Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Postupující sezimovoústecký Sokol vydřel tři body s oslabeným Chýnovem

 
středa, 19. června 2019, 13:21

Očekávané táborské okresní derby mezi dvěma nejlepšími celky I. A třídy, skupiny B, se odehrálo před velmi pěknou návštěvou, ale za velkého horka a domácí v něm zvítězili nad hosty z Chýnova, kteří se však v tomto závěrečném utkání museli obejít bez šesti svých opor, (z různých důvodů chyběli Průša, Mareš, Král, Václ. Hruška, F. Zadražil a již v prvním poločase odstoupil ze zápasu pro zranění Vl. Hruška…). Nutno podotknout, že i domácím chybělo několik hráčů (kapitán Hoffman, Nikl a Říha).

Před zahájením zápasu předal před zaplněnými ochozy zástupce KFS Albert Oláh domácímu celku pohár za vítězství v letošním ročníku I. A třídy a pogratuloval jim k postupu do KP a druhým slavnostním okamžikem bylo blahopřání a předání dárkového koše velké ikoně domácích Ladislavu Šebkovi k jeho narozeninám.

A pak již začal očekávaný zápas, ve kterém měli zpočátku navrch domácí hráči a svůj velmi dobrý vstup do utkání korunovali v prvních dvaceti minutách dvoubrankovým vedením. Ve 14.min. po nedorozumění ve středu hostující obrany je dostal do vedení pohotovou střelou z otočky Vilímek (1:0) a v 18. min. překonal vyběhnuvšího brankáře Basíka chytrým lobem Šmíd, který dříve oblékal i chýnovský dres (2:0). A to ještě gólman Basík vytáhl v úvodu dva výborné zákroky při velkých šancích Doubka.

Až poté se dostali do hry i hosté, ale mladý D. Havlík nepochopitelně zahodil ve 20. a ve 28. min. své dvě obrovské šance, když se pokaždé ocitnul zcela sám před brankářem domácích Sedloněm, ale pokaždé doplatil na svou nezkušenost. Jak se proměňuje šance však ukázal další hostující mladíček J. Hladík, který využil ve 32.min. přečíslení dva na jednoho a chladnokrevně obstřelil vyběhnuvšího Sedloně a snížil na 2:1.

Ve 35.min. se dostal do úniku opět chýnovský D. Havlík, ale tak dlouho otálel se zakončením, nebo s přihrávkou před poloodkrytou domácí branku na zcela volného svého bratra L. Havlíka, až o míč přišel… Ve 37.min. pak při výškovém souboji o míč došlo ke krvavému zranění chýnovského Vl. Hrušky, kterého po té musela odvézt sanitka rychlé záchranné služby na šití rozseklého obočí (spravilo to pět stehů) a na podezření na otřes mozku do táborské nemocnice. V tu dobu se již hrálo celkem vyrovnané utkání a domácí mužstvo se již do šancí příliš nedostávalo, neboť hosté již byli v obraně daleko pozornější.

Poločasové skóre se nezměnilo

Ve druhé půli hned ve 49.min. zahrávali hosté ze dvaceti metrů trestný kop a Doubravovu přesně mířenou střelu vyrazil Sedloň výborným zákrokem na poslední chvíli do břevna a odražený míč poslal dobíhající T. Kučera ze dvou metrů nad… V 51.min. se krásně opřel do míče domácí Hladík a jeho střela jen těsně minula pravou tyč Basíkovy branky. V 57.min. pak došlo k velmi kuriózní situaci, kdy odkopával míč rozhodčího na polovinu domácích hostující Doubrava, aby jej sportovně odevzdal soupeři, míč však nečekaně přeskočil Sedloně, který jej na poslední chvíli lapil až na brankové čáře. V 70.min. se řítil na Basíka opět Doubek, ale znovu nezacílil dobře.

Pak se dostali ke slovu opět hosté, kdy kopali v krátkém sledu za sebou tři rohové kopy a snažili se o vyrovnání, ale domácí obrana byla při závarech před jejich brankou vždy připravena a hrozící nebezpečí dokázala i trochu se štěstím odvrátit. Poslední velkou šanci zápasu si vypracoval v 88.min. domácí Hladík, ale Basík předvedl další vynikající zákrok. Po té se již zápas jen dohrával, neboť domácí již chystali těsně u hrací plochy oslavy zaslouženého postupu do KP, ale pozadu nezůstali ani chýnovští fotbalisté, kteří pod taktovkou trenéra Holoty ve středu hřiště slavili rovněž šampaňským, získaný největší počet bodů v I. A v historii (celkem vybojovali ve dvaceti šesti zápasech 53 bodů) a obsadili krásné 2. místo v tabulce.

Hodnocení zápasu trenérem hostů Petrem Holotou: „K zápasu, na který jsme se celé jaro těšili, jsme přijeli bohužel hodně oslabeni, neboť nám chyběla polovina hráčů základní sestavy. Přesto si myslím, že jsme i s mladíky z B-týmu byli hlavně ve druhém poločase domácímu celku vyrovnaným soupeřem. Vypracovali jsme si i několik vyložených šancí, ale bohužel až na jedinou jsme je nedokázali proměnit. V úvodu zápasu nás domácí přehrávali hlavně po stranách a než jsme na to stačili zareagovat, tak se soupeř zaslouženě dostal do dvoubrankového vedení. My jsme již pak dokázali Honzou Hladíkem pouze snížit. Domácímu celku gratuluji k postupu do KP.“

Sokol Sezimovo Ústí - FC Chýnov 2:1 (2:1)

Branky: 14. Vilímek, 18. Šmíd – 32. Jan Hladík.  Rozhodčí: Průchová - Písek, Vejčík. ŽK: 0:1 (50. Mládek). Rohy: 9:7. Diváků: 200.

Sez. Ústí: Sedloň – Podroužek (65. Pav. Sazma), Vilímek, Novotný, Brůžek – Hladík, P. Sazma, Škarda (60. Drs), Mrůz – Šmíd (67. Bartáček), Doubek (79. P. Kutner). Trenér Matěj Pěknice.

Chýnov: Basík – J. Hruška, R. Kučera, Doubrava, Vl. Hruška (42. Zítek) - T. Kučera, (53. Kaňka), Mládek (67. Doucha), Štiller, J. Hladík – L. Havlík (89. Skřivan), D. Havlík (83. Petrů). Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Sokol S. Ústí