Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Princl páté místo bere a připravuje se na třináctou sezonu v Ledenicích

 
pátek, 28. června 2019, 19:34

Čtyřiatřicetiletý pravý obránce Josef Princl hraje za Slavoj Ledenice od jara 2007. Kromě jedné roční pauzy kvůli zranění kolene odehrál téměř vše. Podobně, jako v sezoně 2018/2019, kdy chyběl jen na podzim v utkání v Nové Bystřici.

Co říct k uplynulé sezoně? Může se po podzimu, který se vám moc nepovedl, hodnotit 5. místo jako úspěch?
Páté místo je po nevydařeném podzimu jednoznačně velký úspěch. Za dobu, co jsem v Ledenicích, to je skoro pravidlo, že máme lepší jaro. Daří se nám v odvetách hrát lépe.

Proč vám podzim nevyšel? Kde byl problém?
V podzimní části sezony nás trápila koncovka. Nedařilo se nám proměňovat šance a navíc jsme lacině inkasovali. To nás stálo body. Jaro už bylo střelecky, herně i bodově lepší.

Sezonu jste absolvovali pod vedením nového trenéra. Byl to velký rozdíl?
Nejzásadnějším rozdílem byl pro mě asi počet přípravných utkání, kterých bylo více než v předešlých letech. V prvních jarních zápasech to bylo znát. Trenér to ale neměl lehké, protože na jaře musel hodně míchat sestavou. Ať už z pracovních nebo zdravotních důvodů bylo hodně absencí. Ne vždy jsme se scházeli v ideálním složení. Tímto chci poděkovat klukům, kteří už svou hráčskou kariéru ukončili, a přesto nám vypomohli.

S jakým cílem půjdete do sezony 2019/2020? Kde byste rád Slavoj viděl?
V nadcházející sezóně bych chtěl skončit do 3. místa. Věřím, že pokud doplníme současnou sestavu o plánované posily, je to rozhodně v našich silách.

A co vaše pokračování ve Slavoji? Kolik sezon byste rád ještě přidal?
Fotbal mě pořád baví. Navíc je v týmu úžasná chemie. Ta parta kluků v kabině je moje druhá rodina. Pokud budu zdravotně v pořádku, chtěl bych odehrát ještě minimálně jednu sezonu.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman