Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup: Zasloužený postup Písku korunovali Valenta s Petříkem

 
čtvrtek, 15. srpna 2019, 08:41

Písečtí splnili na hřišti divizní Dobříše roli favorita a vítězstvím 2:0 si zabezpečili postup do 2. kola domácího poháru.

Hosté z Písku si od začátku vytvořili územní převahu a snažili se překonat zhuštěnou obranu Dobříše. Trenér Milan Nousek ml. obměnil sestavu na pěti postech, aby v náročném týdnu rozložil síly na většinu hráčů.

Po půl hodině šel třetiligový favorit do vedení zásluhou Valenty, který potvrdil střeleckou formu z posledních zápasů a po zpětné přihrávce zamířil k tyči. Písek několikrát ohrožoval dobříšského brankáře Vančáta, ale další gól připojil až v 62. minutě. Důrazný Valenta se prodral přes obránce, poslal od autové čáry centr před branku a na zadní tyči dobíhající Petřík uklidil míč do sítě.

Branku v soutěžním utkání debutujícího navrátilce Satrapy domácí prakticky neohrozili a za celý zápas si nevytvořili žádnou velkou příležitost. Na druhé straně mohl v 78. minutě završit svůj dobrý výkon s kapitánskou páskou hrající Valenta. Nepsané pravidlo hovořící o tom, že faulovaný hráč nemá zahrávat penaltu, se naplnilo a Valentovu střelu po zemi Vančát vyrazil. Na zaslouženém postupu to ale nic nezměnilo.

Bude přát los?

S předvedeným výkonem byl trenér Nousek spokojený. „V držení míče jsme byli v některých pasážích hodně dominantní. Domácí bránili v bloku ve dvou řadách. Snažili jsme se je zdolat kombinační hrou, měněním pozic a různým prolínáním hráčů, aby se vytvořil prostor pro přihrávku nebo centr. Utkání jsme zvládli, jsme spokojení,“ zhodnotil cestou z Dobříše.

Do 2. kola poháru už naskočí prvoligové celky. Když by při losování přálo štěstí, mohl by k Otavě dorazit soupeř zvučného jména. „Z toho důvodu také pohár hrajeme, abychom nalákali diváky a ukázali se v dobrém světle. Poslední dobou si vedeme proti těžkým soupeřům celkem obstojně,“ dodal k nadcházejícímu losu Nousek ml.

MFK Dobříš – FC Písek 0:2 (0:1)

Branky: 34. Valenta, 62. Petřík. Rozhodčí: Janoch – Szikszay, Šlajs. ŽK: 2:3 (Puchmajer, Petrlík – Vávra, Hrachovec, Benetka). Diváků: 460.

Písek: Satrapa – Benetka, Vacovský, Kulík, M. Held – Hrachovec, Hajdo (46. J. Held), Vávra (60. Mařík), Petřík – Valenta, Ulbrich (61. Voráček).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle