Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov předčil slávisty třemi góly ve druhém poločase

 
pátek, 26. července 2019, 10:05

Mezi úterním běhavým, středečním herním a třídenním maratónem na Selských slavnostech v Holašovicích, odehráli fotbalisté Jankova ve čtvrtek v podvečer přípravné utkání s českobudějovickou Slávií. Po celé utkání byli lepším týmem, ale větší dominanci předvedli až ve druhém poločase, díky němuž nakonec zvítězili 4:2.

Na dobře připraveném hřišti v Lipí i tentokráte trenér Petr Kadlec nemohl zdaleka počítat se všemi hráči, s nimiž počítá do sezóny. Poprvé alespoň využil služeb staronové posily Tomáše Smékala a na hře Jankova to bylo znát.

Domácí Jankovští začali aktivněji a poprvé zaměstnali Konečného ve 3.minutě. Klímovu střelu ale gólman Slavie bez větších potíží chytil. Snaha se Jankovu upřít nemohla, ale velké množství ztrát je do dalších šancí nepustilo. Proto se pomalu také osmělovala Slavia. V 18.minutě sklepl Hromádka hlavou balón Kindermannovi, jehož střela z vápna letěla příliš vysoko.

O pět minut později mladík Rajzl vysunul Hromádku, ten utekl Fajtlovi, ale ve vyložené šanci ztroskotal na Hučíkovi. Jenže v 29. minutě dostal Leoš Hromádka další pěknou a především přesnou kolmici, tentokráte od Kindermanna, a další sólový nájezd na Hučíka už proměnil - 0:1. Vyrovnání přišlo o minutu později, kdy se pěknou přihrávkou zaskvěl Fajtl a Tomáš Smékal ranou levou nohou prostřelil Konečného - 1:1.

V závěru poločasu měl blízko vedoucímu gólu spíše Jankov. Po akci Šebelky, Fajtla a Popelky stačili hostující obránci nebezpečí odvrátit na rohový kop. Po něm Klíma hlavičkoval jen do náruče gólmana Konečného. A když strážce Slávistické branky vystihl kličku unikajícího Smékala a zabránil tím téměř jistému gólu, držel účastník I.A třídy s týmem z krajského přeboru poločasový vyrovnaný stav.

Bürger s Hromádkou se prosadli dvakrát

V 52.minutě jinak dobře chytající Konečný nezvládl po centru Klímy souboj s Vojtěchem Bürgerem a Jankov díky tomu vedl - 2:1. O dvě minuty později už opět gólman Slavie svůj celek podržel, když dobře zmenšil úhel Smékalovi a domácího kanonýra vychytal. Tím v podstatě založil brejkovou akci, po které se na druhé straně červenal gólman Komárek. Po jeho hrubé chybě snadno vyrovnal Leoš Hromádka - 2:2.

Vrátit Jankovu vedení se pokusil střídající Matěj Prediger, jenže jeho pohotový pokus mířil mimo. Přesto se mladý útočník dočkal. V 61.minutě využil skvělého pasu Fajtla a střelou na bližší tyč vrátil Jankovu jednogólový náskok - 3:2. Následně to zkoušel střelou z otočky Smékal, ale druhou trefu v zápase nepřidal. Hostům více docházely síly, přesto se díky Mizerově individuální akci dostali do dobré příležitosti, jenže Komárek už byl koncentrovaný. Přes několik slibně se rozvíjejících akcí zužitkovali hráči Jankova až tu v předposlední minutě. Vojtěch Bürger byl za hranicí pokutového území faulován a sám následný přímý kop nádhernou střelou přes zeď proměnil - 4:2.

V posledních vteřinách střetnutí měli pátý gól na noze Prediger s Bürgerem, ale ani jeden z nich už v tutovkách neuspěl, a tak si tým kouče Petra Kadlece připsal v letní přípravě druhé vítězství, tentokráte v poměru 4:2.

Generálku odehraje SK Jankov v neděli 4. 8. 2019 od 17:00 hodin v Precis aréně proti SK Lhenice.

SK Jankov – SK Slavia ČB 4:2 (1:1)

Branky: 52. a 89. Bürger, 30. Smékal, 61. Prediger - 29. a 54. Hromádka. Rozhodčí: J. Krčín. Bez karet. Diváci: 68.

SK Jankov: Hučík (46. Komárek) - Jirkovský, Honner, Lošek, Popelka - Rytíř, Kollár - Bürger, Šebelka, Klíma – Smékal. Střídali: Fajtl, Beránek, Prediger.

Slavia ČB: Konečný - Vršitý, Boček, Štrobl - Bohůnek - Dvořáček, Rajzl, Kindermann, Toman - Bravenec, Hromádka. Střídali: Mizera, Klimeš, Korbel.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová