarticích bezgólovou remízu

 
úterý, 27. srpna 2019, 13:22

Na sehrání prvního zápasu na domácím trávníku podzimní části krajské 1. A třídy hostili bernartičtí fotbalisté mužstvo z Nemanic, v jarním utkání se na jeho hřišti zrodila plichta, při níž padlo šest gólů. Ten kdo se přišel podívat na zápas a doufal v podobný gólový scénář, byl hluboce zklamán. Ve vyrovnaném utkání dominovala defenzivní činnost obou týmů a zápas skončil opět plichtou, tentokrát ale početná divácká kulisa žádný gól neviděla. Utkání dvou výkonnostně vyrovnaných soupeřů mnoho gólových příležitostí v prvním poločasu nenabídlo. V tom druhém byli domácí o něco aktivnější a rozhodnutí utkání ve svůj prospěch měli na svých kopačkách blíže než jejich soupeř. Koncovka je však zklamala. Hosté ve druhém poločasu většinu času usilovně bránili a směrem dopředu díky dvěma šikovným útočníkům již tak nebezpeční jako v první půli nebyli. Také domácí obrana je do žádné šance nepustila. Remiza je pro obě mužstva spravedlivá.

Ve 13. minutě po akci hostů z levé strany odkopával od opuštěné brány míč do bezpečí Tomáš Češka. Ve 24. minutě se po dobré přihrávce od Kukrála dostal do obrovské šance Petr Homola, míč však netrefil a z příležitosti ohrozit bránu nebylo nic. Horákova střela doprostřed brány ve 28. minutě hry příliš velkou naději na proniknutí do sítě neměla, brankář Tomáš Fučík byl na místě. Hned z protiútoku zahrozili dobrou akcí domácí. Homola však po kvalitním úniku vypálil jen vedle vzdálenější tyče.

Oboustranně dobře pracující obrany pak příliš příležitostí ofenzivní činnosti neumožňovali a dobré přistupování bránících hráčů působilo tomuto hernímu projevu velké problémy. Ve 35. minutě Smrčinovu střelu brankář Polomčák chytil. V předposlední minutě první části hry byl faulován hráč hostů před pokutovým územím. Trestný kop z dvaceti metrů ve výhodné pozici zahrával Miroslav Novotný, jeho střela však skončila nad Fučíkovou bránou. Mužstva se tedy do kabin rozcházela za nerozhodného bezbrankového stavu.

Obrany předčily útok

Druhá půle utkání měla podobný obrázek jako ta první. Obě mužstva spoléhala na kvalitní obrannou činnost a vyžívala brejkových situací. Obranná činnost obou mužstev byla velmi dobře organizovaná a útočnou snahu v zárodku likvidovala. Mimo jiné s přehledem chytající oba zkušení gólmani dobře ovládali své pokutové území a centrované míče v pohodě likvidovali. Ve 49. minutě Rakovanovu střelu zblokovala nemanická obrana na roh. V 60. minutě dobře vysunul Pěchota domácího kanonýra Rakovana, ten z levé strany prudce vypálil, míč ale skončil asi půl metru od vzdálenější tyče v autu.

V 63. minutě vypálil Kukrál jen doprostřed brány a Polomčákovi mnoho starostí nenadělal. Trestný kop Staňka v 65. minutě hlavičkoval Kukrál opět pouze vedle brankové tyče. Snad v největší gólové šanci se ocitl Pěchota v 70. minutě zápasu po přesném centu od Nováka. Míč však placírkou před bránou jen lehce zasáhl a z vyložené šance nebylo nic. V 73. minutě pak zahrozil snad v jediné dobré příležitosti hostů ve druhém poločasu Miroslav Novotný. Jeho střela skončila pouze vedle tyče Fučíkovy brány. Poslední patnáctiminutovka již žádnou šanci, co stojí za řeč, na obou stranách hřiště nenaskytla. Utkání nakonec skončilo bezbrankovou remízou, ze které se více radovali hosté.

Příští utkání odehrají Bernartice opět na domácím trávníku s nebezpečným a posíleným čekanickým Meteorem. Hraje se v neděli 1. září a začátek je stanoven na 17:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – SK Nemanice 0:0

Rozhodčí: Martin Písek – Vít Slepička, Milan Ondra. ŽK: 1:4 (52. Jakub Novák – 57. Václav Čapek, 65. Jan Křiváček, 83. Jind. Lukáš, 89. Mir. Novotný). Diváků: 120.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Kukrál – Staněk (83. Peterka), Petr Homola (75. Pražma), Ťupa (46. Pěchota) – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Nemanice: Polomčák – Strnad, Sulek, Jind. Lukáš (K), Dubský (52. Křiváček) – Záveský, Čapek, Kisvetr, Mir. Novotný – Horák (75. Hucek), Bašta. Trenér Robert Kochlöfl.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák