Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V poháru jde dál Soběslav, Hradec porazila 3:0

 
středa, 31. července 2019, 22:41

Předkolo Mol Cupu svedlo dohromady dva jihočeské divizní zástupce. Soběslav hostila J. Hradec a výhodu domácího trávníku využila beze zbytku. V derby zvítězila 3:0 a v příštím kole přivítá třetiligový Benešov.

Zatímco v soběslavské sestavě nastaly v létě jen na kosmetické změny (přišel Bouška, odešel Chotovinský), v táboře administrativně udrženého J. Hradce došlo k řadě odchodů (Lukoki, Gueye, Kučera, Chalupský, Kněžínek, Řehoř a Tomek), které mají nahradit nově příchozí mladíci a dvě zahraniční akvizice, z nichž nastoupil jen Brazilec Gustavo Duarte.   

Domácí spartakovci byli favoritem nejen na papíře a potvrzovali to od zahajovacího hvizdu sudího Benedikta. V 9. minutě hlavičkoval do tyče Kutner. Deset minut nato si Dvořákův přízemní centr srazil skluzem do vlastní branky Králíček. Zakrátko mohl vyrovnat po závaru před Kuníkovou brankou hradecký Princ, ale trefil jen tyč.

Chvilku před poločasovou přestávkou se domácím povedl rychlý kontr do otevřené obrany, Kutner vyslal do šance Dvořáka a ten sám před brankářem nezaváhal.

O pauze oba trenéři prostřídali. Hradečtí vyslali na hrot čerstvého kanonýra Tomana a snažili pohárové derby ještě zdramatizovat. Velkou možnost po hodině hry nevyužili, na druhé straně v 76. minutě vymetl Vaněk pavouky z Cettlovy branky a bylo definitivně rozhodnuto. Blízko k čestnému úspěchu Hradeckých měl v závěru kapitán Jindra, ale Kuník střelu vyrazil a udržel čisté konto.

FK Spartak Soběslav - FK Jindřichův Hradec 3:0 (2:0)

Góly: 19. vlastní (Králíček), 43. Dvořák, 76. Vaněk. Rozhodčí: Benedikt – Tesař, Vychodil. Bez karet. Diváků: 208.

Soběslav: Kuník – Hromada, Podráský, Suchan, Zeman – Žalda (46. Mazouch), Bouchal, Bouška, Vaněk – Kutner (46. Suda), Dvořák. Trenér Radek Hajič.

J. Hradec: T. Cettl – Tuček (46. Chyška), Králíček, Völfel, Blažek – Krejník, Jindra, Mareš, Votava – Princ (46. Toman), Duarte (46. Kubín). Trenér Marek Černoch.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle