Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav udržela osu týmu a pomýšlí na vyšší příčky

 
čtvrtek, 8. srpna 2019, 20:42

Ani ve druhé sezoně v celostátní soutěži neměla Soběslav starosti se záchranou. Nasbírala znovu 46 bodů a polepšila si o jednu příčku – na sedmé místo. Prosadily se i individuality. Filip Vaněk se stal z postu levého záložníka třetím nejlepším střelcem divize a s 28 góly zdvojnásobil loňskou bilanci. Překvapením byly výkony nováčka Aleše Kutnera. Neztratili se ani ostatní. Mužstvo Radka Hajiče je zase o rok zkušenější a podle jeho slov by mělo zabojovat o umístění v horní polovině tabulky.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Obměna v kádru byla minimální. Odešel Smetana, který se neprosadil a po pěti letech Karel Chotovinský, ten přestoupil do Lomu. Přišel Vojtěch Bouška, hráč Táborska, který působil v Rakousku. Vojta s námi trénoval už od zimy, a výkony v přípravě si jasně řekl o základní sestavu, takže spokojenost. Na poslední chvíli se upekl příchod Vojty Zemana z Písku, jenž projevil velký zájem u nás pokračovat. Jinak cílem bylo udržet osu mužstva, což se podařilo. Je těžké sehnat kvalitní hráče. Spolupráce s oddíly z vyšších soutěží moc nefunguje, a z nižších se hráčům do divize pro změnu nechce. Myslím, že mančaft je dobře poskládaný a připravený na sezonu.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Jsem i nejsem. Z pohledu výsledků ano, vyhráli jsme turnaj, kde jsme si vyšlápli na třetiligový Benešov, porazili Táborsko, dále Olešník 3:0, v poháru J. Hradec 3:0, a v generálce Čimelice jasně 7:1. Ovšem vzhledem k různým okolnostem byl kádr poměrně úzký. Snad se nám do začátku soutěže všichni uzdraví a třeba se podaří ještě nějakého kvalitního hráče přivést.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Přání je jedna věc, skutečnost druhá. Chtěli bysme soutěž dobře odstartovat, máme doma Sedlčany, jedeme k derby do Hradce, a pak doma Čížovou. Uvidíme, jak se to podaří. Mužstvo už spolu nějaký čas je, jsem přesvědčen, že bychom mohli hrát v první polovině tabulky. Ale víte jak to je, člověk míní…

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Vojtěch Bouška (Rakousko), Vojtěch Zeman (host. Písek)

Odešli: Marek Smetana (Kovářov), Karel Chotovinský (Lom)

SOUPISKA SPARTAKU SOBĚSLAV

Brankáři: Martin Kuník, Marek Nývlt

Obránci: Jan Boháč, Jan Suchan, Lukáš Podráský, David Maršík, Vojtěch Bouška, Dominik Suda, Vojtěch Zeman

Záložníci: Michal Hromada, Aleš Kutner, Filip Vaněk, Petr Bouchal, Tomáš Mazouch, Vojtěch Žalda

Útočníci: Matouš Varačka, Martin Dvořák

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Radek Hajič. Vedoucí mužstva: Michal Lemberka. Kustod: Stanislav Štosek.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama