Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O post jedničky FC Písek se uchází jablonecký Martin Klement

 
středa, 10. července 2019, 10:30

Vedení FC Písek během letní soutěžní pauzy intenzivně řešilo obsazení brankářského postu v třetiligovém A-týmu. Půlroční hostování ukončil zkušený Michal Toma, pokračovat ve žlutomodrém dresu nebudou dlouhodobí marodi Kamil Hajdušek a Lukáš Varyš. Na startu letní přípravy se hlásil trenérům brněnský odchovanec Martin Klement, jenž naposledy účinkoval v Jablonci.

Mladý gólman dorazil do města nad Otavou druhé červencové pondělí pouhou hodinu před srazem k letní přípravě. Sotva se rozkoukal, čekala ho ve středu 10. července oslava jednadvacátých narozenin. „Co jsem zatím slyšel, jižní Čechy jsou moc krásné.  Projdu si to tady s přítelkyní. V Písku budu bydlet, už se těším,“ povídal Martin Klement před dveřmi fotbalové kabiny.

Z auta vystupoval společně s ofenzivním záložníkem Tomem Ulbrichem, který začal v píseckých barvách nastupovat během uplynulé sezony. „Měl jsem v Jablonci smlouvu ještě na rok, ale po vleklém zranění kolena jsem trochu vypadl z konceptu a neviděl v klubu moc velkou perspektivu. Tom byl v Písku spokojený a dal mi tip. Jsme kamarádi, hráli jsme spolu od šesti let v přípravce. Doufám, že jsem udělal správný krok a posunu se v kariéře,“ vyjádřil naději.

Z Brna se přesunul do Jablonce

Z mateřské Zbrojovky Brno jej v šestnácti získal Jablonec. Na severu Čech prošel mládežnickými týmy až do ligového áčka. Chytal za juniorku a bojoval o příležitost. Zůstal však na pozici trojky. Přibrzdilo ho zranění. Zápasovou premiéru mezi muži si zřejmě odbyde v píseckém angažmá. „Byl jsem na lavičce Jablonce při finálovém utkání Atlantic Cupu v portugalském Algarve letos počátkem roku. Hrálo se pod světly. Byl to zážitek,“ podotkl, kdy měl nejblíž k debutu.

Ve službách Písku s největší pravděpodobností prožije zlom. „Bavil jsem se o tom s šéfem klubu panem Nouskem. Shodli jsme se, že tato štace bude pro mě odrazovým můstkem,“ říká čerstvý vysokoškolák. Přihlásil se v Liberci na pedagogickou fakultu a zvolil aprobaci zeměpis – angličtina. „Možná půjdu studovat do Českých Budějovic. Bude to asi praktičtější.  Rozhodnu se, až se tady rozkoukám,“ ujistil vytáhlý mladík.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle