Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovský Slavoj se udržel v první pětce. V létě dojde na přestavbu týmu

 
čtvrtek, 11. července 2019, 18:15

Remízovým králem minulé sezony krajského přeboru se stal exdivizní Č. Krumlov. Společně s Rudolfovem nasbíral jedenáct nerozhodných výsledků a v konečné tabulce skončil pátý. Svěřenci Václava Domina se po více než třech týdnech od posledního mistrovského zápasu vrátili do tréninkového procesu.

Po sestupu z divize vstoupili Krumlovští do přeboru vítězně, prvních devět kol neprohráli a několikrát se drželi na špici. Po domácí porážce s Blatnou nabraly výkony sestupnou tendenci. Přestalo se dařit, což platilo i v úvodu odvetné části. „V prvních jarních kolech jsme navázali na špatný podzim, ale vítězstvím v Protivíně jsme odvrátili sestupové příčky,“ ohlédl se za druhou polovinou Domin. „Po sestupu z divize a obměně mužstva jsme nevěděli co nás v KP čeká, ale nakonec páté místo odpovídá našemu kádru,“ zrekapituloval minulou sezonu, v níž viděl největší rezervy v množství neproměněných šancí.

Václava Domina, jenž je zároveň předsedou OFS Č. Krumlov, potěšilo zabudování mladých hráčů do sestavy a také některá utkání s vítězným koncem. „Nejlepší zápas jsme asi odehráli v Olešníku, nejhorší doma s Blatnou. Z hráčů u nás vyčnívali Dudák, jeden z nejlepších stoperů soutěže, stálice Novák a v brance Trnka,“ jmenoval zkušené trio. V soutěži ho překvapil sestup poslední dvojice. „Umístění Roudného a Hluboké jsem nečekal,“ poznamenal k pádu loni divizní Malše a letitého účastníka přeboru z hlubockého podzámčí.

Velké změny v kabině Slavoje

Zelenobílí zahájili přípravu na novou sezónu ve středu10. července bez několika opor. Trenér Domin přišel o několik hráčů. „U nás došlo k větším změnám,“ podotkl krumlovský trenér. Největším ztrátou je odchod stopera Martina Dudáka, který po letech cenných služeb odešel do Rakouska. Za kopečky míří i Ďurica se Smolenem, brankář Říha se vrací do Kaplice, Fatura s Grigerou odešli do Roudného, Ješina do Větřní a Trapl do Holubova.

K týmu se naopak přidali Kordík, Vnuk, Ryneš a Šára z dorostu, po zranění se zapojili Beránek, Švec a Tůma. Ofenzívu posílil tandem Růžička – Vávra z Třeboně, z Rudolfova přišel čtyřdvorských odchovanec Zdeněk Kuna nejmladší. Jméno fanouškům Slavoje dobře známé. Hrával tu a trénoval už jeho děda a také otec.

„Připravovat se budeme v domácím prostředí,“ nastínil Domin. „První přátelské utkání sehrajeme v úterý na Složišti proti Dynamu U18, potom následují Planá u Č.B., Nová Ves, Hluboká, Kaplice a Dynamo U19,“ uvedl k programu přípravných zápasů.

K nadcházejícímu ročníku přeboru kraje Václav Domin poznamenal: „Myslím si, že už v minulé sezóně už KP byl hodně kvalitní a letos to určitě bude stejné. Naše plány v případě obnovy kádru jsou asi stejné jako loni, hrát v popředí.“

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle