Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves má nový trenérský triumvirát a skromné plány

 
pátek, 16. srpna 2019, 13:25

Do historicky druhého ročníku v I. A třídě půjde mužstvo TJ Nová Ves. V roli nováčka překvapilo v uplynulé sezoně druhým místem, letos zůstává nohama pevně na zemi a cílí především na klidnou a bezstarostnou sezonu. Do soutěže vykročí sobotním derby v Plané (17).

Po avizovaném odchodu trenéra Pekárka se mužstva před začátkem letní přípravy dočasně ujalo trenérské trio Procházka, Tunka a Boháč.

S přípravou začali Novoveští v polovině července. „Převážně jsme trénovali a nabírali kondici a domácím hřišti, které mimo jiné bylo perfektně připravené, za což bych chtěl vedení klubu poděkovat. Tréninkové dávky jsme si také zpříjemnili v Českých Budějovicích, kde v místní Stromovce pro nás kruhové tréninky připravila firma Vertex v čele s Kateřinou Konečnou, které taky patří velký dík, protože tréninky splnily přesně to, co jsme očekávali,“ shrnul tréninkovou část jeden z trenérů Radomil Procházka, který bude společně s Boháčem nadále platný i na trávníku.

V přípravě pořádala Nová Ves tradiční letní turnaj, sehrála dvě těžká utkání s týmy krajského přeboru (4. a 5. místo) a na závěr si zastřílela v generálce s účastníkem I. B třídy. „Začali jsme místním turnajem, ve kterém jsme obhájili loňské vítězství. Velmi dobrou prověrkou byly zápasy s Č. Krumlovem (3:2) a Třeboní (0:1), v nichž jsme důstojně obstáli. Generálku na novou sezónu jsme sehráli v Kamenném Újezdu (6:1),“ vyjmenoval Procházka letní soupeře.

Kádr nikdo neopustil, naopak přibyly tři známé tváře, které ještě zvýší konkurenci v týmu. „Nikdo neodešel, čehož si u kluků moc vážím. Naopak se vrátili tři místní obyvatelé M. Vrábek, Žoček a Šulčík. Všem hráčům bych chtěl také poděkovat za vzornou docházku na tréninky,“ ocenil přístup hráčů k přípravě.

Posledním druhým místem je laťka nastavena hodně vysoko, trenéři mají daleko skromnější plány. „Přál bych si, abychom hráli pěkný fotbal a aby nás nadále bavil. Po minulém ročníku, který byl pro nás všechny výjimečný, bychom rádi, kdyby tak těžká soutěž jako I. A třída pro náš malý klub zůstala i nadále,“ sdělil Radomil Procházka k představám do dalšího sezony, k níž přibude jedno velké a atraktivní derby s nedalekým Roudným. Oba kluby to mají od sebe necelých sedm kilometrů.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Vrábková