Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice překvapily v Lomnici. I se čtyřicátníky v sestavě vyhrály 5:1

 
neděle, 25. srpna 2019, 16:07

Velká marodka se i ve druhém zápase nové sezony výrazně promítla do sestavy TJ Slavoj Ledenice. Do utkání v Lomnici nad Lužnicí nastoupili v základní sestavě tři čtyřicátníci, další pak v průběhu zápasu. „Tyhle body nikdo nečekal, jsme za ně moc rádi,“ uvedl trenér Stanislav Jindra.

Hráči Ledenic po debaklu ve Studené jeli do Lomnice s cílem odehrát lepší zápas a zkusit domácí překvapit. A nakonec nepřekvapili jen je, ale i sami sebe. V utkání se i přes velkou marodku dokázali pětkrát prosadit a vyhrát o čtyři góly.

Trenéři museli do středu zálohy nasadit brzy šestačtyřicetiletého Marka Jarůška a dvaačtyřicetiletého Tomáše Lamáčka, který navíc vstřelil dva góly. „Ze zápasu jsme měli velký respekt, protože jsme jeli v podobné sestavě, jako do Studené. Do středu zálohy jsme museli poslat kluky, kteří táhli Slavoj v dřívějších dobách,“ uvedl trenér Slavoje Ledenice Stanislav Jindra.

„Byl to klasický zápas o prvním góly. Pokud by ho dali domácí, asi bychom to neotočili. To říkám zcela vážně, protože Lomnice má výborný tým, který se jen potřebuje chytnout. I s námi odehráli dobrý zápas a po většinu utkání byli na míči oni,“ dodal dále Jindra s tím, že svůj tým chválí za takticky dobře zvládnutou hru.

První gól vstřelil Petr Güklhorn, který po úniku z pravé strany s trochou štěstí propálil brankáře. Do poločasu se dále trefili Tomáš Lamáček a z penalty Jan Pavlík. „Pro nás šlo o penaltu zadarmo, domácí to mohli ve vápně zahrát úplně jinak. Rozdíl tří branek byl pro kluky už velký impulz.“

Domácí snížili ze sporné branky v 53. minutě, kdy na brankové čáře dokázal vyhlavičkovat střelu Jana Burdy stoper Ondřej Švarc. „Postranní sudí, který branku uznal, stál daleko od rohového praporku a v tom úhlu nemohl vidět, jestli míč byl za brankou. I domácí fanoušci na téhle straně hřiště říkali, že to gól nebyl. Trochu pak naši fanoušci nezvládli emoce a padaly na sudí slova, která na fotbal nepatří. Za to se omlouváme,“ řekl dále trenér.

Další branku už ale Lomnice nevstřelila. Naopak hosté dali definitivní pojistku v rozmezí dvou minut v 74. a 75. minutě, kdy se trefili Tomáš Lamáček a Tomáš Hrubý – 1:5. „Tyhle body nikdo nečekal, jsme za ně moc rádi. Zatím nevím, v jaké sestavě pojedeme za týden do Nové Bystřice, ale bohužel na návrat některých opor to zatím nevypadá. Jisté je, že ještě několik týdnů bude chybět Míra Kadlec,“ dodal Jindra.

Fotogalerie z utkání je zde.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – TJ Slavoj Ledenice 1:5 (0:3)

Branky: 53. Burda – 35. a 74. Lamáček, 16. Güklhorn, 42. Pavlík, 75. T. Hrubý. Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Šťastný. ŽK: 4:2. Diváků: 100.

Lomnice: Vala – P. Hrubý, Marsa (76. Nohava), Šachl (15. Strouha), Kabele, Glaser, Burda, Vačkář, Božovský (46. Šnorek), Rakušan, Řehoř.

Ledenice: J. Svoboda – Čermák, Fencl, Švarc, Princl – Güklhorn (70. Michner), Lamáček (88. Winkler), Jarůšek (63. Fyrbach), Štrosser (81. Kopecký) – Pavlík, T. Hrubý.

Napsal(a) Michal Heřman | Tisková zpráva | Foto Michal Heřman
 


 
Reklama