Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Obranu Ledenic vyztužil zkušený Ondřej Švarc

 
neděle, 7. července 2019, 11:44

Kádr fotbalového klubu TJ Slavoj Ledenice se rozšířil o dalšího hráče. Po první ohlášené posile, kterou byl ofenzivní záložník Jakub Čermák, dořešilo vedení Slavoje i příchod do obrany. Z Nové Vsi-Brloh přišel na přestup komplexní obránce Ondřej Švarc.

„Ondra nám hodně pomůže a jsem rád, že se jeho příchod podařilo dořešit. Má za sebou hodně zkušeností a očekávám od něj zklidnění i zkvalitnění hry. V obraně bude platným hráčem a naši mladí kluci se od něj mohou hodně naučit,“ uvedl k nové posile klubu trenér Stanislav Jindra.

Švarc začínal s fotbalem v českobudějovickém Dynamu. Odtud se po pěti letech přesunul do SKP České Budějovice, kde vydržel až do konce dorosteneckého věku. V mužích pak dále hrál fotbal za FK Spartak Kaplice, rok byl v Jankově a poslední sezony hájil barvy FK Nová Ves-Brloh.

Do Ledenic přichází s vizitkou zkušeného defenzivního hráče. „Nejoblíbenější post v obraně asi nemám. Mohu ale nastoupit na jakékoliv pozici,“ říká univerzální čtyřiatřicetiletý hráč. „Nejprve se musím seznámit s klukama v kabině. Nejvíc znám ještě z SKP Pepu Princla.“

Důvod akceptování nabídky na přestup je jednoduchý. Švarc se do Ledenic přestěhoval a za fotbalem by tak musel v současnosti daleko dojíždět. Nyní má výhodu, že bude hrát přímo ve svém bydlišti.

„Z rodinných důvodů jsem toho poslední rok moc neodehrál, takže jsem nad možností přestupu z Brloha uvažoval delší dobu. Když mě trenér Jindra oslovil, popovídal jsem si s ním o mé situaci a domluvili jsme se. K dispozici budu až na pár zápasů celou sezonu,“ dodal dále nový hráč Slavoje. „Chci se stát platným hráčem kádru a odehrát co nejvíc zápasů.“

Napsal(a) Michal Heřman | Tisková zpráva | Foto Michal Heřman