Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nad porážkou Kaplice se podepsala vzorová spolupráce Pouzara s Lengyelem

 
pondělí, 22. července 2019, 14:56

První letní test mají za sebou kapličtí fotbalisté. V neděli odpoledne poměřili své síly s účastníkem krajského přeboru z Rudolfova.

Domácí lodivod Malický se musí v nové sezóně obejít bez kanonýra Lesňáka, jenž se vydal do zahraničí. Z kádru pak k utkání nemohl počítat ani s Gondekem, Urazilem, Danielem a dlouhodobě zraněným Keblem. V sestavě se objevili navrátilci do kaplického dresu František Říha a Jan Fejtek. Nejstarším hráčem byl tak šestadvacetiletý středopolař Patrik Micák.

Hosté nově vedeni trenérem Jiřím Nárovcem přijeli do Kaplice bez Prokeše a Šindeláře. V sestavě se naopak objevil zkušený Roman Lengyel, který Rudolfovským v tomto střetnutí vypomohl. A jeho spolupráce ve středu hřiště s Radimem Pouzarem byla přímo ukázková.

První gól však mohli vstřelit domácí. Po Fejtkově rohovém kopu hlavičkující Štrbačka branku soupeře v gólové pozici minul. Naopak hosté z první své gólové příležitosti se ujali vedení. Lengyel ve vápně parádní přihrávkou našel nepokrytého Marka Sládka, který zblízka bez problémů skóroval – 0:1.

Míč měli častěji na svých kopačkách hosté, ale i domácí se dostávali na dostřel hostující svatyně. V sedmnácté minutě skončila na břevně povedená střela Divokého. Na druhé straně pokoušel obdobně střelecké štěstí Kovačičín, křížná rána skončila nad břevnem. Po půlhodině zahrávali rohový kop domácí, ale do brejkové situace se dostali Rudolfovští. Na konci akce byla nepřesná střela Kovačičína.

Aktivitu zúročili v závěru poločasu

Deset minut před přestávkou hosté navýšili své vedení. Roman Lengyel si v nebezpečném prostoru vyměnil míč s Kovačičínem, ocitl se sám před gólmanem a střelou k tyči nezaváhal – 0:2. Ve 42. minutě už to bylo o tři. Radim Pouzar přihrál do vápna míč Lengyelovi, ten mu patičkou vrátil míč do vyložené šance a bylo to 0:3. V samotném závěru zahrával Pouzar trestný kop, zdí tečovaný balón klepnul ze shora na břevno.

I druhý poločas začali aktivněji hosté. Střelu Kovačičína Schneider stačil vytáhnout. O pá minut později však chyboval při rozehrávce Dostál, Šefl jej obral o balón, předložil míč Marku Sládkovi, který pohodlně sám před gólmanem skóroval – 0:4. V 54. minutě střídající gólman Rudolfova Pícha pokryl přízemní střelu Vaniše. O několik minut později mu tvrdou ranou vyprášil rukavice Kuchař. V polovině druhého dějství se gólu přece jenom dočkali i kapličtí příznivci. Václav Kuchař si vyměnil míč s Fejtkem, ve vápně se nenechal odstavit od balónu a prudkou střelou pod břevno nedal Píchovi šanci – 1:4.

Čtvrthodinu před koncem Schneider vyrazil přízemní střelu Pouzara. O tři minutky později hostující tvůrce hry Pouzar našel přesným pasem Filipa Peigera, který si míč ideálně zpracoval a prudkou přízemní ranou prostřelil Schneidera – 1:5. Deset minut před koncem zahrozili i domácí. Micák zpětnou přihrávkou oslovil Fejtka, jeho technický pokus vytáhl Pícha zpod břevna na rohový kop. Definitivní podobu dostal výsledek o pár minut později. Radim Pouzar přízemní falšovanou střelou překvapil brankáře Schneidera – 1:6.

Nedlouho poté měli hosté trestný kop. Po sehraném signálu našel Peiger před bránou Sládka, ten však v gólové pozici trestuhodně selhal, když nedokázal dobře postaveného Schneidera překonat. Zápas skončil přesvědčivou výhrou soupeře z krajského přeboru, kterému výrazně pomohl i host v jejich dresu Roman Lengyel.

FK Spartak Kaplice – SK Rudolfov 1:6 (0:3)

Branky: 67. Kuchař ml. – 12. a 50. Sládek, 42. a 83. Pouzar, 35. Lengyel, 78. Peiger. Rozhodčí: M. Kučera – Šulek, Kuchař st. ŽK: 1:0 (Dostál). Diváků: 80.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, M. Hami, Čutka, Kuchař ml., F. Marek, Divoký, Micák, Jan Fejtek, Vaniš, Pál. Střídali: Dostál, Schneider.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Hrbáč, Kocina, Lengyel, Pouzar, Kovačičín, Peiger, Sládek. Střídali: P. Kryeziu, Šefl, Pícha.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec