Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střelec Čermák přichází do Ledenic z konkurenčních Borovan

 
středa, 3. července 2019, 22:38

První posilou fotbalistů TJ Slavoj Ledenice pro sezonu 2019/2020 je osmadvacetiletý ofenzivní hráč Jakub Čermák. Do Slavoje přichází s vizitkou nejlepšího borovanského střelce v okresním přeboru i častého karetního hříšníka. „Věřím, že budeme hrát vysoko a minimálně obhájíme 5. místo.“

Kubo, čím vás zlákal Slavoj?
Důvodů je více. Jednak se mi líbil dlouhodobý zájem Ledenic, protože o mé služby už projevily zájem dříve, a dále jsem hledal pro sebe jinou a novou motivaci. Věřím, že se to naplní a budou spokojené obě strany.

Jaká byla vaše poslední sezona v Borovanech?
Myslím, že postavení v konečné tabulce neodpovídá předváděné hře. Bohužel nás sráželo neproměňování šancí. Přeji klukům, aby novou sezonu odstartovali o dost lépe a dosáhli na cíl, kterým je návrat do I. B třídy.

To by bylo pro vás pikantní vzhledem k derby. Že jdete k rivalovi, vám nevadí?
Toho se nebojím. (úsměv) Derby jsem si už vyzkoušel asi dvakrát. Byl jsem tehdy střídající hráč, ale nemám to nastavené nějak speciálně. Prostě to byl další zápas v soutěži.

V Ledenicích už jste krátkou chvíli hrál, že? Jak na to vzpomínáte?
Ano. V roce 2013 jsem byl ve Slavoji na půlroční hostování. Byly to tenkrát dobré zkušenosti.

Prostředí a hráče tedy znáte? Adaptace nebude problém?
Kádr se už trochu změnil, ale některé kluky znám dobře. Nebude to trvat dlouho a poznáme se i s ostatními. Vše si rychle sedne.

Mluvil jste už s trenérem Jindrou? Co od sebe očekáváte?
Zatím jsem jen zjišťoval, na jaký post se mnou počítá. Jinak vše se teprve ukáže až postupem času během přípravy a sezony.

Ledenice v uplynulé sezoně skončily páté. Jaké osobní cíle s nimi budete mít?
Cíl by měl být ten nejvyšší, ale za úspěch budu považovat i obhájení umístění do 5. místa. Budeme chtít hrát vysoko.

Přicházíte jako nejlepší střelec Borovan. S osmi góly jste spokojený?
Podařilo se mi obhájit prvenství z předchozí sezony, takže z tohoto pohledu ano. Ale rok předtím jsem vstřelil 16 gólů, takže minulou sezonu jsem mohl dát branek určitě více.

Na druhou stranu jste nasbíral také nejvíce žlutých karet z celé soutěže - 10. Je to tím, že se snažíte bojovat na hranici pravidel? Nebo karty byly více za řeči a podobné přestupky?
Asi polovina žlutých karet byla za fauly, které vznikly spíš bojovností. Zbytek karet bylo z kategorie zbytečných. Třeba za zakopnutí balonu, řeči a podobně…

Trenér Stanislav Jindra o první posile Slavoje: „Věřím, že jsme přivedli posilu, co může rovnou nastoupit do základní sestavy. I když je Kuba z Borovan zvyklý dávat góly, Počítám s ním více na kraj zálohy. Uvidíme ještě podle situace v útoku. Je to velký bojovník, který se nebojí soubojů.“
Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman