Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradec potvrdil roli favorita, Písek mu srdnatě vzdoroval

 
pondělí, 15. července 2019, 20:16

Písečtí ve druhém přípravném střetnutí prohráli s druholigovým Hradcem Králové 0:2. Votroci prokázali v generálce na F:NL svou kvalitu, ale z převahy vytěžili jen dva góly. Domácí statečně bojovali až do konce a v závěru sahali po snížení.

Hradec Králové, kde je asistentem trenéra Ondřej Prášil, poslal do prvního poločasu předpokládanou sestavu, která by měla nastoupit do prvního mistrovského utkání v Sokolově. Jeden z hlavních aspirantů na postup z druhé nejvyšší soutěže si podle očekávání vytvořil od začátku velkou převahu a do poločasové přestávky ji proměnil ve dvoubrankové vedení.

Už v 11. minutě otevřela skóre hradecká posila Erik Prekop z Trenčína. Tečovaná střela slovenského útočníka skončila přesně u tyče, brankář Klement se natahoval marně. Ve 30. minutě poprvé ohrozili hradeckou branku domácí, ale čtyři minuty nato písečtí obránci nezastavili průnik po křídle, Doležalovu přihrávku před branku nezadržitelně poslal do sítě Adam Vlkanova a zvýšil náskok Východočechů na 0:2.

Poločasový stav se nezměnil

Hradec pokračoval v převaze i ve druhém poločase, kdy trenér Frťala sáhl k několika střídáním. Skórovat už ale favorit nedokázal. Ačkoliv se očekávalo, že Píseckým v poslední dvacetiminutovce dojdou síly, ale opak byl pravdou. V závěru dokonce hosty zatlačili.

Povedenou ranou z dálky se prezentoval Presl a hradecký gólman Ottmar ji bravurně vytáhl na roh. Dvě nadějné možnosti měl střídající Kasík, po rohu se neprosadil Běloušek. „Mohli jsme korigovat, ale Hradec byl v zápase dominantní. Střídaly se pasáže, kdy nás hodně mačkal, pak to bylo vyrovnanější, a kdy jsme i my byli mírně lepší,“ těšilo trenéra Milana Nouska ml.

Přípravu s účastníkem druhé ligy si písecký trenér pochvaloval. „Utkání přišlo v tu nejlepší chvíli, protože jsme měli možnost vidět rozdíly a i hráči si mohli na hřišti vyzkoušet, co jim chybí, ať už to byly osobní souboje nebo rychlost rozhodování se. Fyzicky jsme neodešli, jak si někteří mysleli, takže i po této stránce je spokojenost,“ uvedl Nousek, jehož tým se ve středu utká s devatenáctkou Příbrami (17).

FC Písek – FC Hradec Králové 0:2 (0:2)

Branky: 10. Prekop, 34. Vlkanova. Rozhodčí: Němec – Jevčák, Pravda.

FC Písek: Klement (46. Satrapa) – Benetka, Běloušek, Holý, Sajtl (63. Jiskra) – Kulík (63. Kasík) – Hrachovec (63. Řehoř), Ulbrich, Mařík (46. Pecka), Petřík (46. Sigmund) – Presl.

Hradec: Vízek (46. Ottmar) – Kopečný (46. Černý), Zbrožek (46. Kvída), Martinec, Urma (55. Čech) – Jukl (46. Soukeník), Kateřiňák – Doležal (60. Zorvan), Djurdjević (55. Firbacher), Vlkanova (46. Procházka) – Prekop (46. Šípek).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle