Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V silné konkurenci jsme obstáli, chválí si osecký trenér Jaroslav Voříšek

 
pátek, 19. července 2019, 23:49

Seznam účastníků loňského krajského přeboru vzbuzoval velký respekt. Podle papírových předpokladů měli osečtí fotbalisté patřit ke kandidátům na spodní příčky. Jenže prognózy a plány se nemusí vždy naplnit. Podceňovaná Voříškova družina vytřela všem zrak a čtvrtým místem byla největším překvapením první poloviny soutěže. A kvalitní zimní přípravou na ni navázala i v jarní části.

Po skončení celé sezony panovala v Oseku velká spokojenost. „Šesté místo a 41 bodů, až na malé výjimky jsme na jaře potvrdili úspěšnou podzimní část. Uplynulý ročník byl určitě zajímavý, hodně týmů mělo velikou kvalitu a já mám radost, že jsme v tak silné konkurenci obstáli,“ libuje si kormidelník Jaroslav Voříšek (53), který musel dvakrát na hřiště a stal se nejstarším nastoupivším hráčem soutěže, v níž TJ Osek startuje od roku 2012.

Kde je třeba přidat, o tom nemusí osecký trenér dlouho přemýšlet. „Pořád je co zlepšovat a k mé úplné spokojenosti bych asi musel být v jiné soutěži. Je toho víc, co bych rád změnil. Těžce nesu, že v této soutěži hrají fotbalisté často bez tréninku nebo jen s minimální přípravou, těží jen z podstaty, a přesto to někdy stačí. Mrzí mě také, že obecně přístup některých spíše mladých hráčů není podle mých představ. Ale abych nebyl tak skeptický, s úzkým kádrem jsme dosáhli v Oseku více než maximum,“ uvědomuje si Voříšek, že původní plán klidné sezony výrazně překročili.

A kdo z osecké sestavy nejčastěji vyčníval? Stěžejní hráče nejde opomenout. „Několikrát jsem se zmínil, že každý hráč má v týmu svoji roli, jsou střelci, lídři, dělníci a vše musí šlapat jako dobře promazaný stroj. Přesto musím zmínit výkony gólmana Jakuba Kozlíka, tvořivost Jana Hocha a střeleckou potenci Jakuba Říského, spolehlivost obrany v čele Martinem Cardou a tak bych mohl pokračovat výčtem ostatních hráčů,“ vypočítává letošní nepřehlédnutelné opory.

Potešily remízy s Lomem a Katovicemi

Osečtí dokázali zaskočit i favority. Na konto nejlepšího a nejhoršího utkání kouč Voříšek uvádí: „Vydařený zápas je pro mne každý, ve kterém zvítězíte, i když není hra vždy podle mých představ, naopak porážka s kvalitním soupeřem a předvedenou hrou se mi lépe kouše. Přesto zmíním začátek jara – výhra s Dražicemi a v Blatné, remízy s Lomem a v Katovicích. Sedmička v Olešníku mi velkou radost neudělala.“

Krajský přebor provázela velká vyrovnanost, tři kola před koncem bojovala o udržení více než polovina mužstev. „Soutěž byla opravdu vyrovnaná a zajímavá až do úplného závěru. Pouze prvních čtyři pět příček jasně ukázalo velikou kvalitu a jsem rád, že je Osek v těsném závěsu za nimi,“ těší oseckého trenéra, který doufá, že mužstvo získá nové tváře a soupiska se o pár lidí rozroste. „Určitě bych rád posílil náš úzký kádr a něco se už rýsuje,“ dodává.

Osečtí se do letní přípravy pustili v pátek 12. července a první ze tří přípravných zápasů sehráli o týden později v Sušici (3:0). Následují utkání se Sousedovicemi a Žichovicemi. „Příprava je krátká a půjde o to získat hlavně herní pohodu, abychom nezaspali úvod sezóny. A co se týká plánů? Chceme se fotbalem bavit, dělat radost našim fanouškům a být v novém ročníku konkurenceschopní,“ věří Jaroslav Voříšek, že naváží na povedenou minulou sezonu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle