Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo ani na třetí pokus nedospělo doma k vítězství. S Jabloncem se rozešlo výsledkem 1:1

 
neděle, 4. srpna 2019, 20:30

Po těsné porážce s Opavou a remíze se Spartou nedospěli černobílí v domácím prostředí na Střeleckém ostrově ani tentokrát k plnému bodovému zisku. V úvodu platili za hrubou chybu inkasovaným gólem, ale po obrátce vydřeli alespoň bod, který zařídil dalekonosnou střelou specialista na využívání standardních situací Benjamin Čolić.

Jablonečtí hosté přibyli na český jih nalomení po pohárovém krachu s arménským Jerevanem a bez trojice zraněných opor Hübschmana, Holíka resp. Kratochvíla, které museli nahradit méně zkušenými hráči Krobem, Pilíkem a Plechatým. Z toho plynula určitá výhoda pro Dynamo, které navíc disponovalo příznivým psychickým rozpoložením po velmi dobrém výkonu proti Spartě. „Po vypadnutí z Evropské ligy s Jerevanem jsme byli zklamaní, ale myslím, že i s vynucenými změnami v sestavě jsme to dnes zvládli. Důležitý je pro nás plusový bod,“ nechal se slyšet jablonecký kouč Petr Rada.

Budějovický celek nadále bez Tomáše Sivoka, který pilně trénuje u břehu Vltavy, ale ještě se nerozhodl obléci dres Dynama (v sobotu nastoupil za starou gardu Sparty ve Volyni, pozn. aut.), vyrukoval na trávník s jedinou změnou. Patrika Čavoše nahradil uzdravený Filip Havelka. Bohužel, již v 9. minutě domácí inkasovali. Mezi stoperskou dvojicí vznikla obrovská mezera. Jablonecký Martin Doležal postupoval z pravé strany, zvládl souboj s Pavlem Novákem a našel Jana Sýkoru, který zametl balon do odkryté branky. „Chceme-li pomýšlet na tři body, což jsme dneska chtěli, nemůžeme dostávat takové góly. Naše hra vypadá velice dobře, ale musíme se vyvarovat zbytečných chyb,“ věděl kouč David Horejš.

Čolić se trefil fantasticky

První půle patřila spíše severočeskému týmu, přestože i Jihočeši si vypracovali několik zajímavých situací. „Měli jsme se prosadit daleko víc. Musíme vyhrávat takové zápasy. Bod je pro nás málo,“ litoval střelec vedoucího gólu Jan Sýkora. Dynamu se vydařil úvod druhé půle. Do hry naskočil Zinedin Mustedanagić místo Filipa Havelky a již ve 49. minutě bylo srovnáno, když krátce předtím promarnil obrovskou šanci Ivan Schranz. Jeho spoluhráč Benjamin Čolić se však nemýlil z přímého kopu, který soudce nařídil po faulu na Lukáše Provoda. Rána z dobrých pětadvaceti metrů si našla cíl u levé tyče.

Benjamin Čolić, jenž přišel v létě z Karviné, se radoval z premiérové trefy mezi českou elitou. „Poslední dva tři roky piluju tyhle střely každý den na konci tréninku. Dal jsem už pár takových gólů. Za ten dnešní mě zkasíruje správce pokladny Ivo Táborský,“ usmíval se šťastný střelec. „Čolić potvrdil, že má výbornou kopací techniku. Trefil to fantasticky,“ přidal na jeho adresu David Horejš.

V nedělním podvečeru už nepadl další gól, přestože byly k vidění šance na obou stranách. Budějovický brankář Jindřich Staněk reflexivně pravou nohou zachraňoval před dalším pokusem Jana Sýkory a podržel svůj tým také v 71. minutě, kdy Petr Javorek pokazil malou domů. Před jabloneckou brankou se marně zkoušel prosadit David Ledecký, jenž pálil vedle a neuspěl ani ze vzduchu.

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Jablonec 1:1 (0:0)

Góly: 49. Čolić – 9. Sýkora. Rozhodčí: E. Marek – Melichar, Vaňkát. ŽK: 2:0 (56. Ledecký, 71. Mustedanagić). Diváků: 4 474.

SK Dynamo: Staněk – Čolić, Havel, P. Novák, Kladrubský – Havelka (46. Mustedanagić), Schranz, Javorek, Provod, Mršić (81. Kulhánek) – Ledecký (89. Táborský). Trenér David Horejš.

Jablonec: V. Hrubý – Jugas, Plechatý, Břečka (85. Petrović), Krob – Jovović (77. Chramosta), T. Pilík, Považanec, Sýkora – Matoušek (90. Breda), Doležal. Trenér Petr Rada.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle