Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice zdolala v generálce slávisty

 
pondělí, 12. srpna 2019, 23:17

V posledním přípravném střetnutí před novou sezónou se Kapličtí představili poprvé doma. Po třech porážkách s týmy z krajského přeboru poměřili své síly s účastníkem I. A třídy, který bude hrát druhou skupinu než spartakovci.

Na perfektně připraveném trávníku si první vyloženou šanci vypracovali domácí po deseti minutách hry. Po chybě v hostující rozehrávce se k balónu dostal Divoký, ten se záhy ocitl sám před gólmanem, ale Konečného prostřelit nedokázal. Hosté kontrovali po čtvrthodině hry. Po rohovém kopu na centr nejvýše vyskočil hostující Bohůnek, hlavičkoval pod břevno, Říha skvělým zákrokem míč vytěsnil na další roh, z kterého se však nic zásadního neurodilo.

Samotná hra byla poměrně vyrovnaná. Chvíli měli míč častěji na kopačkách domácí, pak zase pro změnu hosté. Fotbalisté obou celků se snažili kombinovat, ne vždy se podařilo kombinací přelstít obranu soupeře, ale rozhodně se potkaly dva fotbalové týmy. Bezbrankový stav se změnil ve 26. minutě střetnutí. Čutka narýsoval přesnou kolmici na rozběhnutého Marka Urazila, jenž dokázal přízemní ranou propálit vybíhajícího gólmana Konečného – 1:0.

Nedlouho poté mohli Kapličtí své vedení navýšit. Po centru z levé strany se míč dostal až ke Štrbačkovi, který však v dobré pozici svým pokusem bránu soupeře minul. Na druhé straně se k odraženému balónu dostal Leoš Hromádka, pálil zpoza šestnáctky tvrdě, naštěstí těsně nad. Přesto bylo o dvě minuty později srovnáno. Za dlouho po zemi jdoucí přihrávkou se vydal Leoš Hromádka, poněkud se štěstím se dostal i za záda vybíhajícího gólmana Říhy a následně míč dorazil do sítě – 1:1.

Krátce před koncem prvního poločasu měli slávisté obrovskou příležitost jít do vedení. Po faulu Hamiho na Leoše Hromádku se pískal pokutový kop. K balónu postaveném na bílém bodu se postavil Matěj Bohůnek, ale hrdinou okamžiku se stal gólman Říha, který mu ránu zneškodnil. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Dráb měl na noze vyrovnání

Prvních patnáct minut druhé půle bylo hodně živých. Šance se střídaly před oběma brankami. Tu první měli hosté. V souboji střídajících hráčů byl dříve u míče Korbel před Schneiderem, v časové tísni však míč mezi tři tyče nenasměroval. Na druhé straně si ve vápně dělal prostor ke střele Urazil, střelu s gólovými parametry mu na poslední chvíli zablokoval skluz bránícího soupeře. V 51. minutě Micák ve vápně přiťukl míč Urazilovi, ten v gólové pozici vyslal z leva křížný pokus, svatyni Slávie těsně minul. Prakticky z protiútoku zatáhl balón po pravé strany Korbel, na centr v šanci nabíhající Petr Kindermann ve skluzu nedosáhl.

Pak předvedli povedenou kombinaci spartakovci. Micák přenesl hru doprava na nabíhajícího Daniela, ten poslal před bránu přetažený centr, Urazil zakončoval z první, Konečný byl u své tyče včas a míč pohotově vyrazil. V 58. minutě se už stav měnil a větší radost z toho měli příznivci domácího celku. Na pravé straně se uvolnil Vaniš, ve vápně posunul míč Vojtěchu Čutkovi a ten prudkou ranou vrátil Kaplici vedení – 2:1.

Další minuty zápasu pak byly od hráčů zbytečně nervózní. Není tedy divu, že přibylo soubojů, nepovedených přihrávek a ubylo brankových příležitostí. Za hustého deště se hra odehrávala převážně ve středu hřiště. S blížícím se koncem se domácí více soustředili na uhájení jednobrankového vedení.

Slávisté se naproti tomu snažili o vyrovnání. Vytvořili si jednu gólovku. Pět minut před koncem se ve stoprocentní šanci ocitl Dráb (přestupuje z Olešníka), svatyně Spartaku mu však byla malá. Balón vyslaný z jeho kopačky rozvlnil jen ochrannou síť nad břevnem. Generálku zvládli Kapličtí výsledkově a nepropadli ani po herní stránce.

FK Spartak Kaplice – SK Slavia České Budějovice 2:1 (1:1)

Branky: 26. Urazil, 58. Čutka – 35. L. Hromádka. Rozhodčí: Hladík. Bez karet. Diváků: 100.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, M. Hami, F. Marek, Daniel - Čutka, Divoký, Micák, Vaniš - Pál, Urazil. Střídali: Schneider, Zifčák, Hosenseidl.

Slavia ČB: Konečný – Klimeš, Boček, Wejskrab, Ovádek, Bohůnek, Dráb, Dvořáček, L. Hromádka, Bravenec, P. Kindermann. Střídali: J. Hromádka, Korbel.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec