Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav zůstává po výhře s Čížovou v čele divize

 
neděle, 25. srpna 2019, 23:22

Utkání dvou rozdílných poločasů nabídlo divizní derby mezi domácí Soběslaví a Čížovou. V tom prvním byla výrazně lepší Soběslav. Po velkou část druhého poločasu měli mírně navrch hosté z Čížové, na druhý gól z hlavy Kutnera už ale zareagovat nedokázali a tak všechny tři body zůstaly v Soběslavi.

První gól divizního lídra dal už v šesté minutě Matouš Varačka, jenž obloučkem přehodil vybíhajícího gólmana Čížové Jaroslava Nováka. Domácí vedoucí trefa uklidnila a projevovala se jejich lepší fyzická kondice. Akce spartakovců byly v prvním poločase mnohem nebezpečnější a hostující brankář musel řešit i další ošemetné situace. Velké štěstí měl v závěru půle, když z bezprostřední blízkosti hlavičkoval nad Vaněk.

Domácího Kuníka mezi třemi tyčemi v prvním poločase prověřil jen Jirouš, soběslavský brankář ale vytasil skvělý zákrok. To už se ale nedá říct o jeho zásahu v úvodu druhé půle, kdy neudržel pokus Radima Nečase před brankovou čarou a bylo vyrovnáno. Hráčů Čížové najednou bylo plné hřiště, jenže v době hostujícího náporu udeřilo na opačné straně. Soběslav kopala v 59. minutě roh, brankář Novák míč nezasáhl a Aleš Kutner vstřelil hlavou druhou branku. A ukázalo se, že rozhodující.

Čížová se dál snažila o zteč soběslavské brány, mezi tři tyče však mířila jen hlavička Jirouše. Domácí naopak toužili své vedení ještě pojistit a tak byl k vidění fotbal nahoru dolů. Na obou stranách se urodilo ještě několik slibných šancí, branka už ale nepadla žádná, a hráči Soběslavi se tak radovali z výhry 2:1. 

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Já jsem spokojený především s výsledkem, naše hra však nebyla dobrá. Přestože jsme hodně kazili, vypracovali jsme si spoustu šancí. Kdybychom je proměnili, mohli jsme už v poločase vést 3:0, a nemuselo z toho být takové drama. Občas jsme se přizpůsobili chodícímu stylu Čížové a tím jsme to soupeři usnadňovali. Rozhodně to z naší strany nebyl nejpovedenější zápas. Na to se ale nikdo ptát nebude, rozhodující jsou tři body. O našem vítězství rozhodla secvičená standardka, po které dal Aleš Kutner vítězný gól. Myslím, že jsme měli vyhrát větším rozdílem. Do Přeštic teď ale můžeme jet v klidu.“

Petr Janda, hrající asistent trenéra Čížové: „V prvním poločase byla lepší Soběslav, v tom druhém pak my. Bohužel rozhodla chyba našeho gólmana při rohovém kopu, po kterém jsme dostali druhý gól. V té době jsme měli navrch a domácí ten gól zase nakopl. I tak jsme ale měli dost šancí na to, abychom alespoň bod získali. Já sám jsem tam měl takové tři situace vyřešit lépe, stejně jako Martin Jirouš. Remíza by možná byla spravedlivější, ale musíme se smířit s prohrou. Soběslav má nicméně dobrý tým a její hráči jsou na velkém hřišti sehraní. Musím soupeři pogratulovat.“

FK Spartak Soběslav – TJ Sokol Čížová 2:1 (1:0)

Góly: 6. Varačka, 59. Kutner - 48. Nečas. Rozhodčí: Doubrava - Vnuk, Cichra. Delegát: Tereba. ŽK: 3:1 (Kutner, Hromada, Bouchal – Jirouš). Diváků: 312.

Soběslav: Kuník – Bouška, Suchan, Boháč, Podráský – Mazouch (90. Suda), Hromada, Bouchal, Vaněk (89. Maršík) – Varačka (65. Dvořák), Kutner (86. Brabec). Trenér Radek Hajič.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Bohánek – Lukeš, Majer, Kočí, Nečas – Janda, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák + video