Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jedenácté Setkání legend ve Strunkovicích opět bavilo a přispělo na dobrou věc

 
čtvrtek, 20. června 2019, 22:30

Ve Strunkovicích má místní fotbalový klub za sebou nejen úspěšnou sezonu v I. B třídě, kde obsadil druhou příčku za postupujícími Sousedovicemi, ale i dobře organizačně zvládnutou exhibici. Již 11. ročník tzv. Setkání legend se dá zařadit mezi nejúspěšnější. I když to ráno nevypadalo, počasí se umoudřilo a bylo přímo ideální pro fotbal. Návštěva 600 diváků vytvořila nádhernou atmosféru, kterou ocenili i aktéři. Vynikající moderátor Z. Žemlička také přispěl ke spádu celé akce a vše šlapalo na minuty přesně.

V předzápase se utkali tradičně kombinovaný místní Blaník s hokejisty Motoru ČB a zápas se líbil a skončil zaslouženou remízou 5:5. „Motoráci“ představili několik nových posil a hráli v sestavě: Šimánek - Čížek, Kachyňa, Christov, Rýpar - Hrubec, P. Novák, Doležal, Endál - Veselý, Holec. Domácí si ve druhém poločase zadělali na náskok 5:2, ale pak se projevila lepší fyzická kondice hokejistů, kteří využili převahy, třemi góly vyrovnali a v poslední minutě nastřelili břevno. Předvedli se i fandové Motoru, kteří byli po celý zápas slyšet.

Pak přelétli nad hřištěm piloti z místního letiště a natěšeným dětem shodili plno laskomin. Následoval hlavní zápas staré gardy Blaníku proti mužstvu, které poskládala legenda Sparty Jan Berger. Ten přivezl např. reprezentačního trenéra J. Šilhavého, P. Radu, J. Novotného, R. Šírla, P. Divišovou, nastoupil i S. Hložek, V. Vydra, A. Panenka, K. Dobiaš, J. Větrovec a další.

Zápas přímo komentovali Karel Wágner a Luděk Sobota a na aktéry prozradili plno pikantností. Při nástupu zazpíval českou hymnu nezapomenutelně Vráťa Kříž - operní pěvec ND. Čestný výkop provedl Ivo Viktor, brankář mistrů Evropy 1976, společně s Heidi Janků a Adrianou Sobotovou.

Výsledek nebyl důležitý ale pro pořádek – utkání vyhráli reprezentanti ČR 4:3. O góly se postarali Vladimír Hruška, Jiří Novotný, Petra Divišová a Leon Petrů, za domácí dvakrát Radek Doubek a Jiří Kureš. Velkou show předvedl také rozhodčí Pavlín Jirků a bavil publikum až do konce.

„Jako doprovodnou akci jsme ve spolupráci s Arpidou uspořádali charitativní akci a přímo na stadionu bylo vybráno 13.092 Kč + 6,32 Euro. Celá akce je bohatě zdokumentována ve videích a fotografiích, které budeme postupně zveřejňovat. Uvažovali jsme, že letošní ročník bude poslední – ovšem již nyní se začíná uvažovat o 12. ročníku. No tak uvidíme, jak to dopadne,“ přemítal hlavní organizátor Miroslav Mottl.

Napsal(a) TZ Blaník Strunkovice | Foto Jan Škrle