Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Akademie na Třebíč Open 2019

 
středa, 26. června 2019, 12:33

Víkend, kdy celé město Třebíč žije výhradně fotbalem. Celkem devět (!) věkových kategorií odehrálo během víkendu svůj turnaj na hřištích v Třebíči a blízkém okolí. Dohromady se letošního ročníku zúčastnilo 145 týmů ze šesti zemí. Mezi přihlášenými jsou vždy kluby české a zahraniční špičky. Ze zahraničních týmů startovaly letos například FC Porto, Dinamo Zagreb, polský Górnik Zabrze, MŠK Žilina, FC Spartak Trnava a spousta dalších.

Letos premiérově se tohoto turnaje zúčastnilo i pět týmů Akademie v kategoriích U7, U9, U11, U13 a Dívky. Dle ohlasů byli všichni hráči, trenéři a rodiče nadšeni perfektní organizací turnaje, zajištěným stravováním, ubytováním a zejména doprovodným programem, z něhož vyčníval sobotní slavnostní ceremoniál na Městském stadiónu v Třebíči, kterého se zúčastnily všechny týmy a který odstartoval několikanásobný nízký přelet armádního bitevního vrtulníku, byly zahrány státní hymny zúčastněných zemí.

Hlavních trenérů zúčastněných týmů jsme se zeptali na krátké hodnocení vystoupení svých svěřenců a celého turnaje.

U7 – Rostislav Helštýn: Jeden z mála turnajů, kde se v tomto věku neřeší body a výsledky, ale jen radost dětí ze hry. Užili jsme si to náramně jak děti, tak trenéři tak rodiče. Organizace perfektní. Jen více takových turnajů.

U9 – Pavel Houzim: S herním projevem a nasazením našeho týmu jsem velmi spokojen. Ukázalo se, že v individuálních kvalitách jsme konkurenceschopní i proti týmům velkých jmen. Třeba takový zápas proti celkovému vítězi FC Porto (prohra 0:2) řadím k našim doposud nejlépe odehraným zápasům. Snažíme se o ofenzivní dynamický fotbal s vysokým presinkem, který je ale velmi fyzicky náročný a bohužel druhý hrací den nám již začaly docházet síly, což se projevilo na konečném 11. místě z celkových dvaceti. To ale vůbec neřešíme, důležité je, že jsme mohli odehrát spoustu těžkých zápasů proti velmi kvalitním soupeřům. Vyzdvihnout musím kromě příkladné organizace turnaje také naše rodiče, kteří svým fanděním, vytvořením zázemí (Dynamo stan, ovoce, pití apod.) vytvořili dětem po celé dva dny naprosto skvělou atmosféru, kdy došlo i na „družbu“ a společné fandění s rodiči z jiných týmů.

U11 – Petr Hasenöhrl: S turnajem musím být za náš předvedený herní projev spokojený. Postoupili jsme do zlaté finálové skupiny. Bohužel za hráče mě mrzí celkové umístění, protože jsme s jedinou porážkou ve zlaté skupině skončili na celkovém 5 místě (pozn. ze 17 účastníků turnaje). Na své hráče jsem ale hrdý, protože odehráli všechna utkání ve vysoké kvalitě a např. v posledním utkání s celkovým vítězem FC Slovácko, nám v podstatě ke stupním vítězů scházelo vstřelit vítězný gól.

U13 – Petr Čížek: S turnajem naprostá spokojenost, hráli jsme to, co chceme hrát a přáli jsme si postoupit do zlaté skupiny (což se nám podařilo bez ztráty bodu), abychom mohli poměřit síly s těmi nejkvalitnějšími soupeři. S celkovým pátým místem z patnácti zúčastněných týmů jsme spokojeni. Top soupeři, výborná organizace turnaje.

Dívky – Martin Dvořák: Naše holky uhrály pěkné 5. místo z celkového počtu 11 týmů. Jistě to umíme i lépe, ale již se asi začala projevovat únava z právě skončené náročné sezóny a velké vedro, které v Třebíči o víkendu panovalo. O to více je musím za předvedený výkon pochválit. Turnaj byl perfektně zorganizován, velmi kvalitní soupeři.

Za všechny týmy Akademie děkujeme pořadatelům za pozvání a rádi se zúčastníme i příští rok.

Napsal(a) Dan Mikulička/Akademie SK Dynamo ČB | Foto SK Dynamo Akademie