Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rezerva Sparty porazila Písek góly Amblera a Traoreho

 
neděle, 21. července 2019, 23:26

Béčko pražské Sparty sehrálo během svého soustředění u Otavy druhé přípravné utkání. Tentokrát s budoucím soupeřem v ČFL. Po středečním vítězství v Olešníku 3:0 porazilo v sobotu dopoledne domácí FC Písek 2:0, když protočilo 22 hráčů a gólovou normu naplnilo v obou poločasech.

Trenéři Písku museli oželet pětici marodů (bratři Heldové, Řehoř, Sajtl, Sigmund) a na svatbě svědčícího Presla. „Bohužel nás to limituje, nemůžeme vyzkoušet všechny hráče. Navíc až na Jakuba Helda se jedná o zranění, která chtějí delší čas,“ poznamenal písecký kouč Nousek k velké marodce.

Jako první sice zahrozili před slušnou návštěvou (cca 350 diváků) sparťané šancí zakončenou do břevna, ale pak se dopředu hrnuli Písečtí, získali převahu, ale nedařilo se jim v zakončení. Letenská rezerva měla daleko lepší střeleckou bilanci. Po půl hodině z druhé šance otevřela skóre, když po úniku Daa zakončoval nabíhající Ambler, který ukončil Satrapovu neprůstřelnost v přípravných zápasech. Aktivita se rázem přestěhovala na sparťanské kopačky. Střed pole ovládli Vácha s Marečkem.

Na korekci nedošlo

Do druhého poločasu poslal trenér Pražanů Václav Kotal úplně novou sestavu. Kapitánskou pásku převzal od Váchy Vukadinović, který dvěma nebezpečnými průniky nadělal písecké obraně starosti. Domácí odpověděli po rohovém kopu hlavou Kubiše těsně nad. V útoku se snažil rychlonohý novic Valenta, ale ideální přihrávky se nedočkal.

Sparťané si další šanci vypracovali v 65. minutě, kdy Dudl přestřelil Klementovu branku. Deset minut nato už byli hosté přesnější. Afričan Traore propálil brankáře a pojistil náskok Letenských. Za velkého vedra docházely Píseckým síly, přesto si v závěru zadělali na velkou možnost korigovat výsledek. Střídající Kasík se řítil sám na branku, ale zakončil jen do připraveného Kotka.

Milan Nousek ml., trenér Písku: „Myslím si, že první třicet minut bylo z naší strany velice slušných. Dokázali jsme si vytvořit šance a soupeře pustili jen do jediné. V tomhle směru je spokojenost. Sparta pak zjednodušila hru, začala se vyrovnávat. Do inkasovaného gólu snese naše hra nějaké měřítko. Sparťané se po vedení dostali na koně a na hřišti to bylo znát. O přestávce vystřídali celou jedenáctku a začali nás přehrávat. I když si relativně nevytvořili žádnou vážnější příležitost, stačilo to k tomu, aby přidali druhý gól. Ke konci už byla znát na našich hráčích únava. Škoda nuly na kontě vstřelených gólů, šance minimálně na jeden byly.“

Další přípravný zápas sehrají Písečtí ve středu 24. července od 18 hod. na vlastním hřišti s divizním J. Hradcem.

FC Písek – AC Sparta Praha B 0:2 (0:1)

Branky: 33. Ambler, 76. Traore.

Písek: Satrapa (46. Klement) – Benetka (75. Jiskra), Běloušek, Kubiš, Zeman – Hrachovec (58. Petřík), Hajdo, Kulík (46. Holý), Ulbrich (65. Pecka), Voráček – Valenta (70. Kasík).

Sparta, 1. poločas: Čtvrtečka – Gabriel, Piško, Sváta – Horák, Vácha, Sláma, D. Mareček, Ambler, Šimáček – Dao.
2. poločas: Kotek – Tasić, Burda, Červak, Šnajdr – Vukadinović, Dudl, Palečko, Traore, Prokopec – Mohamed.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama