Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výhra nad Třeboní posunula Čimelice na druhé místo

 
úterý, 28. března 2017, 14:50

Po dvou venkovních zápasech za sebou, v nichž Čimeličtí nasbírali tři body, se poprvé představili vlastním fanouškům. V domácí premiéře hostili Jiskru Třeboň.

Od počátku se hrálo vyrovnané utkání, ale žádné mužstvo si nevytvořilo žádnou brankovou příležitost. Od 23. minuty sice hosté zahrávali čtyři rohové kopy, ale s těmito si Slavík a obrana domácích poradila.

Ve 35. minutě ale dostal na pravou stranu krásnou přihrávku Hadáček, nacentroval před branku a tam byl zcela osamocený Hegenbart a nedal brankáři Skálovi šanci a vstřelil první branku Čimelic.

Do konce prvního poločasu se již nic podstatného nestalo a domácí tak odcházeli do kabin spokojenější.

Druhý poločas začali hosté aktivněji, ale nedařilo se jim překonat dobře organizovanou obranu domácích. Naopak z jednoho rychlých protiútoků střílel domácí Pávec jen těsně vedle branky Třeboně. Hosté se sice snažili, ale v útoku kazili přihrávky a tak domácím usnadnili odvrácení případných nebezpečí před vlastní brankou.

Rozhodnutí přišlo v poslední minutě, kdy po levé straně utekl Hegenbart, nahrál střídajícímu Řezáčovi, který byl na hřišti jen osm minut, a ten prudkou střelou z hranice vápna nedal třeboňskému brankáři Skálovi šanci a zvýšil na konečných 2:0.

Čimeličtí v prvním domácím zápase získali tři body a posunuli se na druhé místo v krajském přeboru.


SK SIKO Čimelice - Jiskra Třeboň 2:0 (1:0)  

Góly: 35. Hegenbart, 90. Řezáč.

Rozhodčí: Mach - Tůma, Krauskopf. DFA: Eibl. ŽK: 2:2 (Nekl, Suchan - Cahyna, Franěk). Diváci: 100.


Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Fara, Viták – Listopad (46. Pávec), Nekl (82. Řezáč), Hadáček (68. Nosek), Káš (62. Svojše) – Hegenbart, Suchan (72. Hlavín). Trenér Tomáš Smrčina.

Třeboň: Skála – Kodras, Cahyna, Holý, Franěk – Matoušek (59. Kučera), Lonsmín, Divoký, Maxa – Holzepl, Průcha (73. Nekvinda). Trenér Zdeněk Procházka.


Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle