Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivín využil početnějšího kádru a Kaplici vyprovodil půltuctem

 
úterý, 30. července 2019, 13:03

K dalšímu přípravnému utkání zavítali Kapličtí na půdu Protivína, utkali se tedy s dalším účastníkem krajského přeboru. Nový protivínský trenér Miroslav Říha měl k dispozici početný kádr, v brance však musel místo absentujícího brankáře zaskočit Zbyněk Vorel. Hostující kouč měl naproti tomu v týmu brankáře dva, ale i s nimi bylo spartakovců pouze jedenáct.

První vážnější pokus byl v utkání k vidění po deseti minutách hry, kdy se za vápnem dostal k odraženému míči Leroy Abawata, přízemní rána mezi tři kaplické tyče nesměřovala. O chvíli později měl gól na noze po centru z levé strany Jaromír Vorel, míč však netrefil ideálně a Říha stačil reflexivně zasáhnout nohama. Po čtvrthodině hry o sobě dali vědět i hosté. Trestný kop zahrával Divoký, ale branka mu byla malá.

Skóre se změnilo v devatenácté minutě. Po akci z levé strany a přesné přihrávce proměnil gólovou příležitost Adam Kasík – 1:0. Za dalších pět minut už to bylo o dva góly. Domácí se dostali lacino k balónu po špatné rozehrávce, následoval rychlý výpad, na jehož konci bylo přesné zakončení Jaromíra Vorla – 2:0.

Domácí měli míč častěji na svých kopačkách a diktovali tempo hry. Ve 28. minutě diváci viděli střelecké před oběma brankami. Hostující Čutka pálil zpoza vápna nad bránu a vzápětí na druhé straně utažená Kasíkova rána rozvlnila pouze boční síť. Ve 37. minutě pak měli Protivínští výhodu standardní situace ze strany. Po centru hlavičkoval kanonýr Jaromír Vorel pouze nad bránu. Krátce před přestávkou se zapotil domácí gólman Zbyněk Vorel, když s velkými obtížemi zlikvidoval skákavou střelu Pála z hranice velkého vápna.

Kaplickým došly síly

Do druhého poločasu domácí lodivod poslal čerstvé síly. Po sedmi minutách hry se domácí prosadili potřetí.  Po brejkové situaci do otevřené kaplické obrany, na kolmou přihrávku si naběhl Adam Kasík a prudkou křížnou střelou prostřelil Říhu – 3:0. O chvíli později se kaplický gólman vyznamenal, když zlikvidoval gólovou hlavičku protivínského útočníka. V 57. minutě ovšem lovil míč ze své sítě po čtvrté. Po centru z pravé strany skončila za jeho zády šťastná hlavička Jaromíra Vorla – 4:0.

Na druhé straně mohli Kapličtí snížit. Čutka přesnou kolmicí vysunul do samostatného nájezdu Dana Pála, ten zvolil přízemní střelu k pravé tyči, Zbyněk Vorel stihl míč vyškrábnout na rohový kop. V 62. minutě naopak skórovali popáté domácí. Po zpětné Hrachovcově přihrávce zkompletoval hattrick Adam Kasík – 5:0. Čestného úspěchu se hosté mohli dočkat v 71. minutě střetnutí. Čutka se po narážečce s Pálem ocitl sám před brankářem, balón poslal jen nad bránu. Zápas se poté již jen dohrával v přátelském duchu. Definitivní podobu výsledku dali domácí čtyři minuty před koncem, kdy se přízemní střelou k tyči prosadil Leroy Abawata – 6:0.

Domácí vyhráli zcela po zásluze a oplatili tak Kaplickým prohru ze zimního turnaje na Hluboké. Hosté sehráli poměrně povedený první poločas. S přibývajícím časem pak po změně stran byla znát únava na jejich kopačkách, z čehož pramenily chyby a kvalitní soupeř je dokázal trestat.

FK Protivín – FK Spartak Kaplice 6:0 (2:0)

Branky: 19., 52. a 62. Kasík, 24., 57. J. Vorel, 86. Abawata. Rozhodčí: Urban – Žemlička, Toucha. Bez karet. Diváků: 120

Protivín: Z. Vorel – Fiala, Mikulenka, Blažek, Zach - Dan, Bečvář, Abawata, Nedvěd, J. Vorel – Kasík. Střídali: Vojík, Hrynevich, Hrachovec, Novotný, Janeš.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, M. Hami, Kuchař, Daniel - Čutka, Divoký, Micák, Jan Fejtek - Pál, Schneider.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec