Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Naděje umírá poslední, přesvědčili se svěřenci Marka Černocha

 
úterý, 25. června 2019, 00:14

Už to vypadalo, že pád fotbalistů Jindřichova Hradce z divize je neodvratitelný. Velká marodka se podepsala pod sérii porážek, ale v závěru soutěže se tým zmátořil a šesti získanými body si nakonec vyslechl od řídící komise zprávu o udržení. „Určitě nás to potěšilo a byla to celkem příjemná zpráva poslední doby,“ kvitoval kouč Marek Černoch, že jeho tým nadále zůstává v celostátní soutěži.

Hradeckým se vyplatilo se bojovat do posledního kola. V obou utkáních zvítězili 2:1. „Na konci soutěže se nám začali vracet do sestavy někteří hráči a do postupujícího Rakovníka jsme jeli v celkem slušném složení, což jsme chtěli přetavit v co nejlepší výsledek. Po slušném projevu jsme vyhráli a to samé se nám povedlo s Doubravkou poslední kolo. A jelikož se celé jaro spekulovalo, kolik týmů vlastně spadne, tak jsme bojovali do úplného konce a to se nám vyplatilo,“ ohlíží se Marek Černoch za úspěšným koncem sezony. 

Varianta o menším počtu sestupujících nastala při skládání příštího ročníku a přesunu sedmi divizních mužstev do ČFL. Podle původního rozpisu měly sestupovat z každé skupiny tři celky. „Jak už jsem se zmínil, nikdo nám nedokázal říci, kolik týmů bude padat. Šlo o to neskončit poslední a pokusit se uhrát co nejvíce bodů.  Pak přichází zpráva, že z českých divizí bude padat 5 týmů a na 15. místě máme nejvíc bodů, znamená to záchranu,“ popisuje zamotanou cestu k uchování divizní příslušnosti.

Premiérová záchrana v divizi!
J. Hradec letos startoval v divizi počtvrté v historii. Do té doby se vždy zdržel jen rok. Napoprvé v ročníku 1994/95 skončil s 23 body poslední. Podruhé, když postupoval ze 14. místa v přeboru, se umístil v sezoně 2013/14 na 15. místě se ziskem 24 bodů. Potřetí (2015/16) nasbíral opět 24 bodů a znovu mu patřila předposlední příčka.  Letos se s nejvyšším počtem bodů (30) na předposledním místě udržel.

Štěstí je vrtkavé. Paradoxně rozhodl Jindrův trestný kop tři minuty před koncem střetnutí s Doubravkou. „Tadeáš Jindra už po velmi dobrém výkonu rozhodl duel v Rakovníku. V posledním duelu krásně trefil přímák a jeho návrat na hřiště nám velmi pomohl. Je to kvalitní klíčový hráč,“ říká Černoch na adresu muže posledních minut.

V nadcházejícím ročníku divize bude o jedno atraktivní derby navíc. Hradec nově poměří síly s Dynamem B a Katovicemi. „Je jen dobře, že v divizi bude více jihočeských mužstev, protože tyto zápasy mají zajímavý náboj,“ těší se na čtyři regionální souboje.  

V krátké letní přestávce je u Vajgaru úkolem číslo jedna posílit a hlavně doplnit kádr, aby ho napotkaly podobné trable jako na jaře. Marodi se pomalu uzdravují a do přípravy, která začíná 8. července, by mělo mužstvo nastoupit kompletní. „Usilovně pracujeme na posilách, ale není to jednoduché, je to hlavně nutné,“ poznamenává k posílení kádru, který naopak už opustili zahraniční hráči Lukoki s Gueyem, hostování skončilo českobudějovickému Řehořovi.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Stanislav Hladík