Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Rudolfově se toho hodně změnilo, říká trenérský navrátilec Jiří Nárovec

 
čtvrtek, 8. srpna 2019, 19:20

Během letní přestávky došlo na Rudolfově k několika změnám. Tou nejvýznamnější je obsazení postu trenéra. Jiří Hrbáč, kterému se na jaře podařilo tým zachránit v krajském přeboru, musel nuceně kvůli pracovním povinnostem ve FAČR skončit s trénováním. Na lavičce jej vystřídal místní patriot Jiří Nárovec. V roce 2002 byl u toho, když Rudolfovští do nejvyšší krajské soutěže postoupili historicky poprvé.

Nabídka vrátit se k trenérskému kormidlu ho nejen překvapila, ale současně také potěšila. „Po svém odchodu z Rudolfova v roce 2005 jsem trénoval v Lokomotivě České Budějovice, v Chelčicích a v Netolicích. Poslední angažmá řadím k nejlepším – fungující klub, výborná parta, řada skvělých hráčů, funkcionářů a dnes i kamarádů – Míra Baloušek, Venca Vlášek starší i mladší, Jarda Bárta, Honza Mügl a mnoho dalších. A právě po čtyřech krásných sezonách strávených v Netolicích, a navíc i vzhledem ke svému věku už jsem neměl žádné trenérské ambice, a rozhodně jsem nepočítal s tím, že ještě budu někde trénovat,“ líčí 56letý Jiří Nárovec.

Do fotbalového kolotoče nakonec naskočil. „Nabídka, kterou mi předložili sportovní manažer Rudolfova Radim Pouzar a Jirka Hrbáč je samozřejmě velkou motivací, i když v krajském přeboru jsem trénoval naposledy v sezoně 2002/2003. Od mého odchodu před čtrnácti lety se na Rudolfově mnoho věcí změnilo, v minulém roce se také kompletně obměnilo vedení klubu,“ rekapituluje Nárovec. Další významnou událostí byla loňská výstavba nových kabin.

Dění v klubu sledoval v uplynulých letech zpovzdálí jako občasný divák, ale samozřejmě mu neušlo, že oba dva výše uvedení hráči výraznou měrou přispěli k letošní záchraně rudolfovských fotbalistů v krajském přeboru. Hrbáč bude po herní pauze znovu předvádět svůj um přímo na trávníku. „Jsem rád, že nám Jirka pomůže na hřišti jako hráč. Zároveň s tím bude plnit i funkci vedoucího mužstva. A protože v současné době působí jako profesionální trenér ve fotbalové akademii, tak určitě rád využiji jeho trenérských a samozřejmě i dlouholetých hráčských zkušeností především v tréninkovém procesu.“

Prokeš se vrátil od protinožců

Hlavní kouč věří, že mužstvu přijdou vhod také zkušenosti Radima Pouzara, i když si je vědom, že ústřední tahoun týmu bude hodně vytížený nejenom pracovně, ale také v elitní VARTA futsal lize, kam s českobudějovickým Dynamem postoupil. Nedílnou součástí týmu prvoligového nováčka je i Jiří Hrbáč.

V létě došlo k odchodu řady hráčů základní sestavy (Maxa, Kuna, Jasenský, Ryneš), které nebude jednoduché nahradit. „Nejvíc mě mrzí, že skončil Erik Jasenský, protože kvalitních hráčů do obrany máme málo. Zraněný je navíc klíčový útočník Šindelář a také Kocina. Na druhou stranu vítám návrat zkušeného Jiřího Gerstnera, Milana Pexy a také Štěpána Prokeše po ročním pobytu na Novém Zélandu. A věřím, že posilou určitě bude Antonín Rampa, který k nám přichází ze Spartaku Příbram. Mužstvo pak budeme doplňovat mladíky z našeho béčka,“ informuje o příchodu nových a staronových tváří. Příbramáka Antonína Rampu si můžete pamatovat z jeho šestiletého působení v divizním Hořovicku.

Staronový kormidelník si také uvědomuje, že kádr v porovnání s předchozí sezonou značně oslabil. I proto nejsou cíle rudolfovských fotbalistů v nové sezoně přehnaně optimistické. „Na rovinu říkám, že hlavní cílem je udržet krajský přebor i pro příští sezonu. A pokud se nám podaří vyhnout závěrečným bojům o záchranu, budu velmi spokojen. Hodně napoví prvních pět kol,“ předpokládá trenér Nárovec.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle