Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov zakončil přípravu remízou se Lhenicemi

 
úterý, 6. srpna 2019, 11:18

Přesně za týden vyrukuje SK Jankov v prvním mistrovském utkání sezony na mistra z Olešníku. Aktuální formu týmu trenéra Petra Kadlece přijeli do Precis arény otestovat fotbalisté Lhenic. Zjištění? Forma Jankova, i díky četným absencím, má do ideálu daleko. První poločas určoval tempo hry tým z krajského přeboru, ve druhém naopak svěřenci kouče Ivo Čecha, kteří se nakonec osm minut před koncem dočkali zaslouženého vyrovnání.

Duel dvou blízkých soupeřů začal minutou ticha za nedávno zesnulým členem jankovského fanklubu a otcem gólmana Jankova pana Pavla Komárka. V podstatě celý první poločas byl v režii domácího celku, přesto první výraznější příležitost zaznamenali "peckáři".

Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny chyboval Lošek, Iliev se dostal do výhodné pozice, avšak v zakončení se ukvapil a střelou z větší vzdálenosti domácí branku výrazně minul. Poté už přišly na řadu šance Jankova. V 5.minutě po rychlé spolupráci Smékala s Bürgerem zakončoval zblízka Šebelka, ale Dvořák předvedl své kvality. Stejně tak si počínala brankářská jednička Lhenic o minutu později proti střele Popelky.

Chvíli nato se po rohovém kopu Kroneisla dostal k hlavičce Klíma, jenže minul. Hodně nadějně vypadal únik Smékala po čtvrthodině hry, staronová posila Jankova se však prozatím zastřelovala. O minutu později už Tomáš Smékal potvrdil, proč ho v Jankově tolik chtěli zpátky. V pokutovém území si našel centr Beránka z pravé strany a hlavou v nelehké pozici usměrnil míč přesně k tyči - 1:0.

Hostující tým příliš nebezpečný v útočné fázi nebyl. Zmínit můžeme pouze střelu Balici z hranice pokutového území, kde ale více nebezpečná byla pozice střelce než následná nepovedená střela směřující vysoko nad. Zvýšit vedení Jankova mohl a nejspíše také měl Klíma v 29.minutě po přesném centru Bürgera. Jeho hlavička z malého vápna však prostor mezi tyčemi Dvořákovy branky nenašla. Po herní převaze šli Jankovští, hrající ve zbrusu nových a krásných dresech, do poločasové přestávky s hubeným jednogólovým vedením.

Souhra nefungovala

Těžko říci, co se v poločase stalo v jedné či druhé kabině, ale po změně stran na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo a možná překvapivě to bylo to hostující. Hned z prvního útoku centroval Beran a Balica hlavičkoval nebezpečně, leč také nepřesně. Tentýž hráč měl za další tři minuty už stoprocentní gólovku, kdy se dostal za obranu, ale tváří v tvář Hučíka nepřekonal.

Hučík v poločase vystřídal v brance Komárka a asi si nemyslel, kolik bude mít práce. V 52.minutě musel vytasit další skvělý zákrok, když vyrážel pohotovou střelu Ryšánka. Nejvýraznější šancí Jankova ve druhé půli byl křižný pokus Predigera, který Dvořák vytěsnil na rohový kop.

Jinak hra Jankova byla spíše k pláči a rozhodně nepřipomínala souhru týmu, který by chtěl atakovat horní příčky krajského přeboru. Hostující fotbalisté to samozřejmě cítili a chtěli skóre minimálně srovnat. Blízko k tomu měl v 65.minutě Iliev, jeden z mnoha bývalých hráčů Jankova v sestavě exjankovského kouče Ivo Čecha, ale po kombinaci svých spoluhráčů na levé straně nabídnutou tutovkou pohrdl. Přesto se hosté dočkali, nutno říci zaslouženého vyrovnání. Počkat si na něj museli až do 82.minuty, kdy využil další díry v domácí defenzivě Michal Mahák a sólo na Hučíka zvládl mazácky - 1:1.

První mistrovské utkání KP 2019/2020 odehraje SK Jankov v neděli 11.8.2019 od 17:00 hodin v Precis aréně s Olešníkem.

SK Jankov – SK Lhenice 1:1 (1:0)

Branky: 16. Smékal – 82. Mahák. Rozhodčí: Krauskopf – Izugrafov, Dimitrov. Bez karet. Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:3. Diváci: 88.

SK Jankov: Komárek (46. Hučík) - Beránek (46. Jirkovský), Kroneisl, Lošek, Popelka - Fajtl (46. Rytíř) - Bürger, Lovička, Šebelka, Klíma - Smékal (46. Prediger).

SK Lhenice: Dvořák – D. Kiš, Ryšánek, Funda, Pokorný - Mahák (78. Lukač), Beran (71. Sura), P. Prenner, Balica - Chromý, Iliev (81. Mahák).

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová