Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice proti Hradci uhrály třetí jarní výhru v řadě

 
pondělí, 27. března 2017, 19:28

Přes jarní start zbývajících krajských soutěží i okresního přeboru si opět na katovické hřiště našly cestu více než dvě stovky diváků. Tradičně nejvyšší návštěva kola viděla i nejvyšší vítězství.

Exdiviznímu Jindřichovu Hradci se vstup do jarní části sezóny příliš nepovedl, a proto se od začátku utkání snažil o první vítězství. Během prvních sedmi minut se domácí pořádně nedostali do hry. Hosté v rozmezí páté až sedmé minuty kopali čtyři rohy za sebou, v katovickém vápně ale kraloval stoper Hajdušek. A naopak z první naší návštěvy před hostující brankou udeřilo. Před vápnem si přehodil na pravačku míč Repa a přesnou střelou k tyči nedal Rešlovi šanci – 1:0.

V 11. minutě mohli domácí vedení navýšit. Uherovu střelu Rešl lapil a hostující brankář vychytal i Požárka, který na něj zprava postupoval zcela sám. Neproměněné příležitosti domácí ale nemusely dlouho mrzet. Ve 14. minutě se opřel do míče z jedné Zoubek a s pomocí tyče krásně zvýšil vedení na 2:0. Stejný hráč nastřelil ve 32. minutě břevno.  Ve 37. minutě přišla další nádherná akce od katovických hráčů. Cibulka přesným pasem uvolnil za obranu Uhera a ten, ač nedovoleně tísněn, poslal míč za Rešlova záda potřetí – 3:0. Ve 41. minutě po Repově pasu přestřelil branku Miklas.

Do druhého poločasu provedl hostující kouč Černoch jednu změnu v sestavě a na hřiště vyslal Králíčka. A právě tento hráč se ve 47. minutě ocitl sám před Švehlou, gólman ale jeho kličku vystihl a míč lapil do svých rukavic. To byl hodně důležitý zákrok, hosté se mohli hned na začátku druhé půle vrátit do hry. Ovšem nevrátili a tak opět udeřilo na druhé straně.

V 51. minutě vnikl do vápna Repa, vylákal na sebe hostujícího brankáře a na místo zakončení přihrál Požárkovi, pro kterého nebyl problém uklidit míč počtvrté do hostující branky – 4:0. Další branku mohl mladý útočník přidat v 64. minutě, ale jeho křižná střela jen těsně minula pravou tyč Rešlovy branky.

I za zdánlivě rozhodnutého stavu se bylo v závěrečné čtvrthodině na co dívat. V 75. minutě Zoubek levačkou přehodil Rešla a opět s pomocí tyče zvýšil vedení na 5:0. Ani za tohoto beznadějného stavu hosté nesložili zbraně a O. Černoch v 79. minutě střílel těsně vedle. Na druhé straně o dvě minuty později uvolnil Miklas Uhera, Rešl ale byl tentokráte úspěšnější. V 82. minutě Švehla lapil Koutného střelu. V 83. minutě Rešl výtečně vyrazil Miklasovu dělovku pod břevno. V 84. hlavičkoval po Cibulkově pasu nad Hajdušek. V 87. minutě chybělo Zoubkovi k hattricku pár centimetrů. Hosté se čestného úspěchu dočkali v 89. minutě, když se po dlouhém autu trefil hlavou přesně k tyči střídající Princ – 5:1.

„I ve třetím jarním zápase jsme zvítězili a s tím u nás samozřejmě panuje naprostá spokojenost. Zápas proti Jindřichovu Hradci rozhodla jak naše efektivita v zakončení, tak bezchybná obranná činnost. Momentálně jsme nejlépe střílejícím mužstvem soutěže. Nyní jedeme na hřiště třetí Želče a poté přivítáme další exdivizní celek z Třeboně. Naši fanoušci se tak mají opět na co těšit,“ zvou diváky na další domácí utkání Katovičtí.


SK Otava Katovice – FK Jindřichův Hradec 1910 5:1 (3:0)

Góly: 14., 75. Zoubek, 9. Repa, 37. Uher, 51. Požárek – 89. Princ.

Rozhodčí: Kaštánek – Tupý, Dunovský. ŽK: 1:0 (Zoubek). Diváků: 229.


Katovice: Švehla – Matas (79. Koutský), Hajdušek, Blatský, Horejš (70. Kočí) – Miklas, Zoubek, Cibulka, Repa – Požárek, Uher.

J. Hradec: Rešl – Blažek, Císař (46. Králíček), Völfel, M. Šenkýř - F. Votava, O. Černoch, Koutný, Kučera (76. Princ) – Beránek – Chalupský.


 
 
Napsal(a) SK Otava Katovice | Foto Jan Škrle