Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska dostalo v Králově Dvoře lekci z produktivity

 
neděle, 26. března 2017, 19:29

S nadějí na bodový zisk a pěti pendly z odpočívajícího druholigového A-týmu odjížděla táborská rezerva k zápasu ČFL na hřiště třetího Králova Dvora.

Domácí cábelíci otevřeli skóre již po sedmi minutách hry, kdy se prosadil syn trenéra pražské Slavie Tomáš Šilhavý. „I když jsme se pečlivě připravovali hlavně na začátek utkání, protože jsme očekávali nápor domácích, tak jsme brzy inkasovali. Po rohu jsme špatně odkopli míč, ten se rychle vrátil a Šilhavý skóroval,“ popsal první gól v táborské síti trenér Miroslav Čížek.

„Vlastně celých úvodních dvacet minut jsme měli s hrou domácích problémy. Terén byl těžký, podmáčený a našim technickým hráčům dělal problémy. Nakonec jsme se s tím pomalu vyrovnávali a převzali jsme otěže hry. Častěji jsme byli u balonu i před brankou Krčka. Jenže naše příležitosti jsme nedokázali proměnit v gól. V těch nejslibnějších neuspěli například Ciku nebo Kalvach. Takže první poločas skončil jednobrankovým vedením domácích,“ litoval Čížek.

Po změně stran převzali taktovku Táborští a vypracovali si několik šancí na vyrovnání. „Ovládali jsme hru, byli jsme lepší. Jenže nás přibrzdila po ojedinělém útoku hodně přísná penalta, kterou nařídil rozhodčí Hock. Královu Dvoru se ji podařilo proměnit až nadvakrát. První pokus Řehák vyrazil, ale na dorážku Balšánka už byl krátký,“ řekl ke klíčovému momentu táborský kouč.

Ani za stavu 0:2 nebyli Jihočeši bez nadějí, zatlačili domácí před jejich branku, jenže v koncovce byli totálně neškodní. „Přesto jsme se pořád tlačili do útoku, ale branka byla pro naše hráče jakoby zakletá. Turek trefil beka, když už míč mířil do sítě, Mrázek hlavičkoval těsně nad, Neuspěli ani další. A přišel trest. Čtvrt hodiny před koncem domácí zahrávali roh na přední tyč, tam jeden z hráčů nadzvedl míč a Šlapák nacvičený signál úspěšně zakončil,“ uvedl Čížek.

I přes dobrý výkon odjeli Táborští domů s prázdnou. „Naše hra nebyla špatná, kádr posílili pendlové z áčka například Ciku nebo Kalvach a na hřišti byli znát. Naši kmenoví hráči se k nim připojili a podali kvalitní výkon. Jenže nás zradila koncovka. V Králově Dvoře jsme dostali lekci z produktivity, máme v téhle činnosti co zlepšovat,“ uzavřel Miroslav Čížek.


FK KRÁLŮV DVŮR – FC MAS TÁBORSKO B 3:0 (1:0)

GÓLY: 7. ŠILHAVÝ, 65. BALŠÁNEK, 75. ŠLAPÁK.

ROZHODČÍ: HOCK – ŠEDIVKA, DUJSÍK. ŽK: 1:2 (HÁJEK – ŘEHÁK, TUREK). DIVÁKŮ: 210.


TÁBORSKO B: ŘEHÁK – LANDOVSKÝ, CHOTOVINSKÝ, SUCHAN, PETERKA – NEHODA (81. BAKULE), TUREK (85. GROBÁR), KALVACH, CIKU – MRÁZEK, KOSTKA (75. NOVÁK). TRENÉR MIROSLAV ČÍŽEK.


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař