Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy a nejlepší hráči v 1. kole KP

 
čtvrtek, 15. srpna 2019, 13:50

V úvodním kole nového ročníku krajského přeboru se dařilo domácím celkům. Vyhrály v pěti případech. Ve třech jasně na celé čáře. O první gól se postarala dvojice hráčů. V 19. minutě se shodně trefili osecký Jan Hoch a Václav Hegenbart z Čimelic. První vyloučeným hříšníkem se stal sezimovoústecký Jakub Škarda, který zbytečně fauloval za rozhodnutého stavu v nastavení a příště si nezahraje. Z nováčků zabodovalo jen Lažiště remízou v Milevsku, Strakonice a Sezimovo Ústí vyšly bodově i střelecky naprázdno.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 1. KOLA KP


TJ Osek – FC MAS Táborsko B 5:1 (3:0)

Branky: 19. a 22. Hoch, 21. a 46. Jakub Říský, 54. Benda - 53. Štefl. Rozhodčí: Krčín - Macko, Lepič. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Rybák – Postřihač, Kmeťo, Laszák). Diváků: 60.

Osek: Budoš – Rybák, Carda, Krejčí, Kuneš – Kinkor (57. M. Čapek), Hoch (65. Lávička), Brabec, Benda (70. Maroušek) – J. Říský, D. Říský (86. Hosnedl). Trenér Jaroslav Voříšek.

Táborsko B: Novák – Kmeťo, Rytíř, Laszák, Mikuláštík – Bouchal (65. Smutný), Mácha, Štefl – Postřihač, Radosta, Římanek (46. Mischnik). Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: Hoch, J. Říský, D. Říský, celý tým - nikdo

Jaroslav Voříšek, trenéra Oseka: „Premiéra s fotbalovými mladíky vyšla přímo famózně. O výsledku utkání rozhodla nevídaná tříminutovka. Naši kanonádu nejprve spustila ve 20. minutě akce novice Davida Říského. Zprava našel Hocha, který otevřel střelou do protipohybu brankáře skóre. Vzápětí nabídl gólovku David svému bratrovi Jakubovi Řískému a do třetice po rozehrávce drze proběhl dezorientovanými hosty Hoch a rutinérsky to uklidil k tyči. Další příjemný moment přišel hned po úvodním hvizdu druhého poločasu. Jakub Říský vyhrál souboj uprostřed hřiště, utekl svým strážcům a s klidem zvýšil na 4:0. V 54. min jsme inkasovali po rohu, když naše obrana nedokázala nadvakrát odkopnout míč ze šestnáctky. Závěrečnou tečku zápasu dal sváteční střelec Benda. V poslední dvacetiminutovce ukázali mladí hráči Táborska svoje individuální kvality, ale bez gólového efektu. Zvládli jsme první důležitý krok, jasně zvítězili a i naše předvedená hra je příslibem do dalších zápasů.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Dostali jsme lekci, jak se pracuje v pokutovém území, jak v obraně, tak v útoku. V obraně se projevily naše individuální chyby a nezodpovědnost dohrát situace. V útoku se ukázala naše nezkušenost, chyběl klid v řešení situací při zakončení. Nastoupili jsme s mladým týmem, byl tam vidět velký respekt v osobních soubojích, sbíráme zkušenosti. Musíme přidat v koncentraci, vypadáváme z ní, a tak nezbývá než více pracovat v tréninkovém procesu.“


TJ Dražice – TJ Blatná 5:0 (3:0)

Branky: 31. a 88. Hojdar, 13. L. Stuchlík, 45. D. Štecher, 85. Kromka. Rozhodčí: Havlík - Vican, Herzog. Delegát: Kučera. ŽK: 3:5 (Štecher, Hořejší, Stuchlík – Šejvar, Jícha, Nový, Sýkora, Mišiak). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Novotný, Horka, Veselý, D. Štecher – J. Štecher, Hořejší (76. Bareš), L. Stuchlík (86. Vanýsek), M. Stuchlík – Hojdar, Mareš (62. Kromka). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Sedláček, Šejvar, Jícha (81. Hrádek) – Mišiak, Prokopec (46. Levý), Brynda, Motyka – Nový (83. Stulík), Peleška (46. Král). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: celý tým - Šejvar, Jícha

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „První zápas před domácími fanoušky se nám povedl. Kluci šli za vítězstvím od samého začátku a na rozdíl od jarní části jsme naši aktivitu vyjádřili gólově. Soupeř hrozil z ojedinělých standardních situací, ale bez efektu.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Navázali jsme na bídný výkon z generálky. Domácí nás přehrávali především ve středu hřiště důrazem v osobních soubojích a pak bezchybnou koncovkou. Čekali jsme, že se nebude hrát na jejich hřišti v rukavičkách, přesto jsme se s tím nevyrovnali. Gratuluji jim k zaslouženému zisku tří bodů.“


FK Slavoj Český Krumlov – SK SIKO Čimelice 3:1 (3:1)

Branky: 20. Tauber, 38. Růžička, 45. Kuna – 19. Hegenbart. Rozhodčí: Toucha - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Klivanda, Kebele - Hegenbart, Listopad, Káš, Převrátil). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Kabele, Malý, Strapek – Klivanda, Vávra (84. Svoboda), Novák, Kuna – Růžička, Tauber (89. Tůma). Trenér Václav Domin.

Čimelice: Hřebejk – Michal Viták (78. Nekl), Listopad, Jiří Viták, Jizba (84. Bednařík) – Varhan, Převrátil, Káš, Sigmund – Hegenbart, Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: Kabele, celý tým - Hřebejk, Káš, Převrátil

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Pro naše mužstvo to byl důležitý vstup do soutěže proti s disciplínou hrajícímu mužstvu. Po laciné brance jsme hned vyrovnali a utkání ovládli.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Stanovenou taktiku jsme dokázali dodržovat pouze prvních dvacet minut a dali úvodní branku. Bohužel jsme okamžitě inkasovali vyrovnávací gól a domácí nás přitlačili. Důsledkem toho byly ještě další dvě branky do poločasu a o výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto. Snažili jsme ve druhé půli se zápasem něco udělat, ale směrem dopředu jsme nebyli nebezpeční. Právě v útočné fázi byl mezi oběma týmy markantní rozdíl, a to rozhodlo.“


SK Rudolfov – Sokol Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)

Branky: 42. Kovačičín, 54. vlastní (Pavel Sazma). Rozhodčí: Koranda - Kaštánek, Žurek. Delegát: Štuk. ŽK: 2:4 (Pouzar, Sládek – Mrúz, Bartáček, Škarda, Pavel Sazma). ČK: 0:1 (92. Škarda). Diváků: 120.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Hrbáč – Prokeš, Pouzar (77. Peiger), Kovačičín, Gerstner – Sládek (90. Keřka), Vejvar (73. Kryeziu). Trenér Jiří Nárovec.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Pavel Sazma, Brůžek – Mrúz, Bartáček (84. Žilinčík), Škarda, Hoffmann, Podroužek (56. Irsa) – Doubek, Hladík (71. Petr Sazma). Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: celý tým - Hoffmann, Brůžek

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Jsem hrozně rád, že nám vyšel vstup do nového ročníku krajského přeboru. Tento rok nás nečeká opravdu nic lehkého vzhledem k počtu hráčů, které máme k dispozici v kádru, takže o to cennější je dnešní výhra. Vstup do utkání vyšel lépe hostům, naštěstí svoji šanci neproměnili. Poté jsme již byli aktivnější my a výsledkem byl vedoucí gól Kovačičína. Úvod druhé půle opět vyšel lépe hostům, ale poté jsme již převzali iniciativu my a po sraženém centru Kovačičína jsme šli do vedení 2:0. Vypracovali jsme si pak ještě několik dalších šancí, ale i hosté měli své příležitosti, nás však podržel vynikající Teringl. Myslím, že vítězství bylo asi zasloužené, ale hosté tu nezanechali vůbec špatný dojem.“

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Se soupeřem jsme bohužel drželi krok pouze prvních 30 minut, kdy jsme si vytvořili i nějaké příležitosti, ale bohužel je neproměnili. Od té doby soupeř kontroloval hru a měl mnohem častěji míč na svých kopačkách. Dostával se k odraženým míčům, vyhrával osobní souboje, bohužel jsme byli všude druhý. Vytvořil si spousty standardních situací díky naší nedisciplinovanosti a zaslouženě vyhrál 2:0. V závěru jsme se snažili ještě korigovat výsledek, ale nepovedlo se."


Jiskra Třeboň – FK Protivín 1:2 (0:0)

Branky: 65. Holzepl - 86. Kasík, 90. Vojta. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Panský. Delegát: Brož. ŽK: 5:4 (Kubata, Průcha, Matoušek, Koktavý, Skála – Mikulenka, Zach, Vojta, J. Vorel). Diváků: 250.

Třeboň: Skála – Týnavský (62. Schneider), Koktavý, Tůma (65. Bartl) – Matoušek, Cimerhanzl, Doležal, Kubata, Vranovský (85. Veselý) – Holzepl, Průcha (70. Lonsmín). Trenér Karel Kladenský.

Protivín: Hanus – Rothbauer (83. Dan), Mikulenka (70. Buko Leroy), Zb. Vorel, Zach – J. Vorel, Vojta, Bečvář, Říha, Hrachovec (46. Nedvěd) – Kasík. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Holzepl, Vranovský – Hanus, Kasík, J. Vorel

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Úvodní zápas soutěže jsme chtěli zvládnout. V prvním poločase jsme měli herně navrch a byli mnohem nebezpečnější v ofenzívě, než soupeř. Gól jsme ale nedali ze samostatných úniků, ani dalších šancí. V druhé půli už náš tlak polevil, přesto jsme šli po Holzeplově brance do vedení. Postupně se obraz hry změnil ve prospěch hostí, kteří z toho vytěžili vyrovnání po rychlé akci zleva. Zaskočilo nás to, což se projevilo špatným bráněním rohu v poslední minutě, kdy jsme nechali volného hráče na vzdálenější tyči, který rozhodl. Přijít v závěru o všechny body je pro nás velkou zkouškou odolnosti, v dalších zápasech se projeví, jaká je síla týmu.“

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Zápas se mi hodnotí dobře, protože jsme přivezli z Třeboně tři body. Musím říct šťastné tři body, protože domácí by si za výkon zasloužili alespoň bod. Co se týče výkonu, nemůžu být spokojen především s výkonem v prvním poločase, kdy na hráčích byla znát nervozita a respekt, z kterého pramenily chyby v naší defenzívě. Naštěstí pro nás jsme měli v bráně Máru Hanuse, který držel naše naděje na bodový zisk. O přestávce jsme si řekli, že musíme držet míč více na našich kopačkách a být trpělivější. To se nám dařilo proměnlivě, protože soupeř byl silovější a důraznější v osobních soubojích a po zásluze šel do vedení. Po vstřelení vedoucího gólu třeboňští ustoupili od své aktivity, chtěli bránit těsné vedení a to se jim nakonec nevyplatilo. V poslední desetiminutovce se nám podařilo vstřelit dva góly a odvézt všechny body. Celkově si myslím, že zápas byl nahoru a dolu a musel se divákům líbit. Musím svoje hráče pochválit, především za morální sílu, když dokázali otočit vývoj utkání a to by měla být pro nás motivace do další práce.“


SK Jankov – FK Olešník 1:2 (1:1)

Branky: 22. Kroneisl - 17. Dudek, 56. Šíma. Rozhodčí: Krauskopf - Klátil, Mach. Delegát: Pečenka. ŽK: 4:1 (Bürger, Smékal, Honner, Lovička - Tomášek). Diváků: 338.

Jankov: Komárek – Bürger, Honner, Lošek, Popelka (72. Lovička) – Fajtl, Kroneisl – Šebelka, Kollár, Klíma (61. Beránek) – Smékal.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Kalášek, M. Studnička (46. Toth), Vařák (89. Šálený) – Kouba (74. Rožboud), Heller, Grobár, Tomášek, Šíma – Dudek.

Nejlepší hráči: Kroneisl – Šíma

Petr Kadlec, trenér Jankova: „S favoritem zápasu jsme podle mě sehráli více než vyrovnané utkání. Zejména v prvním poločase jsme na hřišti byli o něco lepší. Zápas nakonec rozhodla situace, kdy inkasujeme po jednoduchém nákopu za obranu. Hosté pak zkušeně zápas dohráli ve svůj prospěch. Škoda, že jsme si v závěru utkání nedokázali vytvořit souvislejší tlak.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Byl to klasický první zápas v sezóně dvou mančaftů, které se velmi dobře znají. Sice jsme šli do vedení Dudkem z přímáku po faulu na Šímu, ale to bylo z naší strany v první půlce vše. Domácí poté vyrovnali a první poločas byli lepším mužstvem. O poločase jsem klukům zdůraznil, že už je to mistrák, ať se probudí. Přešli jsme na dva útočníky a druhou půlku jsme odehráli velmi slušně a odměnou nám byl vítězný gól Šímy. Zápasu by určitě slušela remíza, ale fotbal je už někdy takový.“


Sokol Lom – FK Junior Strakonice 6:0 (1:0)

Branky: 21. Neužil, 57. a 58. M. Rabiňák, 80. Do Trung, 85. Trantýr, 90. Chotovinský. Rozhodčí: Kroutl - Peterka, Brom. Delegát: Šafránek. ŽK: 0:2 (Peroutka, Říha). Diváků: 260.

Lom: Chylík – Chotovinský, Jelen, J. Rabiňák – V. Císař (46. M. Rabiňák, 77. Mařík), O. Kosobud, Vysušil (74. Voneš), Šimák, Janů – Bosnyak (54. Trantýr), Neužil (64. Do Trung). Trenér Marek Císař.

Strakonice: Lízal – Peroutka, Němeček, Říha, Čapek – Bálek, Mls (46. Juhaňák), Šrámek M., Petráň (77. Kratochvíl), Moudrý (80. Boukalík) – Máška. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Chotovinský, M. Rabiňák, Šimák - nikdo

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a na hráčích bylo znát, že chtějí utkání co nejdříve rozhodnout v náš prospěch. Z toho bohužel pramenila spousta nepřesností. Ve 21. minutě jsme sice vstřelili vedoucí gól zápasu, ale místo toho, abychom hru zklidnili, byla na naší hře znát stále nervozita. Vytvořili jsme si několik slibných šancí, které jsme neproměnili v gól jenom kvůli tomu, že jsme v koncovce nezachovali klid. O poločase jsme po hráčích chtěli, aby hru více zklidnili a hráli na jistotu, abychom zbytečně neztráceli míč. Na hře ve druhém poločase se to ukázalo jako rozhodující. Díky tomu jsme začali proměňovat šance, které jsme si vytvořili. Je dobře, že se nám podařilo první utkání v sezoně vyhrát a hráčům děkuji za snahu a předvedený výkon, který v utkání předvedli.“

Luděk Cimrhanzl, trenér Strakonic: „Výsledek 6:0 je pro nás hodně trpký. Lom byl lepším týmem a na jeho fotbalistech byly znát zkušenosti získané v loňském ročníku krajského přeboru. Nicméně si myslím, že proti kvalitnímu soupeři jsme odehráli docela dobrý první poločas. S domácím týmem jsme drželi krok ještě i na začátku druhé půle, pak jsme ale inkasovali dva slepené góly na 3:0 a bylo rozhodnuto. Očekávám, že Lom se bude pohybovat v popředí tabulky, zatímco my se musíme zaměřit hlavně na zápasy s manšafty ze spodku a bodovat hlavně doma.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Lažiště 2:2 (0:2)

Branky: 58. Hadáček, 77. Petr - 8. M. Sedláček, 28. Vokatý. Rozhodčí: Lovětínský - Polák, Ondřej. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:4 (Petr – Macek, Hojdekr, Vokatý, Jakub Rauscher). Diváků: 100.

Milevsko: Dvořák – Novotný, Vakoč, Petr, Hejl – Sedlák, Maršík, Barda, Málek – Marvan, Hadáček. Trenér Miroslav Strnad.

Lažiště: Vojtíšek - Jaroslav Rauscher, Hojdekr, Albert, Macek - Makoš, Hušek, Jakub Rauscher (82. Hrbek), Vokatý (63. D. Sedláček), M. Sedláček – Linhart (71. O. Málek). Trenér Josef Raušer.

Nejlepší hráči: Komárek – Vojtíšek, Macek, Makoš, Linhart

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „První poločas jsme předvedli velmi špatný výkon. Byli jsme ve všech činnostech horším týmem. Někteří borci podlehli asi uspokojení z přípravných zápasů… Po domluvě v kabině a prostřídání se naše hra zvedla a začali jsme být lepším týmem. Ve finále je remíza asi spravedlivá, i když jsme v podstatě mohli urvat tři body.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Moc jsme netušili, co od našeho prvního zápasu čekat. Milevsko je však tým, který bude podle mého názoru hrát nahoře, a proto jsme k utkání nastupovali s respektem. První poločas jsme odehráli dobře, i když jsme nebyli u míče častěji. Soupeře jsme ale k ničemu nepustili a sami jsme dvakrát skórovali ze standardních situací. Ve druhé půli už se zvlášť po příchodu Komárka projevila větší zkušenost milevského celku. Domácí získali územní převahu a měli k dispozici také velké množství standardek. Z nich také Milevsko dvakrát udeřilo. Mělo trochu i štěstí, ale dá se říct, že vyrovnalo zaslouženě. My jsme také měli ve druhém poločase nějaké náznaky šancí, které jsme však nedotáhli. Remíza je podle mě spravedlivá a bereme ji, i když nemohu být spokojen s tím, že jsme ztratili dvoubrankové vedení.“


Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák