Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice držely vedení jen minutu. Z Č. Krumlova se vracely s prázdnou

 
středa, 14. srpna 2019, 13:49

V 1. kole krajského přeboru nastoupilo mužstvo Čimelic v Krumlově proti místnímu Slavoji, který v létě posílil ofenzívu a kvalitu potvrdil už do přestávky. Dokonale využil nedůslednosti čimelické obrany.

Utkání bylo od počátku vyrovnané. Ve 14. minutě se ke střele dostal Převrátil, ale mířil vedle branky. Za dvě minuty po přímém kopu Čimelic hlavičkoval Listopad mimo. V 19. minutě se dostal k míči na levé straně Hegenbart a jeho slabá střela skončila v síti, když se domácí obránce neshodl s brankářem a míč doputoval do sítě.

O minutu později však čimeličtí obránci neuhlídali Taubera a ten křižnou střelou z levé strany překonal Hřebejka a vyrovnal stav na 1:1. Ve 38. minutě pak domácí Růžička opět využil nedůslednosti v soupeřově obraně a vstřelil druhou branku Slavoje. V samotném závěru prvního poločasu zahrávali Krumlovští přímý kop a na střelu Kuny reagoval Hřebejk poněkud opožděně – 3:1.

Druhý poločas byl oboustranně vyrovnaný, přesto se Čimeličtí dostávali více dopředu, ale nedařilo se jim domácí obranu překvapit natolik, aby korigovali nepříznivý stav. Ačkoli zahrávali několik standartních situací, branku vstřelit se jim nepodařilo. Domácí měli také několik šancí, ale ty všechny Hřebejk i za pomoci obránců zlikvidoval a nepřipustil tak navýšení brankového rozdílu. A protože tedy žádná branky již nepadla, domácí zaslouženě v utkání zvítězili 3:1.

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Stanovenou taktiku jsme dokázali dodržovat pouze prvních dvacet minut a dali úvodní branku. Bohužel jsme okamžitě inkasovali vyrovnávací gól a domácí nás přitlačili. Důsledkem toho byly ještě další dvě branky do poločasu a o výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto. Snažili jsme ve druhé půli se zápasem něco udělat, ale směrem dopředu jsme nebyli nebezpeční. Právě v útočné fázi byl mezi oběma týmy markantní rozdíl, a to rozhodlo.“

FK Slavoj Český Krumlov – SK SIKO Čimelice 3:1 (3:1)

Branky: 20. Tauber, 38. Růžička, 45. Kuna – 19. Hegenbart. Rozhodčí: Toucha - Žemlička, Kaštánek. DFA: Eibl. ŽK: 2:4 (Klivanda, Kebele - Hegenbart, Listopad, Káš, Převrátil). Diváci: 120.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Kabele, Malý, Strapek – Klivanda, Vávra (84. Svoboda), Novák, Kuna – Růžička, Tauber (89. Tůma). Trenér Václav Domin.

Čimelice: Hřebejk – Michal Viták (78. Nekl), Listopad, Jiří Viták, Jizba (84. Bednařík) – Varhan, Převrátil, Káš, Sigmund – Hegenbart, Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Petr Vlasák