Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov předvedl s Kaplicí ofenzivní sílu

 
čtvrtek, 1. srpna 2019, 10:13

Poslední červencový den bylo sehráno v rámci letní přípravy derby utkání mezi Českým Krumlovem a Kaplicí. Ani ve třetím duelu proti týmu z nejvyšší krajské soutěže nebyli spartakovci kompletní.

Na konci úvodní desetiminutovky mohla dvakrát otevřít skóre nová akvizice v dresu Slavoje David Růžička. V prvním případě po spolupráci s dalším novicem Vávrou brankáře Říhu neprostřelil. Krátce na to pak vyslal z pravé strany křížnou střelu s gólovými parametry, ale radost mu zmařil obranný skluz vracejícího se Kuchaře. I v dalším průběhu střetnutí měli míč častěji na svých kopačkách Slavojáci, ale směrem dopředu se začali více osmělovat i Kapličtí fotbalisté. Po dvaceti minutách hry zleva centrující Urazil našel přetaženým balónem nabíhajícího Daniela, ten zakončoval z první, branku Trnky přestřelil.

Bezbrankový stav vydržel až do sedmadvacáté minuty střetnutí. Na levé straně se uvolnil Novák, přesným centrem posadil míč na hlavu volného Tomáše Taubera a bylo to 1:0. Ve 32. minutě mohlo být vyrovnáno. Divoký vybojoval na váhajícím soupeři balón, pronikl do vápna, zpětnou přihrávkou nabil Micákovi, radost z vyrovnaní překazil obranným skluzem Malý. Následoval Fejtkův rohový kop, přetažený centr vrátil hlavou před bránu Hami, Micákova přízemní střela se mezi tři tyče nevešla.

Místo vyrovnání přišlo navýšení domácího náskoku. Po akci z pravé strany poslal prudký centr před bránu Patrik Filip a od bránícího Václava Kuchaře se míč odrazil od břevna do vlastní branky – 2:0. Záhy na to se gólu přece jenom dočkali i Spartakovci. Vpravo ve vápně se prosadil zkušený Janura a po jeho nezištné přihrávce doklepával míč do odkryté svatyně Jan Fejtek – 2:1. V závěru prvního dějství mohli domácí své vedení navýšit. Tauber v šanci bránu netrefil. V úplném konci pak trestný kop z levé strany rozehrál Novák po zemi do vápna na Taubera a při jeho křížné střele zachránila Říhu tyč.

Po obrátce stříleli góly jen slavojáci

Druhý poločas začal náporem Slavojáků. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Růžička, tečovaná rána rozvlnila boční síť. V 53. minutě po Persánově centru z pravé strany hlavičkoval Tauber, Schneider byl u své pravé tyče včas a míč vyškrábnul na rohový kop. Za vytrvalého deště měli Krumlovští další možnosti své vedení navýšit. Taubera v šanci vychytal Schneider a po hodině hry táhlá stela Strapka prolétla nad břevnem kaplické svatyně. V 65. minutě se do slibné možnosti dostávali hosté, zkušený Janura se pokusil překonat střídajícího gólmana Šestáka z dálky, ale pokus mu příliš nesedl.

Dvacet minut před koncem fotbalisté Slavoje přidali třetí gól. Tomáš Tauber si narazil míč s Růžičkou a bylo to 3:1. Vzápětí už to bylo 4:1, když ideální Novákovu kolmici zužitkoval David Růžička. Čtvrthodinu před koncem Janura nasadil jesličky Novákovi, přihrál Urazilovi, ten vyslal do samostatného úniku Dana Pála, který však Šestáka nepřekonal, ten dokázal jeho pokus srazit do boční sítě. O chvíli později přečíslení hostů, z levé strany centroval Urazil, míč se svezl do zámezí po břevně. Vzápětí akce pro změnu z pravé strany, Daniel našel na přední tyči Urazila, ten tísněn míč mezi tři tyče nenasměroval.

Naopak deset minut před koncem domácí potrestali chybu v kaplické rozehrávce, když po Růžičkově přihrávce překonal Schneidera Jindřich Kordík – 5:1. V 86. minutě měl gól na noze po brejkové situaci Vávra, bránu však netrefil. Na druhé straně po Urazilově přihrávce zakončoval zpoza vápna Micák, tečovaná rána prolétla těsně vedle levé tyče. Definitivní podobu dostal výsledek v poslední minutě, kdy po nejhezčí akci zápasu elegantně skóroval Václav Novák – 6:1.

Kapličtí i ve třetím duelu s týmem z krajského přeboru šestkrát inkasovali. Krumlovští byli z tohoto tria rozhodně nejtěžším a nejfotbalovějším týmem. Nově příchozí duo Vávra Růžička, k tomu Novák s Tauberem, to je velká ofenzivní síla. Slavoj by měl s těmito hráči rozhodně okupovat čelní příčky v novém ročníku krajského přeboru.

FK Slavoj Český Krumlov – FK Spartak Kaplice 6:1 (2:1)

Branky: 27. a 70. Tauber, 34. vlastní (Kuchař), 72. Růžička, 80. Kordík, 90. Novák – 38. Jan Fejtek. Rozhodčí: Crkva – Hladík, Křížek. Bez karet. Diváků: 60.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Beránek, Kuna, Filip, Novák, Vávra, Klivanda, Strapek, Tauber, Růžička. Střídali: Ryneš, Kordík, Persán, Šára, Šesták (B).

Kaplice: F. Říha ml. – Kuchař, M. Hami, M. Malický, Daniel, Čutka, Divoký, Micák, Jan Fejtek, Pál, Urazil. Střídali: Janura, P. Lattner, Hosenseidl, Schneider (B).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec