Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrubá chyba v závěru stála Písek body

 
sobota, 24. srpna 2019, 23:50

Zajímavý průběh se smolným koncem pro FC Písek měla páteční předehrávka 3. kola Fortuna ČFL na hřišti Králova Dvora. Nouskovi svěřenci dokázali dotáhnout po přestávce dvougólové manko a sahali minimálně po bodu, ale fatální zaváhání v obraně domácí „cábelíci“ náležitě využili a gólem v 86. minutě si zajistili tři body.

Domácí Králův Dvůr vlétl do zápasu doslova jako uragán a po pětadvaceti minutách hry si zajistil vedení 2:0. Nejprve umístil střelu zpoza vápna přesně k pravé tyči brankáře Klementa Martin Kraus a podruhé brankáře Písku překonal po kombinační akci křížnou ranou kapitán Jakub Balšánek.

Písek ve snaze stav utkání zkorigovat přece jen otevřel více hru, avšak zkonsolidovanou obranu Králova Dvora zdolávali jen stěží. Středočeši se nikam nehnali, v pohodě odolávali píseckým atakům a sami využili každou možnost k protiútoku. „V úvodu zápasu jsme se špatně pohybovali, nedrželi jsme prostory, které jsme měli, a proto jsme brzy prohrávali,“ řekl k výkonu Písku v prvním poločase kouč Milan Nousek.

Dvě dorážky znamenaly vyrovnání

Na nepříznivý stav reagovala střídačka bleskurychle a ještě v první půli naskočili do hry Kubiš s Kulíkem. Další změny v sestavě Píseckých ve druhém poločase výrazně zvedly výkon a hned v 50. minutě se jim podařilo vstřelit kontaktní branku. Ulbrichovu střelu zastavila tyč, odražený míč ale vrátil pohotově do sítě právě Karel Kulík, který přišel na trávník v závěru prvního poločasu.

Kontaktní gól na 2:1 úrovni zápasu jednoznačně prospěl. Domácí znejistěli a Písečtí si vytvořili velkou převahu a domácí obranu neustále zaměstnávali. V 70. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání z téměř identické akce, jakou předvedli dvacet minut předtím. Tentokrát se pěkně na vápně uvolnil Petřík, jeho rána se odrazila od břevna a do branky míč dorazil Martin Held. Písek srovnal dvacet minut před koncem na 2:2, bylo ho plné hřiště, a zdálo se, že Králův Dvůr má téměř na lopatkách.

Domácí „cábelíci“ v závěru sázeli jen na jednoduché nákopy dopředu a to jim nakonec otevřelo cestu k vítězství. V 82. minutě písecký gólman Klement ještě svůj tým se štěstím podržel, ale o čtyři minuty později už po chybě obrany kapituloval. Podruhé v zápase se trefil po zpětné přihrávce Martin Kraus a domácí zásluhou výbornému vstupu do zápasu a zvládnuté koncovce zvítězili 3:2. „Za výkon ve druhé půli bychom si nějaké body určitě zasloužili, jenomže nás srazila individuální chyba našeho zkušeného hráče,“ pokrčil rameny trenér Nousek, jenž nemohl využít marody Valentu s Voráčkem.

FK Králův Dvůr – FC Písek 3:2 (2:0)

Góly: 8. a 86. Kraus, 25. Balšánek – 50. Kulík, 70. M. Held. Rozhodčí: Martínek - Šťastný, Linhart. Delegát: Rauch. ŽK: 4:6 (Šebek, Balšánek, Procházka, Kůžel – Ulbrich, Benetka, Sajtl, Kubiš, M. Held, Klement). Diváků: 320.

Písek: Klement – Benetka, Běloušek, Vacovský, Holý (59. Presl) – Sajtl (52. Hrachovec), Vávra (28. Kubiš), J. Held (41. Kulík), Petřík (79. Hajdo) – Ulbrich, M. Held. Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama