Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec zůstává v divizi! V kraji je o jednoho sestupujícího méně

 
pátek, 21. června 2019, 15:18

Jak už bývá tradicí, o složení soutěží v poslední době nerozhodují konečné tabulky, ale přihlášky do dalšího ročníku. V rámci Řídící komise pro Čechy to platilo i letos. Ze tří českých divizí sice měly původně sestupovat poslední tři celky, ale kvůli velkému doplnění dvou skupin třetích lig nakonec sestupující jen poslední tři – týmy na šestnácté příčce. V divizi se tedy udržel předposlední Jindřichův Hradec, což má vliv i na sestupující z jihočeských soutěží.

Svěřenci Marka Černocha dostanou v divizi šanci na reparát. Hradeckého nováčka výrazně zasáhla velká marodka, které se podepsala pod sérii porážek a pádu na předposlední místo. Jak prozřetelné bylo hrát až do konce, kdy Hradečtí získali v závěru šest bodů, se ukázalo při skládání účastníků letošní divize.

Z ČFL nikdo nesestoupil a navíc se odhlásily Olympie Radotín (oddíl byl řeckým majitelem zrušen), Litoměřicko a Dobrovice (oba přešly do krajských soutěží). Na jejich místa museli přijít čtyři divizní náhradníci. K vítězům Admiře Praha (sk. A), Sokolu Hostouň (B) a druhému FK Přepeře (C) se přidaly třetí SK Rakovník (A), druhý FK Zbuzany a čtvrtý Motorlet Praha (oba sk. B), ze skupiny C třetí béčko Pardubic. Celkem postoupilo do dvou skupin třetí ligy sedm divizních nováčků.

Lokomotiva ČB jde do divize

Jak nám dnes potvrdil předseda STK Vladimír Eibl, v soutěžích řízených Jč.KFS to v praxi znamená, že se v KP udržely čtrnácté Dražice (mají shodně bodů s Hlubokou, ale lepší vzájemné zápasy), v I. A třídě zůstává původně pátý sestupující Lokomotiva ČB a I. B třídu udržely i v Dolním Dvořišti.

„Z krajského přeboru sestupují poslední dva, z A třídy čtyři a z B třídy sedm celků, tedy 2 - 4 - 7,“ shrnul Eibl, který měl po ranním telefonátu ze Strahova napilno, neboť musel překopat již připravené návrhy losovacích čísel na pondělní losovací aktiv kraje. Na změnu došlo i u dorostu. „Do divize dorostu byl zařazen i oddíl Loko ČB a proto KP dorostu se bude hrát s dvanácti oddíly se závěrečnou dvojzápasovou nástavbou pro starší dorost,“ doplnil dlouholetý sekretář krajského svazu.

ROZPIS SOUTĚŽÍ KFS JIHOČESKÉHO KRAJE ROČNÍK 2019/2020

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama