Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fanoušci nám vytvořili téměř domácí prostředí, chválí si Roman Malý po výhře v Mýtě

 
středa, 14. srpna 2019, 22:28

Co mají společného západočeské Mýto a jihočeské Katovice? V obou městysech žije zhruba 1500 obyvatel a místní fotbalové kluby jsou od této sezony nováčky divize. Mýto i Katovice se také utkaly hned v prvním kole republikové soutěže. A ještě jedno mají oba kluby společné. Letošní postup do divize je pro Mýto i Katovice největším úspěchem v historii.

„Moc informací jsme o soupeři neměli. Dost nám však pomohla návštěva jejich posledního přáteláku, po které jsme si udělali obrázek, jak mužstvo Mýta hraje, a mohli jsme se tudíž na zápas připravit,“ prozrazuje trenér Katovic Roman Malý. A Katovičtí se připravili opravdu dobře. Na hřišti Západočechů vyhráli 2:1 a připsali si v divizi premiérový tříbodový zisk. „V prvním poločase jsme hráli přesně tak, jak jsme si řekli. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany a Jindřich Kadula dal po individuální akci náš vedoucí gól. Na začátku jsme ale mohli inkasovat, když naši hráči dvakrát odkopávali míč z brankové čáry,“ popisuje průběh prvního poločasu Malý.

Jihočeši tedy po prvních pětačtyřiceti minutách vedli 1:0. „Po přestávce na nás soupeř nastoupil se snahou výsledek otočit, ale naši bránu domácí prakticky neohrozili. Rychle jim docházely síly a byli jsme to naopak my, kdo hrozil z rychlých brejků,“ říká kouč Katovic. Po jednom z nich také nová posila týmu Daniel Pavlovič zvýšil v 74. minutě na 0:2 pro Katovice. Jenže sedm minut před koncem domácí Zajíček snížil a zadělal na pořádné drama. „Inkasovali jsme po naší hrubce v obraně. V posledních vteřinách ještě Mýto proti nám zahrávalo trestňák z hranice vápna, naštěstí z toho ale nic nebylo a vzápětí byl konec,“ líčí dramatické chvíle v závěru utkání.

Už v pátek hostí „Mariánky“

Roman Malý připouští, že je pro jeho tým výhodou, když při divizní premiéře narazily Katovice na mužstvo, které je v soutěži rovněž úplným nováčkem. „Los nám v prvních třech kolech přisoudil dva nováčky, kteří jsou na tom podobně jako my. Tyto zápasy budou myslím v konečném účtování rozhodující, a je dobře, že jsme hned ten první důležitý duel vyhráli,“ ulevilo se Malému.

Za čtrnáct dní jedou Katovice na půdu dalšího divizního novice Rokycan, avšak už v pátek přivítají Jihočeši v domácí premiéře celek Mariánských Lázní, který obdržel na úvod výprask od Přeštic (0:5). Katovický trenér Roman Malý doufá, že fanoušci jeho mužstvo podrží stejně jako v Mýtě. „Tam nám vytvořili téměř domácí prostředí a byli fantastičtí,“ říká k dvanáctému hráči v sestavě.

Napsal(a) Michal Havelka