Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko rozstřílelo Rakovník 5:1. Vandas dal hattrick za poločas

 
pátek, 2. srpna 2019, 09:07

Třetiligový A tým FC MAS Táborsko si ve čtvrtek vyzkoušel své síly v předposledním letním přípravném utkání proti SK Rakovník. Středočeši jsou po postupu účastníkem soutěže Fortuna ČFL a týmy se znovu střetnou (už mistrovsky) 20. října.

Po rozpačitém začátku, kdy šel soupeř v 5. minutě po chybě celé obrany do vedení, jihočeské mužstvo předvedlo slušný výkon, který korunovalo pěti brankami. Domácí trenér Miloslav Brožek nechal odpočívat opory (Navrátil, Kučera, Musiol, Smetana), aby si ověřil schopnosti hráčů širšího kádru. Zajímavý výkon podal střelec Vandas, který jen za poločas stihl nasázet tři góly.

Ke generálce tým vyrazí v neděli ráno do Tisu u Havlíčkova Brodu, aby se tam od 10.30 hod. utkal s Hradcem Králové B. SK Rakovník čeká už v sobotu utkání MOL Cupu v Mariánských Lázních.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „První poločas se jednalo o syrové utkání se spoustou ztrát míče, ale vznikaly i hezké kombinační akce. Určitě byly v naší hře rezervy, a to ve všech činnostech. Nehráli jsme vyloženě špatně, ale úroveň naší hry měla daleko do té, jakou si představuji. Na úvod jsme poskládali úplně novou sestavu bez klíčových hráčů, ti, kteří nastoupili, měli zabojovat o místo v základní jedenáctce. Smyslem bylo si ověřit, zda jsou hráči širšího kádru schopni nahradit opory, pokud z jakéhokoliv důvodu vypadnou. Vyrovnali jsme po křídelní akci Vozihnoje, se štěstím zakončil Tolno.
Druhý poločas jsme byli aktivnější, přesnější, uklidnili jsme se, dostali jsme soupeře pod tlak, byli jsme na tom dobře kondičně. Zdálo se mi, že Rakovníku došly síly. Hráli jsme to, co chci - rychlý zisk míče a rychle nahoru k brance soupeře. Vstřelili jsme čtyři branky, ale mohlo jich být i více. Vandas dal za poločas z pěti šancí tři góly, byl produktivní. Víme, že je to střelec a chceme maximálně využít jeho potenciál.“

FC MAS Táborsko – SK Rakovník 5:1 (1:1)

Branky: 28. a 71. Tolno, 51., 82. a 88. Vandas – 5. Jar. Červený.

Sestava FCT: Pecháček – Rydval, Ngimbi, Penc (39. Almeida), Havrda – Vozihnoj (75. Větrovský), Conde, Diarra (46. Schramhauser), Novák – Tolno (75. Serra), Toutou (46. Vandas).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař