Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Dynama ČB zvítězila na turnaj v Lomnici, ve finále přehrála J. Hradec

 
pondělí, 22. července 2019, 13:29

V Lomnici nad Lužnicí se v sobotu konal již 45. ročník Memoriálu J. Zemana a A. Vacka. Nově se hrálo souběžně na dvou hřištích (2 x 30 minut). Společně s domácím týmem se turnaje zúčastnily prvoligový dorost Dynama ČB, divizní J. Hradec a Malše Roudné (I. A).

1. semifinále
TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí - FK Jindřichův Hradec 1910 0:4 (0:0)
Střelci: 32., 37. a 54. Toman, 34. Princ.
Domácí drželi s favoritem krok pouze první poločas. Po změně stran se rychle inkasovanou brankou jejich obranná hra sesypala jako domeček z karet, ovšem i tak se hrál v prvním semifinále pohledný fotbal.

2. semifinále
SK Dynamo Č. Budějovice U19 - TJ Malše Roudné 0:0, pen. 6:5
Druhé semifinále nabídlo běhavý fotbal hodný tradic obou týmů. Dynamo se rozjíždělo trochu pomaleji a Roudné tak stačilo vzdorovat. Nabídnuté příležitosti nikdo nevyužil, zápas skončil bezbrankovou remízou a musel tedy rozhodnout penaltový rozstřel.

Utkání o 3. místo
TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí - TJ Malše Roudné 1:3 (0:0)
Střelci: 33. Vačkář – 50. Neckář, 55. a 59. Kadlec.
V zápase o třetí místo šel domácí tým po poločase do vedení, ovšem Roudné poté prokázalo vyšší kvalitu a zápas otočilo třemi góly v závěrečné desetiminutovce. 

Finále
FK Jindřichův Hradec 1910 - SK Dynamo Č. Budějovice U19  1:4 (0:1)
Střelci: 58. Toman – 24. a 57. Polanský, 52. Bečvář, 68. Vítovec.
Ve finálovém zápase (hráno 2 x 35 minut) mladíci Dynama přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a po většinu utkání byli lepším týmem. Zaslouženě se tak stali celkovými vítězi turnaje.

Všechna čtyři utkání ve velkém vedru nabídla pohledný, rychlý a běhavý fotbal. Hráči si na hřišti nic nedarovali, ovšem přistupovali k sobě korektně a férově. K vysoké úrovni celého turnaje přispěli také rozhodčí Tauber, Kovařík, Ovčáček, Šíma, Bartůněk, Filo, kteří rozhodovali ve prospěch pěkného útočného fotbalu.

Nejlepší střelec: Martin Toman (FK Jindřichův Hradec 1910) – 4 branky
Nejlepší brankář: Michal Graman (TJ Malše Roudné)
Nejlepší hráč: Jan Carda (SK Dynamo Č. Budějovice U19)

Pořadí:
1. SK Dynamo Č. Budějovice U19
2. FK Jindřichův Hradec 1910
3. TJ Malše Roudné
4. TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí

Napsal(a) Petr Krejník | Foto Tatran Lomnice n/Luž.