Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Chýnově panuje spokojenost. Zapojují se mladíci z vlastní líhně

 
středa, 31. července 2019, 13:27

FC Chýnov zásluhou vynikajících jarních výkonů skončil na konečném druhém místě I. A třídy, skupiny A. O výborném vysvědčení chýnovských fotbalistů jsme hovořili s trenérem Petrem Holotou.

Vaše mužstvo podávalo ve většině zápasů velmi dobré až nadstandardní výkony, což nakonec vyústilo v konečnou krásnou druhou příčku v tabulce. Toto umístění lze určitě hodnotit jako velký úspěch celého chýnovského fotbalu a celkový zisk 53 mistrovských bodů je v historii nejvyšší počet bodů Chýnova v krajských soutěžích. Jak byste zhodnotil uplynulý ročník?
Hodnotit ho mohu velice kladně, protože jsme předváděli hru s dobrou ofenzivou a kvalitní obranou. Tým je dlouho pohromadě a toto určitě hrálo klíčovou roli.

Po podzimní části jste již ve svém týmu neudrželi útočníka Práška, který odešel do Rakouska a který byl Vaší nejúdernější střeleckou zbraní. Přesto jste se s jeho absencí dokázali vyrovnat i po jeho odchodu a v tabulce jste až do posledních kol bodově atakovali i vítěze ročníku, celek Sokola Sez. Ústí. Navíc jste se v celém ročníku mohli pyšnit ze všech týmů suverénně nejlepší obrannou činností, neboť zadní řady na čele s brankářem J. Průšou inkasovaly ve dvaceti šesti zápasech pouhých 27 gólů, což je pouhý jeden gól na zápas. Kde se najednou vzala taková velká obranná síla mužstva?
Každý tým, když má střelce, tak má velkou výhodu, odchod Jardy Práška byl hodně znát, ale dokázali jsme se s ním popasovat díky dobrému týmovému výkonu. Obranná činnost je věcí celého týmu a samozřejmě na tom má velkou zásluhu Jirka Průša, který mj. dobře tým diriguje a to vždycky pomáhá všem hráčům na hřišti. V rozhodujících momentech vytáhl vždy skvělý zákrok a hlavně díky němu máme takové číslo v počtu obdržených branek.

Po skončení soutěže byla vašemu mužstvu nabídnuta KFS možnost postupu do KP i z 2. místa. Mohl byste čtenáře a příznivce chýnovského celku informovat, z jakého důvodu jste se nakonec ve fotbalovém výboru v Chýnově rozhodli na postup nereflektovat a pokračovat nadále v I. A třídě?
Ano, ta možnost tu byla, ale aktuálně není v našich možnostech hrát smysluplně KP. Zvolili jsme cestu, která bude určitě více bavit hráče i diváky.

O vás je známo, že se pravidelně snažíte postupně zapracovávat do mužstva i mladé nadějné chýnovské odchovance. Jak jste byl s jejich výkony v uplynulém ročníku spokojen a koho byste zvlášť rád za jeho výkony, ale i přístup vyzdvihl?
Určitě musíme odchovance zapracovávat, chýnovský fotbal to potřebuje. Pochválit bych mohl jistě všechny, avšak nejvíce bych vyzdvihl Filipa Zadražila, který se již zapracoval do týmu a nyní je pevným článkem chýnovské obrany.

Jakou plánujete letošní letní přípravu, která bude ale opět krátká, neboť mistrovská soutěž začínají již v polovině srpna.
Příprava bude probíhat tradičně v místních prostorách města Chýnov.

A co byste vzkázal chýnovským fanouškům, kteří domácí zápasy pravidelně navštěvují ve velmi hojném počtu. Výbornými výkony jste je v celém uplynulém ročníku určitě uspokojili a oni budou očekávat takové výkony i v nastávajícím ročníku 2019/20.
V první řadě bych jim rád poděkoval za podporu, za kterou jsme moc rádi. Pokusíme se navázat na minulé sezóny a opět být v horních patrech tabulky.

A na závěr, jaký cíl si chcete dát jako trenér do podzimní části nového soutěžního ročníku, co od něj očekáváte a s jakým celkovým umístěním byste byl po podzimu spokojený? Kromě již tradičních soupeřů vás nově čekají i celky z Českobudějovicka, Slavia, Lokomotiva a Hluboká.
Cíl je, jak jsem již říkal, pohybovat se v horních patrech tabulky a být nepříjemný pro každého soupeře. Nové celky určitě soutěž oživí a na tyto zápasy se moc těšíme.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Petr Vlasák