Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nevídaný obrat na Složišti. Rezerva Dynama otočila nepříznivý stav šesti góly!

 
úterý, 20. srpna 2019, 12:05

Béčko Dynama posílené o několik pendlů předvedlo skvělý obrat proti Chebu. Divizní nováček vedl na Složišti za necelou půlhodinu 3:0, ale černobílí do přestávky snížili a po hodině hry přidali v rozmezí pěti minut další tři góly. V nastavení korunovali senzační obrat šestou trefou.

Už v 10. minutě svítil na ukazateli skóre stav 0:2. A když ve 25. minutě zvýšil chebský Kubinec přidal třetí gól, s vyhlídkami domácích na první body v divizi to vypadalo hodně bledě.

„Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně od první minuty, ale po hrubkách našich jedinců jsme prohrávali po 25 minutách 0:3. Udělali jsme s kolegou Skálou změny v sestavě a sáhli do ní už v průběhu prvního poločasu. Hráče, které jsme poslali na hřiště, nám hru velmi oživili. Podařilo se nám dát kontaktní gól a do konce prvního poločasu se nám podařilo snížit nepříjemný stav na 3:2,“ popsal trenér Jaromír Plocek průběh prvního dějství. Matoušek ve 30. minutě povedenou ranou snížil a po faulu na něj proměnil penaltu pendl Martan.

Dynamu se povedlo dvěma góly vrátit zpátky do hry a do druhého poločasu spřádalo plány k obratu. „Hráčům jsme v poločase kladli do hlavy, ať věří, že se se dá zápas otočit a když budou pokračovat v aktivitě, kterou končili první poločas, tak se to může podařit. Chtěli jsme maximálně zrychlit hru a dostávat hostující tým pod tlak. Řekli jsme klukům, že jsme přežili klinickou smrt a taky to tak bylo,“ vyprávěl Plocek o pokynech do druhé půle.

Stav 2:3 platil na hřišti více než hodinu. Pak zavelel k obratu další pendl Helešic a zahájil třígólovou pětiminutovku. V 68. minutě dokonal obrat Kalousek a otřesené Západočechy dorazil krátce po rozehrání Martan – 5:3. „Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně a přicházely šance na vstřelení vyrovnávací branky. Postupem času se nám podařilo vstřelit vyrovnávací branku, pak jsme během chvilky přidali další a završili obrat z nepříznivého stavu 0:3,“ potěšilo Plocka. Šestou trefu připojil v nastavení střídající Etemike.

Dokonalý zvrat ve vývoji skóre domácí trenéři za svou kariéru nepamatují. „Nikdy jsme s kolegou Skálou nezažili takový obrat a jsme za to moc rádi,“ usmíval se Plocek. Pro Petra Skálu to byl dodatečný dárek k jubilejním šedesátinám, které oslavil před týdnem. „Poděkování patří klukům z A-týmu, kteří nám velmi pomohli k tomuto obratu v tomto utkání. Soupeř z Chebu hrál velmi dobře,“ dodal Plocek.

SK Dynamo České Budějovice B – FK Hvězda Cheb 6:3 (2:3)

Góly: 30. Matoušek, 35. Martan (pen.), 64. Helešic, 68. Kalousek, 69. Martan, 91. Etemike - 7. Kompit, 11. Komberec, 25. Kubinec. Rozhodčí: Hlaváček - Trska, Gunitš. ŽK: 0:1. Diváků: 120.

Dynamo B: Křížek - Jáša (28. Lindák), Kočí (28. Míka), Polom, Helešic – Martan, Tomek (67. Malecha), Pařízek, Kalousek – Šplíchal – Matoušek (82. Etemike).

Cheb: Mácha – Janda (70. Heřmánek), Netrval, Vlk – Kompit (82. Znak), Bauer, Sláma, Klepáček (60. Iterský), Anděl – Komberec, Kubinec.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza