Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dobrý vstup, tři body, Táborsko dobylo Benešov

 
sobota, 10. srpna 2019, 07:58

První mistrovské utkání ve 3. lize A tým FC MAS Táborsko zvládl a zvítězil v Benešově 3:1. Utkání mělo napovědět, jak na tom obměněné Táborsko po sestupu je. Obraz zápasu ukázal, že trenér Miloslav Brožek bude mít na čem stavět.

Táborsko zvítězilo zaslouženě. Pomohl mu fakt, že domácí hráč Vosáhlo zajel nešetrně a zbytečně na půlce hřiště oběma nohama do Vozihnoje a byl vyloučen už v 19. minutě. Takovému zákroku se říká nebezpečná hra. Táborsko bylo do té doby lepším týmem a mohlo klidně skórovat už ve třicáté vteřině.

Během přesilovky se dvakrát prosadil útočník hostů Toutou, který nejprve rozvlnil síť „angličanem“ ve 31. minutě po inteligentní přihrávce Vozihnoje a pak stejný střelec za pět minut hry dorazil pod víko ránu Almeidy, kterou brankář Benešova neudržel v rukavicích.

Když krátce po obrátce a další utěšené akci Vozihnoje přidal Musiol gól na 0:3, vypadalo to, že si Táborsko otevře v Benešově střelnici. Ale nic takového se nestalo, v hlavách jihočeského týmu nastalo uspokojení, čehož Benešov využil, při brejku rozebral obranu a střídající Urban snížil v 67. minutě střelou do prázdné brány.

Posledních 20 minut už nic zajímavého nepřineslo, jen nepřesnosti v kombinaci. Táborsko v klidu za vydatné podpory svých příznivců v kotli dokráčelo k první podzimnímu vítězství. Už ve středu tým pojede k pohárovému utkání do Sedlčan. Zápas začne v 17 hodin.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Velmi těžko se mi hodnotí zápasy, které jsou ovlivněny nestejným počtem hráčů. Takové zápasy jsou strašně specifické. Chtěli jsme úvodní zápas zvládnout. Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně. Už za tři minuty jsme měli dvě gólové šance, nebo náznaky velmi dobrých situací. Soupeře jsme začali od první minuty přehrávat. Čekali jsme, že Benešov bude hrát na brejky. Věděli jsme o jeho síle a nebezpečnosti. Má zkušenosti z této soutěže. Benešov je poctivý, houževnatý soupeř. To se všechno potvrdilo. Červená karta? Podle mého byla udělena správně. Mě to mrzí z hlediska zápasu, nemám rád, když se hraje v nestejném počtu. Měli jsme více prostoru vstřelit branky, tým si šel za vítězstvím. Po stavu 3:0 jsme to dohrávali příliš bohorovně. Těžko jsme si v hlavách nastavovali, abychom udrželi tempo. To mě trošku mrzí, ale na druhou stranu z nás spadl kámen prvního zápasu a jsem strašně rád, že jsme vyhráli.“

SK Benešov – FC MAS Táborsko 1:3 (0:2)

Branky: 67. Urban – 31. a 36. Toutou, 49. Musiol. Rozhodčí: Hájek – Raplík, Jansa. ŽK: 12. Vrňák a 70. Urban (oba Benešov). ČK: 19. Vosáhlo (Benešov). Diváci: 288.

Benešov: Rotbauer – Filip, Pedro, Lupač, Vosáhlo – Krysnyanyk (61. Srb), Lauricella (61. Zoubek), Engelman (56. Procházka), Vrňák, Azilinon (78. Sklenička) – Turek (56. Urban).

Táborsko: Zadražil – Almeida (88. Větrovský), Navrátil, Penc, Smetana – Vozihnoj (66. Havrda), Kučera, Conde, Tolno – Toutou (66. Rydval), Musiol.

 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle